TRAGIC. Un copil de doar 8 ani a fost spulberat de o mașină în Slobozia

TRAGIC. Un copil de doar 8 ani a fost spulberat de o mașină în Slobozia
TRAGIC. Un copil de doar 8 ani a fost spulberat de o mașină în Slobozia / Foto: shutterstock
Publicat: 05/06/2020, 21:05
Actualizat: 05/06/2020, 21:06

Un copil de 8 ani a fost rănit grav, vineri seara, într-un accident de circulaţie produs pe o stradă din Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Din primele verificări ale poliţiştilor, copilul de 8 ani ar fi traversat neregulamentar strada şi a fost lovit de o maşină condusă de un tânăr de 21 de ani.

Copilul a fost transportat la Spitalul din Slobozia în stare gravă.

Potrivit poliţiştilor, şoferul a fost testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a indicat faptul că nu consumase băuturi alcoolice.

Poliţiştii au deschis în acest caz un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accident în care au fost implicate șase mașini

La data de 3 iunie, în București, s-a produs un accident în care au fost implicate șase mașini. Expertul criminolog Dan Antonesc a discutat despre accident în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE

„Am urmărit imaginile astea și le-am comentat împreună cu un coleg cu foarte mare experiență de la Brigada de Poliție rutieră din Capitală. Amândoi am concis către o concluzie – mare noroc au avut cei doi pietoni. Omul acesta a intrat pe roșu, fără niciun fel de discuție, nu există dubiu. Mașinile pe care le-a lovit ar fi trebuit să circule pe aceeași direcție cu el, pe sens opus, dar pe aceeași șosea. Deci cei pe care i-a lovit au oprit la roșu, ceilalți au plecat, el a intrat pe roșu.
Așa cum a zis și domnul Porcișteanu, omul ăsta s-a speriat din momentul în care și-a dat seama că a fost atins, nu a reacționat ca un om care constată că a intrat în derapaj sau nu îi ține frâna calumea și atunci apasă cu putere pe frână și mai rău accentuează derapajul.

La derapaj e clar: trebuie să accelerezi, nu să frânezi, pentru că trebuie să accelerezi foarte puțin atât cât să ajuți mașina să își vadă de drumul pe care îl vrei tu, nu pe care îl vrea ea. Dacă frânezi, ea se duce sania cum s-a dus și șoferul ăsta”, a explicat expertul la GÂNDUL LIVE.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase