Profesorii, părinții și elevii nu scapă de declarația pe proprie răspundere nici în școala online! Reacția Consiliului Național al Elevilor

Profesorii, părinții și elevii nu scapă de declarația pe proprie răspundere nici în școala online! Reacția Consiliului Național al Elevilor
Publicat: 28/10/2020, 08:37

CNE (Consiliul Național al Elevilor) a transmis, marți, o reacție, după ce Ministerul Educației a lansat două declarații pe proprie răspundere pentru școala online, una pentru dascăși și alta pentru părinți și elevi.

Este prima dată când și elevii trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere, alături de părinții lor, scrie b1.ro.

Prima reacție a elevilor, după ce autoritățile au lansat două declarații pe proprie răspundere pentru părinți si elevi.

„Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal. Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis elevii.

MEC, campion național la plimba hârtii

„În timp ce situația epidemiologică se agravează de la o zi la altă, fapt care va conduce în mod cert spre tranziția către educația online a multor unități de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii. Aceste declarații sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menționate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori și părinți. E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completa această declarație.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

În formularele de la MEC, profesorii, elevii și părinții „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni asemenea acțiuni.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase