Motivul pentru care interlopii preiau numele soției după căsătorie. Un polițist criminalist le spulberă, însă, visele: “În România nu are niciun efect!”

Redactor:
Răzvan Scarlat
Motivul pentru care interlopii preiau numele soției după căsătorie. Un polițist criminalist le spulberă, însă, visele: “În România nu are niciun efect!”
Motivul pentru care interlopii preiau numele soției după căsătorie. Un polițist criminalist le spulberă, însă, visele: “În România nu are niciun efect!”

După căsătorie, mulți interlopi își schimbă numele de familie, sperând, astfel, că pot păcăli organele statului și, astfel, să scape de închisoare. Polițiștii spun, însă, că practica nu îi ajută mai deloc pentru că în baza de date se observă imediat schimbarea numelui după ce este introdus CNP-ul celui căutat.

E o practică folosită pentru afară. În România nu are niciun efect pentru cine are acces la bazele de date, în momentul în care vrei să verifici o persoană îți apare istoricul de nume, iar evidențele oricum se țin după CNP. Dar sunt țări care nu au acest sistem și atunci pe ei îi ajută sa scape pe moment de verificările operative, gen interdicții, mandate internaționale, chestii d-astea, sau dacă au fost deja introduși într-o bază de date cu un nume, într-o anumită țară.

Italia, de exemplu, organizează evidențele pe nume și domiciliu, din câte știu eu și, repet, e vorba doar de verificările operative, cele care se fac la controalele de rutină, când nu se ajunge la o consultare amplă a bazelor de date.

Dacă se trimit ulterior verificari prin canalele de cooperare internațională, se descoperă destul de ușor. Și scandinavii aveau același gen de evidență, ei axându-se pe un număr unic de asigurare”, a declarat pentru ziare.com un polițist criminalist.

Ce nume au după căsătorie interlopii periculoși din România

Astfel, interlopii pot scăpa doar temporar de sancțiuni, chiar dacă și-au schimbat numele de familie. De regulă, după ce se căsătoresc, aceștia preiau numele de fată al soției.

Spre exemplu, Costel Corduneanu s-a numit până nu cu mult timp în urmă Constantin Bogdan. A luat numele soției în 2002, precizând, la momentul respectiv, că și-a schimbat numele din dragoste pentru soția sa. În realitate, era căutat de polițiști din toată Europa.

Alți doi frați ai lui Costel Corduneanu și-au schimbat numele după soție și au ajuns să se numească Gheorghe Rusu și Marian Simion.

La fel a procedat și Emi Pian, ucis în urmă cu mai multe săptămâni după o partidă de barbut. Din cauza problemelor cu legea, a preluat numele soției și s-a numit Florin Mototolea. Apoi, Petrișor Duduianu, zis Cristofor, și-a schimbat numele în Nicolae.

Metodă folosită inclusiv de oamenii de afaceri

Nu doar interlopii au apelat la această metodă, ci și diverși oamenii de afaceri. Spre exemplu, Dinel Staicu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaționale a Religiilor (BIR), a preluat numele soției, figurând drept Dinel Nuțu, iar o bună perioadă autoritățile nu au reușit să-l prindă.

Inclusiv Greogrian Bivolar, liderul MISA, își schimbase numele în Magnus Aurolsson pentru a nu fi găsit.

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Anchetă: Rusia a continuat să producă Novichok mult timp după ce a promis că oprește...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
IREAL! Țara în care oamenii fac 2 ani de ÎNCHISOARE pentru mască. Are mai puține...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide