Tot personalul unei primării de sector va fi testat, după ce doi angajați s-au infectat cu coronavirus

Tot personalul unei primării de sector va fi testat, după ce doi angajați s-au infectat cu coronavirus
Tot personalul unei primării de sector va fi testat, după ce doi angajați s-au infectat cu coronavirus
Publicat: 27/07/2020, 09:00

Toți angajații Primăriei Sectorului 4 vor fi testați, după ce doi dintre aceștia s-au infectat cu noul coronavirus. Instituția a făcut anunțul într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a faptului că doi angajați ai autorității locale au fost confirmați pozitiv la testul COVID-19 în weekend-ul trecut, primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus testarea în regim de urgență, în cursul zilei de astăzi, a tuturor funcționarilor angajați ai Primăriei Sectorului 4”, se arată în comunicat.

Sediul primăriei, dezinfectat și igienizat

Potrivit anunțului, sediul primăriei a fost deja dezinfectat și igienizat duminică, pentru ca activitatea Primăriei să continue normal, cu numărul minim necesar de oameni.

Cei doi angajați testați pozitiv nu lucrau în relație directă cu publicul, iar în urma anchetei epidemiologice contacții lor au fost deja izolați la domiciliu pentru 14 zile, anunță Primăria Sectorului 4.

Noul coronavirus a ajuns și la Primăria din Cluj-Napoca: „Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate”

Alertă la Primăria din Cluj – Napoca. O angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia este asimptomatică și a cerut internarea. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Azi dimineață am primit informații că un angajat din Direcția Tehnică a primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus.

Transmit public DSP Cluj îndemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică în primăria Cluj-Napoca și să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viața funcționarilor din primărie și nici a cetățenilor care intră în contact cu aceștia. Nu este loc de MUȘAMALIZARE!

Reprezentanții Primăriei Cluj au precizat pentru Mediafax că angajata respectivă este asimptomatică și a cerut internarea.

PMB: „Ministerul Sănătății interzice Primăriei Capitalei să testeze în mod gratuit bucureștenii, în schimb încurajează testarea lor de către o firmă privată, pe bani mulți”

Primăria Capitalei acuză Ministerul Sănătății că blochează proiectele Municipalității care prevăd testarea gratuită a bucureștenilor, dar în schimb ar încuraja firme private să testeze pe bani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase