Sezon estival fără toxiinfecţii alimentare, pe litoralul românesc! Pentru ce au primit, totuși, amenzi unele unități alimentare

Redactor:
Dragos Tanase
Sezon estival fără toxiinfecţii alimentare, pe litoralul românesc! Pentru ce au primit, totuși, amenzi unele unități alimentare
Sezon estival fără toxiinfecţii alimentare, pe litoralul românesc (FOTO: Digi 24)

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat, marţi, la finalul Comandamentului Estival 2020, că în acest sezon nu s-au înregistrat toxiinfecţii alimentare pe litoralul românesc, informează un comunicat transmis de DSVSA Constanţa.

Cu toate acestea, în acest sezon estival, inspectorii sanitar veterinari au dat amenzi de peste două milioane de lei şi au interzis activitatea la două unităţi alimentare, iar la alte opt funcţionarea a fost suspendată, potrivit Agerpres.

„Echipele de control de pe litoral au verificat, în perioada 13 iulie-22 august, 1.341 de unităţi de alimentaţie publică, principalele neconformităţi constatate fiind: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare şi depozitarea în condiţii improprii a acestora, comercializarea directă în spaţii neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile unde se manipulează şi prelucrează alimente, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în acelaşi spaţiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condiţiilor de depozitare şi păstrare a peştelui, ouălor şi cărnii de pasăre”, se arată în comunicat.

Medicii veterinari au aplicat 343 de amenzi, în valoare totală de 2.163.800 de lei, pentru toate neconformităţile constatate, au emis două ordonanţe de interzicere a activităţii şi opt pentru suspendarea activităţii la unităţi de alimentaţie publică şi au retras de la vânzare aproape 300 de kilograme de produse alimentare.

Motivul pentru care o companie de medicamente a fost amendată cu 11,9 milioane de lei

Compania GlaxoSmithKline SRL (GSK) a fost amendată de Consiliul Concurenței cu suma de 11,9 milioane de lei, deoarece nu a respectat angajamentele asumate și scoaterea de pe piață a medicamentului Seretide. 

În anul 2017, Consiliul Concurenței a încheiat o investigație privind un posibil abuz de poziție dominantă al GlaxoSmithKline SRL (GSK).

Investigația a pornit după momentul în care compania își asumase mai multe angajamente referitoare la medicamentele Avodart și Seretide, pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială.

Cazul celor doi frați din Iași care au murit: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid sau otravă pentru șoareci”

Cei doi frați, din comuna ieșeană Coarnele Caprei, au murit – sâmbătă – în urma ingerării sau inhalării unei substanțe cu toxicitate foarte mare, legiștii negăsind în organismele lor struguri.

Mama celor doi frați, un copilaș de un an și jumătate și un altul de trei ani, a declarat că cei doi au mâncat struguri stropiți cu insecticide, însă această ipoteză nu se confirmă.

Se pare că aceștia ar fi ingerat sau inhalat o substanță cu toxicitate foarte mare, precum otrava pentru rozătoare, notează Ziarul de Iași.

FOTO: Digi 24

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
Preotul Francisc Doboș, după ce Papa Francisc a declarat că susține căsătoriile gay: „A răspuns...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide