VIDEO| „Nu vor rămâne locuri nici la morgă”. Mărturia unui manager de spital care a luat o unitate mobilă pentru a pune morții de COVID-19

Publicat: 11/10/2021, 16:22
Actualizat: 11/10/2021, 16:37

Laurenţiu Ivanovici, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, spune că situația din unitatea sanitară pe care o conduce se agravează de la o zi la alta. Medicii fac față cu greu numărului mare de pacienți infectați zilnic cu SARS-COV-2.  În paralel a crescut și numărul deceselor, iar conducerea unității medicale a adus de la Cluj o unitate mobilă frigorifică pentru că, în curând, spitalul va rămâne fără locuri la morgă.

Imaginile din Spitalul Județean De Urgență Craiova seamănă cu cele din Italia de anul trecut. Toate paturile sunt ocupate, atât în terapie intensivă, cât și în izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgențe. Numărul celor infectați a crescut considerabil în ultimele zile, iar pacienții care sosesc sunt în stare gravă sau foarte gravă.

Situația este gravă, la fel cum este în acest moment în toate spitalele de urgență din țară. Crește numărul de la o zi la alta. Astăzi avem 36 de pacienți în UPU, pacienți confirmați cu SARS-coV 2, 20 dintre ei așteaptă un loc la terapie intensivă, mai avem 30 de pacienți deja internați în secția de terapie intensivă și încă 30 pacienți cu necesar mai mic de oxigen, în secția Covid a spitalului. Deci, în total, avem 96 de pacienți cu necesar de oxigen. Unii dintre ei, cum sunt cei din terapie intensivă sau cei care așteaptă un loc în terapie intensvivă sunt cu necsar mare de oxigen”, spune  Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova pentru Gândul.

„Nu vor rămâne locuri nici la morgă”

În acest context, resursele materiale sunt limitate, medicii nu mai au concentratoare de oxigen și le dau tratament pacienților direct din buteliile de oxigen. Nici personalul medical nu este suficient, așa că au fost aduse cadre medicale din alte secții pentru a asista pacienții din secția Covid, UPU sau terapie intensivă. Din cauza acestei situații, în curând nu vor rămâne locuri nici la morgă. De aceea, a fost adusă o unitate mobilă de la Cluj.

Am solicitat o astfel de unitate mobilă pentru a ne pregăti și în eventualitatea în care numărul decedaților va crește. Este evident că dacă numărul pacienților aflați în stare gravă crește, crește și numărul decedaților, a mai spus Ivanovici.

14 persoane au murit în ultimele zile de Covid și sunt la morga Spitalului de Urgență Craiova. Din cauza numărului mare de pacienți, sâmbătă, siguranțele au cedat în vechea Unitate de Primiri Urgențe, transformată în secție de ATI. Aproximativ 10 minute, bolnavii au fost ventilați manual de medici.


Citește și VIDEO| Mărturia fiicei unui pacient cu COVID care a murit așteptând un loc la ATI. Bărbatul era vaccinat și urma să facă doza a treia

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine