PROGNOZA METEO, 3 iunie 2020. Vreme rece, pentru această perioadă, cu instabilitate atmosferică accentuată

Redactor:
Gândul
PROGNOZA METEO, 3 iunie 2020. Vreme rece, pentru această perioadă, cu instabilitate atmosferică accentuată
Instabilitatea atmosferică va fi destul ce accentuată, pe parcurusl zilei de miercuri, 3 iunie

Vremea se va menține la fel de rece, pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, chiar dacă valorile termice vor fi mai ridicate decât marți. Instabilitatea atmosferică va fi destul ce accentuată, pe parcurusl zilei.

În nordul, centrul teritoriului și în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în rest vor fi perioade de timp cu înnorări accentuate, averse, trecător însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Izolat se va semnala grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp. În zona montană înaltă se va semnala lapoviță și chiar ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade Celsius, în estul Transilvaniei și 24 de grade Celsius, în vestul Olteniei, iar cele minime între 2 și 13 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

Și în Capitală, vremea va fi rece pentru această dată îndeosebi dimineața și noaptea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată.

Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi în jur de 22 de grade Celsius, iar cea minimă de 8-10 grade Celsius.

România, vizată de fenomene extreme în luna iunie. Furtuni violente și ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru prima lună de vară, valabilă între 1 și 29 iunie.

Iunie va fi marcat de instabilitate atmosferică și temperaturi ridicate, dar până vine căldura, săptămâna viitoare vremea va fi mai rece decât în mod normal, deși din 8 iunie vine vara în toată puterea ei, cu temperaturi obișnuite pentru această perioadă.

Pe arii restrânse, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în nord-est, dar posibil de scurtă durată şi în rest, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 25 de grade Celsius, iar cele minime între 5 şi 15 grade Celsius.

La Bucureşti, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 24 de grade. Temporar vor fi înnorări, dar probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi redusă.

Ce schimbări va aduce a doua săptămână din luna iunie

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 8-11 grade Celsius. Prognoza meteo până pe 29 iunie: În săptămâna 1 – 8 iunie, ANM anunţă că valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

În ultima săptămână a primei luni de vară, perioada 22 – 29 iunie, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

Inchide