GÂNDUL LIVE. Cum a început școala în Sectorul 6. Primarul Gabriel Mutu: „Au fost respectate regulile” / „Am avut și mici incidente, dar izolate”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Cum a început școala în Sectorul 6. Primarul Gabriel Mutu: „Au fost respectate regulile” / „Am avut și mici incidente, dar izolate”

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că bucureștenii au respectat regulile privind prevenția răspândirii Covid-19 în prima zi de școală. Desigur, au fost și incidente, dar toate izolate. „Luăm toate măsurile, inclusiv între schimburi avem spațiile dezinfectate, pentru a nu avea surprize”, a spus Mutu.

„În Sectorul 6 au fost respectate regulile. Pentru situația pe care ați prezentat-o, unde părintele a vrut să ducă copilul la școală fără mască, trebuie să înțelegem că avem o prevedere legală: accesul se face doar cu mască, avem și sancțiune.

„Toți elevii au primit măști”

Spuneam de la început…La nivelul Sectorului 6 toți elevii au primit măști din bumbac, astfel încât să nu existe niciun fel de scuză că nu au avut protecție. Am văzut imaginile cu profesoara care duce elevii cu sfoara, nu cred că e cea mai bună soluție.

Trebuie să aplicăm metode care să nu creeze disconfort elevilor. Știți cum este, însă, fiecare profesor aplică propriile metode, pentru asta e pregătit. Eu ca primar trebuie să mă asigur că materialele sanitare și restul – internet, camere, laptopuri – acele separatoare, credeți-mă, că în ultimele săptămâni am făcut un tur de forță, pentru a respecta începerea anului școlar.

„Nu am avut susținere de la Guvernul României”

Cred că dacă există mici elemente care ies din tiparul normalității nu trebuie să le luăm ca fiind exemple concrete. Am avut și mici incidente, dar să știți că au fost izolate și nu definesc efortul făcut de autoritățile locale la nivel național.

Tot efortul a fost susținut doar de autoritățile locale, fără niciun fel de susținere de la Guvernul României. Toate achizițiile sunt strict făcute de autoritatea locală și consider că e și normal așa, dar îmi pun probleme pentru acele primării care nu au fonduri necesare.

La nivelul Bucureștiului nu au fost probleme. Sper ca începutul acestui an școlar să nu aducă evenimente neplăcute din punct de vedere epidemiologic. Luăm toate măsurile, inclusiv între schimburi avem spațiile dezinfectate, pentru a nu avea surprize”, a declarat Gabriel Mutu la GÂNDUL LIVE.

Vedeta TVR, în lacrimi! Fiul său S-A SINUCIS chiar de ziua ei. E ştirea care...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Live video Gaz Metan – Dinamo Scor live. Mutare șoc a dinamoviștilor înainte de meci
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Masa de șah a lui Nicolae Ceaușescu, scoasă la licitație. N-o sa crezi cât este...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
A rămas cu 'zâna' la vedere! Andreea Marin, gafă uriașă când a coborât din mașină....
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
Victorie pentru Halep! Câți bani a câștigat sportiva, după meciul de la Roma
PRĂPĂD în România. Culturile agricole sunt DISTRUSE. Premoniții sumbre…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide