Spărgătorii de bancomate, în plin sezon: O nouă tentativă de jaf

Spărgătorii de bancomate, în plin sezon: O nouă tentativă de jaf
Sursa FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ
Publicat: 11/09/2020, 12:50
Actualizat: 11/09/2020, 13:18

O nouă tentativă de jaf la un bancomat a avut loc la doar câteva zile după ce a avut loc spargemerea de la Otopeni. De data aceasta, spărgătorii au încercat să distrugă bancomatul dându-i foc, însă nu au reușit să fure nimic.

Se pare că patru persoane au încercat să fure banii dintr-un bancomat în localitatea Liești, din județul Galați, însă nu au reușit să îi sustragă. Tentativa de furt a avut loc vineri, 11 septembrie, când patru persoane neidentificate au incediat partea superioară a bancomatului.

În prezent, hoții sunt căutați de polițiști gălățeni, care au făcut cercetări la fața locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

Autoritățile au informat faptul că nicio persoană nu a fost rănită în urma tentativei, fiind înregistrate doar pagube materiale.

„Având în vedere informatiile apărute în mediul on line cu privire la faptul că un bancomat a fost aruncat în aer într-o localitate din județul Galați, Inspectoratul de Poliție Județean Galați, prin Compartimentul Relații Publice, aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

La data de 11.09.2020, în jurul orei 04:00, Sectia 3 Poliție Rurală Liești, a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un angajat de la o agenție bancară din comuna Liești, județul Galați, cu privire la faptul că a fost declanșată alarma din interiorul agenției.

Polițiștii ajunși la scurt timp la fața locului au constatat faptul că persoane necunoscute, au încercat forțarea mecanică a fantei de eliberare a bancnotelor de la bancomatul amplasat la sediul acestei agenției bancare din comuna Liești, județul Galați iar apoi au incendiat această fantă.

Nu au fost descoperite în zonă sau în apropierea bancomatului substanțe explozive sau detonante.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de „Distrugere”, faptă prevăzută și pedepsită de art.253 alin.4 Cod Penal, de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Galați, care au preluat cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lăngă Judecătoria Liești. De asemenea nu au fost sustrași bani”, informează autoritățile.

Explozie în Otopeni! Hoții au aruncat în aer două bancomate

Marți dimineață, în jurul orei 05:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că la parterul unui bloc din orașul Otopeni a avut loc o distrugere. La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii orașului Otopeni împreună cu efective de pompieri și specialiști din cadrul IGPR, precum și conducerea IPJ ILfov, pentru efectuarea de activități specifice. Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului și conservarea locului faptei. Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la două bancomate ce apartin unei bănci.

Informații EXCLUSIVE în cazul detonării bancomatelor din Otopeni. Ce au surprins camerele de supraveghere + teoriile anchetatorilor despre atacul cu material exploziv (SURSE)

GÂNDUL.RO prezintă și alte informații ÎN EXCLUSIVITATE. Surse judiciare ne-au precizat că au fost preluate imagini de pe patru camere de luat vederi instalate în zona respectivă. În urma analizării imaginilor, au putut fi observate trei persoane – cu înălțimea cuprinsă între 1,75 – 1,80 , – care au acționat având chipurile protejate de măști.

Aceleași surse judiciare au transmis că  indivizii au acționat cu pelerine și mănuși, folosind deja celebra metodă „pizza-slide” (n.red. – introducerea materialului exploziv prin fanta pentru bani a bancomatului), o metodă utilizată de infractori, în ultimii ani, și în alte țări.

Până în momentul de față, spun sursele GÂNDUL.RO, anchetatorii nu au ajuns la concluzia că infractorii ar fi acționat în urma unui pont primit din interiorul băncii, știut fiind că astfel de indivizi urmăresc „alimentarea cardurilor la jumătatea sau la finele lunii, atunci când sunt efectuate plățile pentru salarii și pensii”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”