Internet Explorer, la capăt de drum. Microsoft nu va mai oferi suport tehnic pentru browser-ul „veteran”

Internet Explorer, la capăt de drum. Microsoft nu va mai oferi suport tehnic pentru browser-ul „veteran”
Internet Explorer, la capăt de drum. Microsoft nu va mai oferi suport tehnic pentru browser-ul „veteran” / Foto: Pixabay.com
Publicat: 19/08/2020, 07:06

Microsoft a decis, în sfârșit, să nu mai insiste asupra browser-ului său, Internet Explorer, iar data la care IE va dispărea este 17 august 2021.

Începând cu 30 noiembrie, Microsoft nu va mai oferi suport tehnic pentru browser-ul Internet Explorer și aplicațiile din Microsoft 365 nu vor mai folosi acest navigator, scrie Mediafax.

Internet Explorer a fost copleșit de browsere precum Mozilla Firefox și Opera, speranța celor de la Microsoft fiind acum Microsoft Edge, construit pe nucleul dezvoltat de Google pentru Chrome.

Desigur, acest lucru ar putea duce la întărirea poziție Google pe piață, deoarece browserele precum Brave, Vivaldi, Avast Secure Browser și Opera au la bază nucleul Chromium.

2012: Guvernul Germaniei sfătuiește populația să nu mai folosească „Internet Explorer” din cauza breșelor de securitate

După ce autoritățile chineze au atacat cu succes Google, „scopul principal al atacatorilor a fost accesarea conturilor Gmail” aparținând activiștilor chinezi care militează pentru drepturile omului, Guvernul Germaniei a avertizat populația să nu mai navigheze pe net cu „Internet Explorer”

Google Chrome, vizat de un nou atac. Zeci de extensii, folosite pentru colectarea datelor utilizatorilor

O acțiune de spionaj la adresa utilizatorilor browserului de internet Google Chrome, descoperită recent, ar fi utilizat câteva zeci de extensii pentru acest browser pentru a obține date precum istoricul accesărilor sau diferite date de logare, potrivit cercetătorilor de la Awake Security.

Potrivit agenției de presă Reuters, acest incident scoate la iveală slăbiciunile companiilor din domeniu în privința protejării aplicațiilor de acest tip, din ce în ce mai folosite pentru accesarea e-mail-urilor, pentru plăți online sau pentru alte operațiuni.

În acest context, Google a anunțat că a eliminat peste 70 de extensii din magazinul său online, după ce ar fi primit o alertă de securitate de la specialiști luna trecută.

„Atunci când suntem alertați cu privire la extensiile din Web Store care încalcă politicile noastre, luăm atitudine și folosim aceste incidente pentru a ne îmbunătăți reacțiile la asemenea situații”, a spus Scott Westover, purtătorul de cuvânt al Google.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult