REACȚIE. Marian Godină, despre vloggerul Selly: „Nu mi-ar plăcea ca al meu copil să îi fie fan”

REACȚIE. Marian Godină, despre vloggerul Selly: „Nu mi-ar plăcea ca al meu copil să îi fie fan”
REACȚIE. Marian Godină, despre vloggerul Selly: „Nu mi-ar plăcea ca al meu copil să îi fie fan” / Foto: Colaj / Facebook
Publicat: 02/07/2020, 11:50

Marian Godină a reacționat după ce Selly a obținut media 9,60 la Bac 2020 și a postat informația pe Facebook. Acesta s-a arătat deranjat și de ultimul clip video postat de vlogger, în care critică sistemul de educație din România.

Marian Godină speră ca al său copil „să nu fie fan Selly”. „Am căutat mai de mult să văd ce face băiatul ăsta pe youtube. Nu m-a atras nimic, probabil din cauza vârstei. Limbajul chiar m-a enervat și nu mi-aș dori ca atunci când voi avea un copil să folosească în vorbire cuvinte precum „gen”, „jonuțule”, „hâț”, „boșilor” etc. Mai pe scurt, nu mi-ar plăcea ca al meu copil să fie fan Selly„, a scris polițistul într-o postare pe Facebook.

Godină recunoaște că vloggerul nu este prost, ba dimpotrivă, îi merge mintea foarte bine, ca dovada și nota de la Bac.

„Cert e că Selly nu e deloc prost, ba din contră, îi merge mintea foarte bine, drept dovadă și nota de la bac. După cum v-am zis deja, nu mă vad privindu-i video-urile, dar până la a-l numi nulitate e cale lungă. „Păcatul” lui cel mai mare e că a făcut și face o grămadă de bani. De aici ura. Cei mai mulți dintre români te apreciază, te iubesc și te laudă când faci lucruri faine, dar numai dacă ești sărac”, scrie Marian Godină.

Mesajul integral publicat de Marian Godină

„Un prieten de-ai mei, pe care îl consider om cu capul pe umeri, a distribuit azi un video aparținând vlogger-ului Selly.

Mai târziu, am văzut la o altă prietenă distribuit același video.

Mi-am zis că o fi vremea să mă apuc și eu de vizionat Selly, așa că am pornit videoclipul, fără mari așteptări. Pentru început, am aflat că a luat 9.60 la bac. Șmecherie.

Apoi, băiatul a făcut o radiografie a sistemului de învățământ românesc. Nu vei afla lucruri pe care ai putea spune că nu le știai deja, dar totuși sunt chestii foarte bine expuse și, cel mai important, vin tocmai de la un proaspăt absolvent de liceu. Unul cu 9.60 la bac. Zic că n-am pierdut timpul uitându-mă la video.

Am văzut și multe știri legate de nota lui Selly de la bac și, de-a lungul timpului, multe comentarii la adresa lui.

„Ce tot promovați nulitatea asta?”, „ăsta-i un copil prost” etc.

Am căutat mai de mult să văd ce face băiatul ăsta pe youtube. Nu m-a atras nimic, probabil din cauza vârstei. Limbajul chiar m-a enervat și nu mi-aș dori ca atunci când voi avea un copil să folosească în vorbire cuvinte precum „gen”, „jonuțule”, „hâț”, „boșilor” etc.

Mai pe scurt, nu mi-ar plăcea ca al meu copil să fie fan Selly.

Tare mi-e însă că deja sunt prea bătrân ca să mai pricep cum stă treaba printre copiii din ziua de azi.

„Selly nu este deloc prost, ba din contră!”

Cert e că Selly nu e deloc prost, ba din contră, îi merge mintea foarte bine, drept dovadă și nota de la bac.

După cum v-am zis deja, nu mă vad privindu-i video-urile, dar până la a-l numi nulitate e cale lungă.

„Păcatul” lui cel mai mare e că a făcut și face o grămadă de bani. De aici ura. Cei mai mulți dintre români te apreciază, te iubesc și te laudă când faci lucruri faine, dar numai dacă ești sărac. Să nu cumva să câștigi niște bani din lucrurile pe care le faci că gata. Devii „prea promovat”, „nulitate” etc.

Mi-aduc aminte de un renumit medic observat în metrou cu o pungă „de 1 leu” ținută între picioare într-o poziție de milog și cu o față umilă. Pffoaaai, mii de comentarii au curs atunci. Ce apreciat mai era și ce-l mai iubeau românii. Mai ales când s-a mai scris și că omul locuia într-o garsonieră. Gata, idolul românilor. Oare ce s-ar fi schimbat dacă același medic, cu același palmares profesional, ar fi fost văzut într-o mașină de lux? Îl mai aprecia cineva? Nu prea. Devenea brusc un șpăgar.

Cam așa și cu Selly. Cum să nu fie el o nulitate în ochii lui Mitruț, absolvent cu media 6 al liceului agricol, când Selly are peste două milioane de urmăritori pe Youtube și câteva sute de mii de euro? Culmea, făcute cu propriul cap.

În final, sper ca Selly să-și folosească inteligența mult mai constructiv pentru copiii și tinerii care-l urmăresc.

Mie, azi, chiar mi-a plăcut.”

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult