GÂNDUL NEWS. Cele 65 de portrete ale victimelor incendiului de la Colectiv au fost expuse la Senat

Publicat: 02/11/2021, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Tehnologie nucleară americană, de ultimă generație, în România

Țara noastră este prima din Europa care va beneficia de reactoare nucleare de mici dimensiuni. Va fi construită în parteneriat cu US NuScale Power. Potrivit unui comunicat al Casei Albe, implementarea tehnologiei SMR va avea o contribuție importantă la un sector energetic fără carbon și un viitor cu zero emisii. Acordul comercial va include o uzină cu 12 module, care va crea inițial peste 6.000 de locuri de muncă în SUA și România. Pe măsură ce proiectul va crește, se va ajunge la 30.000 de locuri de muncă. (Mai multe detalii aici…)

Din decembrie, ar putea fi vaccinați anticovid și copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani

Compania Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate. Valeriu Gheorghiță a anunțat că termenul estimat ar putea fi devansat. Totodată, autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă. Vor fi amenajate cabinete de vaccinare dedicate copiilor în centrele existente și în spitalele de pediatrie, iar imunizarea se va putea face și la medicii de familie. (Mai multe detalii aici…)

Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat

Acesta a trimis o scrisoare către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului prin care a anunțat că va renunța la calitatea de premier desemnat. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc audierile pentru miniștrii propuși în Guvernul Ciucă. Conducerea PNL va începe negocierile cu toate partidele din Parlament, mai puţin AUR, pentru a reuşi să formeze un Guvern cu susţinere majoritară în legislativ. (Mai multe detalii aici…)

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a devenit președintele interimar al Camerei Deputaților

Pentru preluarea acestei funcții au fost făcute două propuneri: Sorin Grindeanu din partea PSD și Cristina Prună din partea USR. Grindeanu a obținut 7 voturi ”pentru”: 4 de la PSD, 1 vot de la UDMR, 1 vot de la minorități și 1 vot de la AUR. Cei de la PNL au fost prezenți, însă nu a votat și nici nu a făcut o propunere. (Mai multe detalii aici…)

Cele 65 de portretele ale victimelor incendiului de la Colectiv au fost expuse la Senat pentru a omagia victimele, după mai bine de șase ani de la tragedia din capitală

Scopul gestului este acela de a aduce în fața publicului faptul că nimeni nu este tras la răspundere chiar dacă au trecut atâția ani. Portretele victimelor vor rămâne la Senat timp de două săptămâni. (Mai multe detalii aici…)