Ziua 312 de război. Din nou explozii în Kiev. Zelensky: ”Vreau să ne urez tuturor un singur lucru – victoria!”

Ziua 312 de război. Din nou explozii în Kiev. Zelensky: ”Vreau să ne urez tuturor un singur lucru - victoria!”
Foto: Profimedia
Publicat: 01/01/2023, 11:40
Actualizat: 03/01/2023, 07:18

Războiul din Ucraina a ajuns la ziua 312. Chiar și în noaptea dintre ani, exploziile nu au contenit în capitala Ucrainei, dar și alte localități din țară. Sirenele de raid aerian s-au auzit peste tot, în primele ore după intrarea în Anul Nou, relatează AFP.

Atacurile au venit la câteva minute după mesajul de Anul Nou al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Administraţia militară a oraşului Kiev a anunţat că 23 de ”obiecte aeriene” lansate de Rusia au fost distruse.

Forțele rusești își epuizează probabil stocurile de muniție de artilerie și, ca urmare, vor avea dificultăți în susținerea ritmului actual al operațiunilor pe anumite părți ale frontului din Ucraina, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. Grupul de reflecție american a declarat duminică, într-o actualizare, că constrângerile privind munițiile vor contribui probabil la împiedicarea forțelor rusești de a menține un ritm operațional ridicat în zona puternic contestată Bakhmut din estul Ucrainei pe termen scurt, scrie The Guardian, citat de g4media.

Mesajul de Anul Nou al lui Volodimir Zelensky

Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul său de Anul Nou, încurajându-şi compatrioţii.

”2022 ne-a lovit inimile. Am vărsat toate lacrimile. Toate rugăciunile au fost urlate. 311 zile. Avem ceva de spus despre fiecare minut. Dar cele mai multe cuvinte sunt de prisos. Nu e nevoie de nicio explicație.

Este nevoie de tăcere pentru a auzi. Este nevoie de pauze pentru a realiza. Nu știm cu siguranță ce ne va aduce noul 2023. Vreau să ne urez tuturor un singur lucru – victoria. Și acesta este principalul lucru. Fie ca acest an să fie anul întoarcerii. Revenirea poporului nostru. Soldații – la familiile lor. Prizonierii – la casele lor. Imigranții – la Ucraina lor. Întoarcerea pământurilor noastre. Iar cei ocupați temporar vor deveni liberi pentru totdeauna”, a spus Volodimir Zelensky în mesajul său de Anul Nou.

Foto: Profimedia

”Vreau să vă spun tuturor: Ucraineni, sunteţi incredibili! Vedeţi ce am făcut şi ce facem! Cum ne-am sprijinit unii pe alţii şi statul. Toată lumea este importantă în război. Cine deţine o armă, volanul unei maşini, cârma unei nave sau a unui avion, un bisturiu sau un indicator. Oricine se află în spatele unui laptop, cine conduce o combină, un tren. Cine se află la un baraj rutier şi la o centrală electrică. Jurnalişti şi diplomaţi, lucrători de utilităţi şi salvatori. Toţi. Cine lucrează. Cine studiază la o universitate sau la o şcoală. Şi chiar şi cei care abia învaţă să meargă.Vreţi credinţă şi speranţă? Amândouă sunt de mult timp în forţele armate (ucrainene) (…) Dorinţa de lumină? Este în fiecare dintre noi, chiar şi atunci când nu există electricitate”, a mai spus preșerdintele Ucrainei.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în conflictul militar

Ziua 311 de război: Ucrainenii apără pozițiile din Donbas. Rusia a pierdut până în prezent peste 100.000 de soldați

Ziua 309 de război: Ucraina ar fi fost atacată „masiv” de armata lui Vladimir Putin. Peste 120 de rachete de croazieră au fost lansate asupra țării, cu trei zile înainte de Anul Nou

Ziua 308 de război: Planul de pace în zece puncte al lui Volodimir Zelenski / Oficialii de la Kiev cer bisericii moscovite din Ucraina să se dezică de Rusia: „Spuneți că Putin este Satana, iar Patriarhul Kiril un diavol!”/ Rusia încearcă să recucerească orașele pierdute

Ziua 305 de război: Volodimir Zelenski, în mesajul din Ajun: „Speranţa va veni după disperare, iar moartea va fi învinsă de viaţă. Ucrainenii îşi vor crea propriul miracol de Crăciun, arătând că vor rămâne neînvinşi în ciuda atacurilor ruseşti”

Ziua 304 de război: Cinci morți și 20 de răniți într-un bombardament al Rusiei în centrul Hersonului, în Ajunul Crăciunului / Volodimir Zelenski: „Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea” / FOTO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

Ziua 303 de război: Vladimir Putin numește pentru prima dată luptele din Ucraina „război” și spune că „obiectivul nostru este să îi punem capăt” / Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei, la întoarcerea din America: „Ne pregătim, ne întărim forţele comune”

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de...
Locul de poveste din România de care italienii sunt fermecați: 'Unic în lume!'
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și...
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
„Să fie conștienți cu ce se joacă.” Putin amenință că va lovi țările din Europa...
Penthouse-ul de 500.000 € al Loredanei Chivu a fost ”devalizat”! Imagini HALUCINANTE!
'Avea inima de PIATRĂ'! Afecțiunea medicală RARĂ de care suferea bărbatul
Ultimele imagini cu micuţa Raisa în viaţă. Copila ar fi fost ucisă de verişorul ei...
EXCLUSIV VIDEO El e Daniel, tânărul înecat în bazin, în Timișoara. Luna trecută ar fi...
Acest exercițiu de matematică a pus pe jar internetul! Sigur nu vei putea găsi logica...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Cât stele Euro NCAP a primit VW Tiguan, cel mai căutat SUV de familie?
Planul de pace al lui Putin
ERUPȚIE MONSTRU pe Soare! Radiații și PLASMĂ în drum spre Pământ
Îți CONFISCĂ mașina pe loc. Românii ce au INTERZIS să intre sau să iasă din...
Mara Bănică și-a concediat bona. Imaginile de pe camerele video au convins-o
Cine este principalul suspect în cazul morții Raisei din Dolj. Este vorba despre cineva din...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de...
Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am certat urât cu soacră-mea aseară. Am vrut să-i fac un...
Momentul ratat de francezi în care puteau respinge atacul lui Hitler din Ardeni
×