ÎNCURCĂTURĂ. 36 de muncitori din Sri Lanka, aduși degeaba la Otopeni pentru o cursă care nu exista. Violeta Alexandru: „Este o situație limită”

ÎNCURCĂTURĂ. 36 de muncitori din Sri Lanka, aduși degeaba la Otopeni pentru o cursă care nu exista. Violeta Alexandru: „Este o situație limită”
Mai mulți cetățeni din Sri Lanka și-au găsit de muncă la Cluj, după ce au fost concediați în Botoșani / Foto: Facebook Violeta Alexandru
Publicat: 25/05/2020, 08:26
Actualizat: 06/04/2021, 22:49

36 de cetățeni din Sri Lanka au fost transportați cu 2 autocare de la Botoșani la aeroportul Otopeni, cu promisiunea că vor fi trimiși acasă, după ce au fost concediați de la firma la care lucrau. Când au ajuns la aeroport, cetățenii au aflat că nicio cursă nu era stabilită pentru ei. La fața locului s-a deplasat ministrul Muncii Violeta Alexandru care a dispus cazarea acestora peste noapte într-un hotel din apropiere. 

Duminică noaptea, la aeroportul Otopeni au sosit 2 autocare pline cu cetățeni din Sri Lanka, foști lucrători la o fabrică de confecții din Botoșani. După ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19, toți au fost nevoiți să stea în carantină, iar după 3 săptămâni, aceștia au fost concediați.

Cetățenii au fost aduși cu două autocare de la Botoșani, un transport organizat, se pare, de Prefectura Botoșani.

Aeroporturile din Sri Lanka sunt închise și niciun avion comercial nu poate ajunge acolo. Singura șansă a muncitorilor de a se repatria ar fi o cursă charter, care nu era stabilită și nu se știa nimic despre așa ceva. Pentru că nu aveau bilete de avion, cetățenilor nu le-a fost permisă intrarea în aeroport. Ministrul Muncii s-a deplasat la fața locului.

Din cauza încurcăturii, la fața locului a venit ministrul Muncii

„Cert este că îmi ridic un semn de întrebare cu privire la plecarea lor de acolo către București, în condițiile în care  nu era clară posibilitatea de a fi îmbarcați. Rămâne să ne lămurim mâine (luni – n.r.) împreună cu colegul nostru, prefectul de Botoșani, și vom face declarații. Înțeleg că le-a fost întrerupt contractul de muncă la o  firmă din Botoșani. Până ne lămurim asupra condițiilor în care s-au întrerupt aceste contracte, prin Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani, care are de la mine dispoziție să verifice lucrurile, opiniile sunt împărțite”, a spus Violeta Alexandru. Este o situație-limită. Înțeleg, din primele informații, că în Botoșani, relația dintre dânșii și angajator nu era cea mai bună în această perioadă. Eu sunt convinsă că trebuie ascultate ambele părți și n-aș vrea să trag niște concluzii pripite”, a declarat ministrul.Astă seară (duminică – n.r.) mi se pare  civilizat să-i lăsăm să se odihnească, să se gândească bine ce vor să facă mai departe, iar eu și domnul prefect vom veni aici mâine și vom lua o decizie împreună cu dânșii”, a spus Violeta Alexandru.

În această noapte, la Otopeni, am căutat o soluție pentru 36 de cetățeni din Sri Lanka aflați, până de curând, în…

Publicată de Violeta Alexandru pe Duminică, 24 mai 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase