Șeful Gărzii Naționale de Mediu, dat afară din curtea unei societăți din Slatina: „Niște vagabonzi de la București”. Reacția lui Octavian Berceanu

Publicat: 09/06/2021, 16:22
Actualizat: 09/06/2021, 17:31

Șeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a fost dat afară dintr-un centru de colectare a deșeurilor feroase situat în Slatina. Incidentul a fost transmis live pe Facebook chiar de cel care „l-a luat la rost” pe Octavian Berceanu, respectiv omul de afaceri Florin Orodel.

Scenele au avut loc pe strada Constructorului din Slatina, în județul Olt, acolo unde se află un centru de colectare și o topitorie de aluminiu situate una lângă cealaltă.

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat pentru Adevărul că se afla în drum spre Cascada Bigăr atunci când a observat o degajare neobișnuită de fum, fapt care l-a determinat să meargă în căutarea sursei.

„Domnul n-are nicio legătură cu societatea respectivă (n. red. – societatea care colectează deşeuri), e domnul din umbră care se ocupă de societate, n-are nicio calitate în cadrul societăţii respective, dar ne-am nimerit când încărca un camion cu fier vechi. Noi aveam treabă fix cu nişte emisii de substanţe, fum. Le-am văzut ca orice cetăţean, din drum, şi am acţionat, era normal, sunt şeful Gărzii de Mediu, a trebuit să văd de unde e şi am chemat corpul de control. Eram în drum spre cascada Bigăr, dar fumul se vedea din şosea şi era normal să mă autosesizez. Nu era vorba de o sursă mică şi erau nişte instalaţii acolo, era un fum degajat într-un proces tehnologic”, a declarat Octavian Berceanu.

Patron din Slatina, „pornit” împotriva șefului Gărzii de Mediu

Omul de afaceri Florin Orodel, care deține și restaurantul Casa Oltenească din Slatina, a transmis live pe Facebook momentul în care șeful Gărzii de Mediu intră în curtea societății pe care o vizase. Însă bărbatul nu încheie transmisiunea, ci din contră, chiar pune la îndoială identitatea lui Octavian Berceanu.

„Au venit ei, credeau că mă intimidează. Au venit, parchează, caută prin magazii, ce caută nu ştiu. (…) Au venit şi fac abuz cu noi. Cică Garda de Mediu. Nişte vagabonzi de la Bucureşti care au plecat de acasă. (…) Numai abuzuri sunt aici, că au venit că ei căutau fum, n-au mai zis nimic când am intrat în ei”, a susținut Florin Orodel.

Ulterior, la fața locului a ajuns și un echipaj al poliției, care fusese chemat de Octavian Berceanu. Șeful Gărzii de Mediu a explicat pentru sursa citată de ce a solicitat intervenția polițiștilor.

„Pur şi simplu a început să se agite, să urle, să strige, drept pentru care am sunat la 112, cred că i s-a şi aplicat o sancţiune pe tema asta, a început să înjure foarte urât, să zică de instituţiile statului, ce face, ce nu face el cu ele, mult mai mult decât s-a văzut, şi asta a fost”, a explicat Octavian Berceanu.

Octavian Berceanu explică ce s-a întâmplat de fapt

Totodată, acesta a relatat și cum s-a ajuns la o asemenea situație, explicând faptul că prima dată a greșit sursa fumului, deoarece intrarea în incinta topitoriei nu era vizibilă.

„Am văzut că iese fum şi întrebam care-i intrarea în curtea de unde iese fum, erau vecinii lui, doar că nu vedeam intrarea, nu era uşor vizibilă, era o curte închisă. Am văzut că e zid şi este în curtea cealaltă, am zis «Perfect». Ne-am legitimat, nu eram într-o acţiune de control, doar voiam să vedem de unde iese fum ca ulterior colegii să vină să facă un control acolo. Controlul e în desfăşurare acum. Doar că domnul am înţeles că avea ceva camion la încărcat cu fier şi era foarte agitat, de ce îl sâcâim noi exact când încarcă. Absolut nicio treabă n-aveam cu el, dar probabil n-avea tot ce-i trebuie la camionul ăla”, a relatat Octavian Berceanu.

Reprezentanții topitoriei au avut o reacție total opusă comparativ cu Florin Odorel. Aceștia i-au primit pe comisari în curtea societății și le-au explicat procesul care a dus la o asemenea degajare de fum.

„Era vorba de emisii industriale, un fum care nu provine de la arderi de mase vegetale şi am zis că e anormal fumul respectiv, fumul era degajat din curtea de lângă, dintr-un proces tehnologic, omul de lângă ne-a şi explicat procesul tehnologic, a avut deschidere, ne-a explicat, n-a fost nicio problemă. Sănătate şi la revedere, de restul se ocupă colegii de la garda de mediu din judeţul respectiv”, a mai precizat Octavian Berceanu.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Olt au continuat verificările la trei societăți care păreau a fi sursa de proveniență a unor emisii.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
BOMBĂ: Pepe și-a asumat prima relație după divorț! Avem dovada: sărut și...
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Simona Halep a radiat de fericire la petrecerea de logodnă! Cum a fost surprinsă alături...
Detalii ŞOCANTE despre asasinatul din Arad! Care sunt legăturile amantei lui Crișan cu lumea interlopă
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Medicii au rămas șocați! Ce și-a introdus o femeie în organul genital întrece orice imaginație
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte și toate regulile desfășurării examenelor
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Sfârşitul pentru Florin Cîţu! Pică Guvernul! Cine va fi noul premier al României
Informația momentului. BLOCAJUL este TOTAL! NIMIC nu se mai MIȘCĂ în acest moment
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....