Un bărbat din Piatra Neamț s-a prezentat la spital, însă fără carte de identitate. IREAL ce explicație le-a dat cadrelor medicale

Un bărbat din Piatra Neamț s-a prezentat la spital, însă fără carte de identitate. IREAL ce explicație le-a dat cadrelor medicale
Sursă Foto - Captura de ecran/Facebook
Publicat: 17/03/2023, 11:18

Un bărbat s-a prezentat săptămâna trecută la UPU Piatra Neamț deoarece se accidentase la mână. Pentru a i se acorda îngrijrile medicale, i s-a cerut un document care să îi ateste identitatea. Răspunsul acestuia a fost unul surprinzător pentru cadrele medicale.

Un bărbat care se autointitulează „Suveranul Gerula” s-a prezentat săptămâna trecută la UPU Piatra Neamț, pentru a i se acorda îngrijiri medicale în urma unei autoaccidentări la mână.

După ce i s-a cerut un document care să îi ateste identitatea, acesta a explicat pe un ton ridicat că el nu deține buletin pentru că este o ființă vie și nu are CNP, pentru că el nu este un număr.

„Sunt o ființă vie, n-am nevoie de CNP”

Românul a refuzat să comunice și data sa de naștere, susținând că ființele vii nu au așa ceva.

Din spusele cunoscuților, bărbatul se consideră „suveran” împreună cu toată familia lui, soția și o fiică de 18 ani.

„Sunt o ființă vie, n-am nevoie de CNP”, a spus bărbatul.

Suveranul Gerula are 52 de ani, este din comuna Tazlău, jud. Neamț și își mai spune și ”Suveranul Viorel”.

De asemenea, are și o mașină cu plăcuțe de înmatriculare inscripționate cu „Suveranul Gerula”, cu care circulă pe drumuri publice, dar spune că nu a pus el statul să facă drumurile pe care circulă cu autoturismul.

De ce se prezintă unii oameni ca fiind „suverani”

Persoanele care se consideră „suverani” nu recunosc statul ca formă de organizare, refuză să plătească orice fel de impozite și își fac singuri ceea ce ei numesc documente de identitate, adică niște cartoane cu propria lor grafică, pe care scriu un nume însoțit obligatoriu de cuvântul „suveran”.

La fel procedează și cu mașinile pe care le dețin, pentru care își fac propriile lor plăcuțe de înmatriculare, aceștia refuză să-și înmatriculeze mașinile conform legii.

Deși refuză să plătească orice fel de taxă și impozit, suveranul din Tazlău a avut pretenții la îngrijiri medicale la UPU Piatra Neamț, potrivit B1TV.

Serviciul de urgențe este gratuit și disponibil pentru oricine, dar este finanțat tot din bani publici, adică din banii plătitorilor de taxe și impozite.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase