PNL Sector 1: ”Inconștiență sau incompetență? Clotilde Armand pune în pericol viețile bucureștenilor!”

PNL Sector 1: ”Inconștiență sau incompetență? Clotilde Armand pune în pericol viețile bucureștenilor!”
PNL Sector 1: ”Inconștiență sau incompetență? Clotilde Armand pune în pericol viețile bucureștenilor!”
Publicat: 30/05/2023, 14:35
Actualizat: 30/05/2023, 14:35

Reprezentanții Partidului Național Liberal (PNL) – Sector 1 lansează noi acuzații la adresa lui Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, precizând că aceasta ”pune în pericol viețile bucureștenilor”. Liberalii fac referire la evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 în perioada 12-28 mai.

Evenimentul s-a desfășurat ”într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securității la incendiu”, atrag atenția reprezentanții PNL Sector 1, aceștia punctând că respectiva concluzie îngrijorătoare aparține Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Dealul Spirii.

În goana disperată după imagine și like-uri, ca să mascheze sub diverse aparențe incompetența, Clotilde Armand continuă nu doar să încalce legile și să sfideze bunul simț, ci să pună în pericol viața bucureștenilor din Sectorul 1 și nu numai. Astfel, Evenimentul Romanian Design Week 2023, organizat de Primăria Sectorului 1 între 12 și 28 mai, s-a desfășurat într-un imobil neautorizat din punct de vedere al securității la incendiu. Este constatarea oficială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Dealul Spirii, care, în urma controlului de specialitate la adresa Piața Amzei nr. 13, Sector 1, a constatat nereguli majore.

Faptul că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, nu a reușit în cei aproape 3 ani de mandat să obțină autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru Piața Amzei, astfel încât să se desfășoare în siguranță evenimente frumoase precum Romanian Design Week 2023, este cu adevărat o rușine administrativă la nivelul întregii capitale”, transmite PNL Sector 1.

Au fost aplicate sancțiuni conform legii, dar acest lucru nu poate compensa riscul asumat. Mai mult decât atât, primarul Sectorului 1 a încălcat legislația în ceea ce privește administrarea bunurilor proprietate publică, organizând evenimentul fără acordul Consiliului Local, așa cum prevedea legea. Consilierii locali PNL nu ar fi permis niciodată punerea în pericol a cetățenilor

PNL Sector 1

”Cetățenii Sectorului 1 merită să se simtă în siguranță și să aibă încredere în autorități”

Reprezentanții PNL Sector 1 amintesc și că, la solicitarea consilierului local liberal Dan Podaru, s-a precizat încă de anul trecut că imobilul respectiv nu este autorizar din punct de vedere al securității la incendiu.

Numai că, acuză liberalii, Clotilde Armand nu a fost deranjată de un asemenea ”detaliu”, organizând evenimentul. ”Cetățenii Sectorului 1 merită să se simtă în siguranță și să aibă încredere în autorități”, mai transmite PNL Sector 1.

Mai ales că, în trecut, la solicitarea consilierului PNL Sector 1 Dan Podaru de a organiza în același imobil organizarea unei expoziții de sculptură, motivul refuzului a fost chiar faptul că imobilul nu este autorizat din punct de vedere al securității la incendiu. Astfel, Dan Podaru, consilier PNL Sector 1, a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii”, informații despre evenimentul RDW 2023 – dacă are aviz de securitate la incendiu și dacă îndeplinește toate condițiile de siguranță pentru cetățeni. Răspunsul este cât se poate de clar: NU.

Clotilde Armand nu s-a mai împiedicat de acest detaliu, ignorând cu bună știință pericolele aferente și refuzând să învețe din lecțiile dure ale trecutului. Noi nu am uitat că incendiile devastatoare din clădiri care nu aveau aviz ISU au generat adevărate drame, precum cazul Colectiv. Și nu putem accepta ca astfel de situații să se repete. Cetățenii Sectorului 1 merită să se simtă în siguranță și să aibă încredere în autorități. PNL Sector 1 va continua să lupte pentru siguranța comunității”, încheie reprezentanții PNL Sector 1.

PNL Sector 1 îi solicită public primarului Armand să informeze cetățenii Sectorului 1 care este cuantumul amenzilor primite (ce vor fi plătite tot din banii noștri), care sunt măsurile urgente pentru obținerea autorizațiilor și, mai ales, CINE RĂSPUNDE PENTRU ACEST HAOS?

PNL Sector 1


Citește și:

Alexei Navalnîi, acuzat de terorism, riscă 30 de ani de închisoare. Procesul începe pe 31 mai: ”3.828 de pagini ale crimelor pe care le-aș fi comis”

EXCLUSIV | Puiu Popoviciu, după ce CAB i-a suspendat pedeapsa din dosarul ”Băneasa”: ”Normalitate, sper să am în sfârșit o judecată dreaptă”  

EXCLUSIV | Plângere penală la DNA pe numele lui Nicușor Dan. Edilul Capitalei, acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Ai legătura, cu un festival nu se face primăvară!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Iulia Vântur și Salman Khan au decis să meargă pe drumuri diferite. Fosta vedetă Pro...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Medicul care l-a operat pe Florin Piersic a rupt tăcerea: Am descoperit că...
A murit Ian Gelder, cel care l-a jucat pe Kevan Lannister în "Game of Thrones"!...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pe 9 mai 2024 este Ziua Europei: Ce evenimente sunt organizate în această zi?
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Veste bună pentru planetă: scad prețurile bateriilor!