Lucian Romașcanu, despre TRAGEDIA poporului turc: „România a fost prima țară care și-a oferit ajutorul”

Lucian Romașcanu, despre TRAGEDIA poporului turc: „România a fost prima țară care și-a oferit ajutorul
Sursă Foro - Facebook
Publicat: 09/02/2023, 14:57

Lucian Romaşcanu a transmis un mesaj de compasiune pentru victimele cutremurului din Turcia. Printre altele, Ministrul Culturii a precizat și faptul că România a fost prima țară care a sărit în ajutorul poporului turc.

Ministrul Culturii a postat pe Facebook un mesaj de compasiune pentru victimele cutremurului din Turcia, însă a punctat și faptul că țara noastră a fost prima care și-a oferit ajutorul.

„Tragedia poporului turc, suferința imensă trăită au fost simțite cu intensitate de întreaga omenire, martoră a acestei cumplite catastrofe..

România a fost prima țară care și-a oferit ajutorul iar români curajoși încearcă, cu riscul propriei vieți, să salveze viețile semenilor lor”, a scris Romașcanu.

Ministrul Culturii a transmis condoleanțe Turciei

„Am semnat și eu astăzi, la T.C. Bükreş Büyükelçiliği / Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti, în Cartea de Condoleanțe, în numele Ministerului Culturii, și i-am transmis ES Dl. Ozgur Kirvanc Altan întreaga noastră compasiune.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei dispăruți și să le mângâie familiile”, a mai scris în încheiere.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase