Ultimul gest la unui șofer român de TIR, care a murit lângă cabină, pe mijlocul autostrăzii, în Italia

Ultimul gest la unui șofer român de TIR, care a murit lângă cabină, pe mijlocul autostrăzii, în Italia
Ultimul gest la unui șofer român de TIR, care a murit lângă cabină, pe mijlocul autostrăzii, în Italia / FOTO: Facebook/ quibrescia.it
Publicat: 28/10/2020, 07:47

Un șofer român de 46 de ani a murit lângă TIR-ul pe care îl conducea, în cursul zilei de luni, pe o autostradă din Italia. Bărbatul s-a simțit rău și a reușit să tragă de volan și să scoată mastodontul în decor, înainte să moară, evitând o tragedie.

Românul a acționat ca un erou și presa italiană laudă ultimul său gest. Cu ultimele puteri, Mihai a făcut manevra prin care a salvat multe vieți.

Incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 13.00, pe A21, lângă Cremona.

Mihai a reușit să oprească TIR-ul într-o zonă sigură, a coborât din cabină și a căzut secerat.

Alți șoferi au văzut manevra șoferului și au chemat imediat ambulanța. Infarctul i-a fost însă fatal românului, al cărui gest eroic a ajuns pe pagina lui Ilie Matei, supranumit „Omul șoselelor”.

„Șoferii mor ca soldații, în războiul cu un dușman nevăzut”

„O meserie care pt mulţi pare permanent o călătorie, un tur plătit al Europei sau o joacă cu volanul de care este oricine capabil, ascunde mai multe pericole decât lăsăm să se vadă sau povestim, asta pt a nu ne îngrijora familiile, prietenii sau pur şi simplu pt a nu pune un stres inutil pe noi gândindu-ne că am putea trăi său provoca vreo tragedie cu sau fără voia noastră.

Mihai avea 46 ani şi pană ieri ne-a fost coleg.
Lucra pt o companie italiană.
Ieri, în jurul orei 13 se afla pe A21,lângă Cremona.
A apucat doar să scoată camionul în decor, pe iarba de lângă banda de urgenţă, a coboarat din camion, apoi a căzut pe iarbă şi nu s-a mai ridicat, chiar dacă cei opriţi să vadă ce se întâmplă au încercat să îi acorde primul ajutor.

„De astăzi suntem mai puțin cu unul…”

Și da, ultimul lui gest a fost eroic….a scos camionul în afară carosabilului pt a evita o tragedie mult mai mare, apoi a decedat lângă fierul ce îi fusese partener de drum până la final.
Ăştia sunt şoferii profesinisti romani…dedicaţi până în ultimul moment !!
Aproape zilnic mor de-ai noştri ca şi soldaţii într-un război cu un inamic nevăzut.
Stresul, oboseala sunt principalele cauze ce duc la dispariţia zilnică a oamenilor ce îşi câştigă existenţa de pe urma unui volan…
Şi când auzi pe câte unul…..ce face mă voi, doar învârtiţi de covrig !!!
Așa este, însă volanul ăla îţi oferă o responsabilitate mai mare decât pot unii înţelege.Suntem răspunzători permanent de viaţa noastră şi a celor din jurul nostru şi cu un singur gest greşit putem provoca tragedii de neimaginat.Aici pe şosea, orice greşeală se plăteşte, orice semn de slăbiciune te poate ucide, orice gest iresponsabil poate distruge multe familii.
Drumuri bune, dragilor !
Pe şosele ne avem doar unii pe ceilalţi !
De astăzi suntem mai puțini cu unul…unul ce a fost responsabil până la final !”, a scris Ilie Matei.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase