LIVE UPDATE. Ziua 304 de război: Cinci morți și 20 de răniți într-un bombardament al Rusiei în centrul Hersonului, în Ajunul Crăciunului / Volodimir Zelenski: „Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea” / FOTO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

LIVE UPDATE. Ziua 304 de război: Cinci morți și 20 de răniți într-un bombardament al Rusiei în centrul Hersonului, în Ajunul Crăciunului / Volodimir Zelenski: „Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea” / FOTO CU PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL
Cel puţin 5 morţi şi 20 de răniţi în Herson în Ajunul Crăciunului, la împlinirea a zece luni de război rus în Ucraina. ”Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea”, denunţă Zelenski şi postează imagini cu amploarea pagubelor
Publicat: 24/12/2022, 13:40
Actualizat: 24/12/2022, 13:48

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se întrevăd şanse de reuşită pe front. ”Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde”, a susţinut el. Zelenski a avertizat că în perioada sărbătorilor teroriştii ruşi ar putea deveni activi din nou, îndemnându-i pe oameni să ţină cont de alarmele de atac aerian. ”Cetăţenii Rusiei trebuie să înţeleagă clar că teroarea nu rămâne niciodată fără un răspuns”, a adăugat el.

GÂNDUL vă prezintă cele mai importante evenimente ale zilei

UPDATE ora 13:40 – Cel puţin 5 morţi şi 20 de răniţi în Herson în Ajunul Crăciunului, la împlinirea a zece luni de război rus în Ucraina. „Asta e teroare, e ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea”, denunţă Zelenski

”Sâmbătă dimineaţa, în Ajunul Crăciunului, în centrul oraşului. Astea nu sunt instalaţii militare. Ăsta nu e război după regulile stabilite. Asta e teroare, este ucidere pentru a intimida şi a-ţi (satisface) plăcerea”, denunţă Volodimir Zelenski pe reţele de socializare.

”Asta e adevărata viaţă a Ucrainei şi ucrainenilor” de zece luni de război, subliniază preşedintele ucrainean, care postează imagini ce surprind amploarea pagubelor.


UPDATE ora 13:00 – SUA îl ironizează pe Putin după ce dictatorul rus a recunoscut că e „război” în Ucraina

Statele Unite îl ironizează pe Vladimir Putin, după ce președintele rus a folosit cuvântul „război” interzis în Rusia, în cursul unei conferințe de presă.

UPDATE ora 11:00 – Ucraina: spitalele din teritoriile ocupate sunt pline de soldați ruși răniți / ”Un număr semnificativ dintre ei mor fără să aștepte îngrijiri medicale de bază”

Ministrul adjunct al apărării Anna Maliar spune că unitățile medicale din teritoriile ocupate sunt supraîncărcate cu soldați ruși răniți, susține Pravda Ucraina, citată de G4Media.

„Unitățile medicale de pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei sunt supraîncărcate și nu pot face față unui număr mare de soldați răniți ai forțelor de ocupație rusești”, susține ministrul adjunct ucrainean al Apărării.

„Un număr semnificativ dintre ei mor fără să aștepte îngrijiri medicale de bază, de asemenea din cauza lipsei de personal și a lipsei echipamentelor medicale și a medicamentelor necesare”, a adăugat Maliar, subliniind că, pentru a preveni dezertarea celor răniți ușor, camerele în care sunt ținuți sunt închise cu bare de metal.

UPDATE ora 10:00 – Președintele belarus Lukașenko face sâmbătă o vizită în Rusia / Va participa la Summitul Comunității Statelor Independente (CSI) 

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, urmează să sosească joi în Rusia, după o vizită la Minsk a liderului rus Vladimir Putin și după zvonurile privind o ofensivă iminentă asupra Kievului din partea belarusă, relatează Corriere della Sera, citat de G4Media.

La invitația lui Putin, Lukașenko va vizita joi centrul de pregătire a cosmonauților Gagarin din Zvezdni Gorodok, în regiunea Moscovei.

În zilele de 26 și 27, liderul belarus va participa la Sankt Petersburg la un summit al șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente, care reunește mai multe foste republici sovietice.

Sursa foto: Mediafax Foto

UPDATE ora 07:00 – Volodimir Zelenski: Vedem şanse de reuşită pe front. Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se întrevăd şanse de reuşită pe front. „Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde”, a susţinut el. Zelenski a avertizat că în perioada sărbătorilor teroriştii ruşi ar putea deveni activi din nou, îndemnându-i pe oameni să ţină cont de alarmele de atac aerian. „Cetăţenii Rusiei trebuie să înţeleagă clar că teroarea nu rămâne niciodată fără un răspuns”, a adăugat el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că a avut loc o şedinţă la care s-a discutat şi despre pregătiri pentru următoarele luni şi pentru anul viitor în general.

„Sarcinile noastre sunt neschimbate. Eliberarea pământului nostru. Siguranţa poporului nostru. Restaurarea ţării noastre după atacurile ruseşti. Acestea sunt elementele victoriei ucrainene, de care ne apropiem pas cu pas. Am auzit astăzi rapoartele comandanţilor la sedinţa Statului Major. Vedem şanse de reuşită pe front. Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde”, a subliniat Zelenski.

El a menţionat că a fost discutată şi situaţia din sectorul energetic, dar şi că a avut întâlnirea anuală cu ambasadorii, fiind făcute pregătiri pentru creşterea nivelului diplomatic în mai multe direcţii.

„Prima o reprezintă ţările în care influenţa noastră este încă mai mică decât ce avem nevoie din punctul de vedere al securităţii naţionale a Ucrainei şi al intereselor poporului nostru”, a declarat el, referindu-se la ţări din Africa şi America Latină, Asia şi Pacific, citat de News.ro.

Potrivit lui Zelenski, este vorba despre un ”potenţial economic uriaş”, dar şi o oportunitate diplomatică.

El a continuat referindu-se la creşterea cooperării cu partenerii tradiţionali, ”aşa încât anul viitor să fie cu adevărat decisiv în acest război, iar Ucraina să îşi atingă obiectivele”.

Preşedintele Ucrainei a arătat că a existat şi o parte ne-publică a discuţiei cu ambasadorii, fiind discutate subiecte sensibile.

Ce s-a întâmplat în ultimele zile în conflictul militar

Ziua 303 de război: Vladimir Putin numește pentru prima dată luptele din Ucraina „război” și spune că „obiectivul nostru este să îi punem capăt” / Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu președintele Poloniei, la întoarcerea din America: „Ne pregătim, ne întărim forţele comune”

Ziua 302 de război: Zelenski, în Congresul SUA: ”Ucraina este în viaţă. Banii voştri nu sunt caritate”

300 de zile de lupte în țara vecină. Volodimir Zelenski vizitează orașul Bakhmut aflat pe linia frontului / UE îndeamnă Iranul să nu mai susţină Rusia / Întâlnire de rang înalt pe tema Acordului nuclear

Ziua 299 de război: Kiev, ţinta unui nou atac cu drone. A fost lovit un punct critic de infrastructură / Marea Britanie va livra armatei ucrainene muniţie în valoare de 300 de milioane de euro în 2023

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
A murit de 8 ori! Bărbatul care i-a șocat pe medici!
Gestul controversat făcut de judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu în fața jurnaliștilor. Ancuța Ioana...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom