Turismul mondial a pierdut 460 de miliarde de dolari în pandemie! Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru

Turismul mondial a pierdut 460 de miliarde de dolari în pandemie! Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru
Turismul mondial a pierdut 460 de miliarde de dolari în pandemie! Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 16/09/2020, 07:44

Sosirile turistice internaționale au scăzut cu 65% în primul semestru al lui 2020, față de intervalul similar al anului trecut.

Potrivit datelor OMT (Organizația Mondială a Turismului), citate de g4media.ro, declinul se traduce într-o pierdere de 460 miliarde de dolari.

Puțin peste jumătate din destinații au relaxat restricțiile de circulație până la începutul lunii septembrie, iar revenirea turismului la nivelul celui din 2019 ar putea dura patru ani, avertizează OMT!

„Călătoriile internaţionale sigure şi responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este imperativ ca guvernele să colaboreze îndeaproape cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul mondial”, a declarat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

440 milioane de sosiri internaționale au fost pierdute în primele șase luni ale anului, cele mai afectate regiuni fiind Asia și Pacific, cu 72% mai puțini turiști față de 2019.

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear trage un semnal de alarmă. Acest sector ar putea intra în faliment

Potrivit reprezentanților Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear, industria balneară şi de SPA ar putea intra în faliment, în condițiile în care măsurile de redeschidere nu se vor adopta „foarte curând”.

Hotelierii, către Orban: Nu există un sprijin special pentru salvarea joburilor și afacerilor din turism./ Meseriile de bucătar, ospătar, recepționer sau cameristă riscă să dispară

Într-o scrisoare deschisă adresată prmierului Ludovic Orban, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) reclamă lipsa unui sprijin special venit din partea statului pentru oamenii din acest domeniu, care au ajuns la capătul puterilor, și solicită măsuri dedicate, aștfel meserii din această ramură sunt sub risc de extincție in România.

GÂNDUL LIVE. Răzvan Pascu: „Perioada turismului din ultimele luni nu a fost așa neagră precum am crezut” / Ce s-a întâmplat după retragerea Spaniei de pe „lista galbenă”

Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic, a explicat, la Gândul Live, că românii și-au păstrat apetitul pentru călătorii și vacanțe, atât în țară, cât și în străinătate, chiar peste așteptări, în pofida noilor condiții impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Pe de altă parte, Pascu reclamă „bâlbâiala” autorităților în cazul Spaniei, introdusă și foarte repede retrasă de pe „lista galbenă” a țărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care era obligatorie carantina de 14 zile la intrarea în România.

Concediu de coșmar pentru o profesoară româncă, stabilită în Italia. „Turismul din România, dacă face progrese, să mi le arate şi mie, că nu le văd”

O româncă, profesoară de engleză în Italia, a venit în țara natală pentru a petrece concediul alături de mama sa, dar concluziile despre turismul românesc nu sunt deloc favorabile. Tânăra profesoară a vizitat zona Slănic Moldova-Târgu Ocna-Oituz (Bacău), unde frumusețile locurilor au fost umbrite de oamenii care nu respectă simple reguli care aparțin popoarelor civilizate.

Alianța pentru Turism: 400.000 de angajați, în șomaj în caz de restricții. / Nu putem să fim de acord cu stigmatizarea întregii industrii

Alianța pentru Turism susține, într-o scrisoare adresată premierului, că în cazul unei întoarceri la restricții, această industrie nu va mai avea ocazia să își revină, iar 400.000 de angajați vor ajunge în șomaj. Reprezentanții HORECA nu sunt acord cu stigmatizarea întregii industrii ca fiind responsabilă de creșterea cazurilor de infecții cu noul coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...