Noi detalii cutremurătoare despre crima din Călărași. Planul diabolic al celor doi suspecți care arată că și-au premeditat fapta

Noi detalii cutremurătoare despre crima din Călărași. Planul diabolic al celor doi suspecți care arată că și-au premeditat fapta
Publicat: 02/12/2017, 12:28
Actualizat: 25/03/2019, 22:37

Anchetatorii au declarat, sâmbătă, că cei doi, minori la data comiterii crimei, și-au recunoscut faptele, fiind reținuți și duși în instanță cu propunere de arestare preventivă.

„A fost un caz greu. O anchetă complicată. Am plecat de la foarte puține elemente, cercetarea la fața locului conducând la mai multe piste. Pe parcursul celor șase zile, de la săvârșirea faptei până la prinderea autorilor, fiind desfășurată o gamă largă de activități, sute de audieri, sute de investigații. Nimeni nu a stat până am reușit să-i prindem”, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, comandantul Poliției Județene Călărași, comisarul șef Marian Iorga.

Potrivit acestuia, fapta celor doi a fost premeditată, mobilul acțiunii lor fiind sustragerea unui autoturism și a eventualelor sume de bani aflate asupra victimelor.

„Cei doi și-au premeditat fapta și s-au pregătit, achiziționând câte un cuțit fiecare. (…) Ei s-au pregătit cel puțin o săptămână”, a spus șeful IPJ Călărași.

Tinerii erau minori la data comiterii faptei, dar între timp unul dintre ei a împlinit vârsta majoratului. Ei sunt elevi, unul în clasa a X-a, iar celălalt în a XII-a, la unități de învățământ din județ și, potrivit anchetatorilor, locuiesc în apropiere, nu provin din familii dezorganizate și nici nu au antecedente penale.

Cei doi vor fi supuși unor expertize psihiatrice pentru a li se stabili discernământul, dată fiind gravitatea faptei și a comportamentului ulterior, potrivit comisarului șef Marian Iorga.

„Imediat după faptă s-au întors la domicilii ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Și-au reluat viața în mod normal, mergând la școală și toate celelalte”, a afirmat sursa citată.

Conform anchetatorilor, omorul a fost comis de băiatul mai mare, iar cel de 16 ani a lovit-o pe femeie. În cursul zilei de vineri ei au fost audiați, recunoscându-și faptele în totalitate. S-a dispus reținerea lor, sub acuzațiile de omor, respectiv tentativă la omor calificat.

Ei au fost duși, sâmbătă, în fața unei instanțe de judecată cu propunerea de arestare preventivă, magistrații rămânând în pronunțare.

Vinerea trecută, în județul Călărași, un șofer a luat la ocazie doi tineri necunoscuți din comuna Dragalina, iar la destinație aceștia l-au tăiat în zona gâtului, provocându-i decesul, și au înjunghiat-o pe soția acestuia, pasageră în autoturism.

Paramedicii care au intervenit pentru salvarea celor doi soți au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că au găsit două persoane înjunghiate, ambii cu răni la gât.

Femeia, în vârstă de 55 de ani, era în stare stabilă și a fost transportată pentru îngrijiri medicale la Spitalul din Călărași. Bărbatul, de 58 de ani, era în stop cardio-respirator, iar pentru el nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...