GÂNDUL NEWS. De la temperaturi de foc, la furtuni devastatoare

Publicat: 29/07/2021, 20:30

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Grav accident feroviar

Două trenuri s-au ciocnit la Fetești! Un tren privat de marfă, condus de un mecanic care era băut a intrat într-o altă garnitură. Impactul a fost devastator. O locomotivă s-a răsturnat şi 18 vagoane din componenţa ambelor trenuri au deraiat. La faţa locului au fost trimise o autospecială de stingere, un echipaj SMURD şi o ambulanţă. Mecanicul era lovit uşor la cap. Poliţiştii au constatat însă că avea o alcoolemie de 0,4 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel că, bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Ministrul Transporturilor susţine că mecanicul ar fi aţipit şi, mai grav, că sistemul automat de frânare nu funcţiona. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe o rută deviată. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a precizat că operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul nu va mai putea funcţiona. Mai mult decât atât, vor exista controale la toți operatorii de transport. Tot ministrul a spus că la rectificarea bugetară, feroviarul trebuie finanțat prioritar. (Mai multe detalii aici…)

„Dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă”

Este afirmația premierului Florin Cîțu după ce directorul CFR Călători a avut o reacție nervoasă când a fost întrebat de ce un tren în care se aflau copii a stat 10 ore în câmp. Încercați dumnevoastră să găsiți transbordoare pentru 1.000 de călători la ora asta, a răspuns Ovidiu Vizante. (Mai multe detalii aici…)

De la temperaturi de foc, la furtuni devastatoare

În doar câteva zeci de minute, în Capitală, mai mulți copaci au picat la pământ.O antenă de telefonie de peste 50 de metri a fost doborâtă de furtună și a căzut peste două case, dar și peste mașinile parcate. Două persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În sectorul 5, o parte a unui acoperiș a fost spulberată de vijelia puternică. Acoperișul a sărit peste blocul din fața terasei și a ajuns în dreptul celui de-al treilea bloc.

De asemenea, traficul aerian și feroviar au întâmpinat probleme

Un avion care venea din Grecia a fost deviat și a aterizat pe aeroportul din Constanța, iar circulația trenurilor a fost perturbată din cauza rafalelor puternice de vânt. Aproape 200 de intervenții au avut loc seara trecută în București.

Furtunile au făcut ravagii și în județul Suceava. În Fălticeni, șarpanta unui bloc s-a desprins și a căzut pe mai multe mașini aflate în trafic.

Un scenariu asemănător a fost și în Cluj-Napoa, acolo unde mai multe schele aflate în fața unor clădiri în renovare din centrul orașului au fost puse la pământ. (Mai multe detalii aici…)

Captură de proporții lângă Capitală

O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită într-un depozit de legume și fructe din Chiajna. Drogurile erau ambalate în pachete de 10 kg și erau ascunse în cutii cu banane. Valoarea acestor stupefiante pe piața neagră este de 25 de milioane de euro, potrivit DIICOT. În urma cercetărilor, s-a stabilit că marfa ar fi venit din Columbia, iar cel care a sesizat poliția este chiar importatorul care, după ce a verificat transportul, a găsit cutii cu droguri în loc de fructe. (Mai multe detalii aici…)

O nouă medalie olimpică pentru România

Băieții din barca de două rame, Marius Cozmiuc, 28 de ani, și Ciprian Tudosă, 24 de ani au ieșit pe locul doi în finala de la Tokyo! Medalia de aur a fost cucerită de Croația, iar podiumul a fost completat de Danemarca. Este prima medalie a unui echipaj masculin la dublu rame din 1998. România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj. (Mai multe detalii aici…)

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase