Un marinar ucrainean a fost aproape să-i scufunde iahtul șefului, un oligarh rus: „Șeful meu este un criminal!”

Un marinar ucrainean a fost aproape să-i scufunde iahtul șefului, un oligarh rus: „Șeful meu este un criminal!”
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 28/02/2022, 16:20
Actualizat: 28/02/2022, 16:25

Un marinar ucrainean a admis că a încercat să scufunde un iaht de lux pe care lucra, și care aparține unui oligarh rus, cu afaceri în zona industriei de armament. Bărbatul a spus că s-a hotărât să scufunde ambarcațiunea din răzbunare, după ce a văzut că Rusia îi atacă țara.

Potrivit BBC, totul a avut loc sâmbătă dimineață, pe iahtul „Lady Anastasia”, deținut de oligarhul rus Alexander Mijeev.

Bărbatul din Ucraina, marinar de profesie, în vârstă de 55 de ani, se afla pe vasul luxos de 48 de metri lungime, în valoare de cinci milioane de lire sterline, la Pord Adriano, în Mallorca. Când a văzut că Rusia a atacat Ucraina, s-a enervat și le-a spus celorlalți doi marinari de la bord, tot ucraineni, să plece, deoarece el urmează să scufunde ambarcațiunea, relatează publicația Diario de Mallorca.

În momentul în care a mers în sala motoarelor și a deschis o supapă, apa a început să inunde vasul. Restul colegilor marinari au reușit însă să închidă supapele și au împiedicat scufundarea navei.

Armata rusă îi distrusese casa

Când au aflat cele întâmplate, echipajele Gărzii Civile au mers la fața locului și s-au întâlnit cu marinarii. L-au arestat pe bărbatul de 55 de ani, care a recunoscut că a procedat așa din răzbunare, întrucât tocmai aflase că în timpul invaziei țării sale armata rusă îi distrusese casa.

„A fost un videoclip cu un atac cu elicopterul asupra unei clădiri din Kiev. Atacau oameni nevinovați”, a afirmat acesta, citat de presa locală.

Bărbatul care a încercat să scufunde vasul a mai spus că proprietarul navei este un milionar rus care deține fabrici de arme.

Marinarul a fost arestat, dar ulterior a fost eliberat pe cauțiune. După ce a fost eliberat a spus: „Nu regret nimic din ceea ce am făcut și aș face-o din nou”.

Potrivit presei locale, Garda Civilă continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat. Inițial anchetatorii nu au putut verifica sala motoarelor, deoarece aceasta a fost inundată.

Până în acest moment nu au fost făcute publice comentarii ale omului de afaceri rus Alexander Mijeev sau din partea reprezentanților companiei Rosoboronexport, care exportă armament din Rusia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase