EXCLUSIV | Dinu Gheorghe, consilier local PNL, semnal de alarmă: ”Clotilde Armand girează HAOSUL, este dezinteresată de siguranța elevilor în școli”

EXCLUSIV | Dinu Gheorghe, consilier local PNL, semnal de alarmă: ”Clotilde Armand girează HAOSUL, este dezinteresată de siguranța elevilor în școli”

Problema consumului de droguri în liceele bucureștene se acutizează, iar Dinu Gheorghe – consilier local PNL Sector 1 – anunță că a solicitat Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sprijin pentru susținerea unei campanii de informare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din sector.

Combaterea consumului de droguri în unitățile de învățământ ar trebui să fie o prioritate pentru administrația locală, consideră liderul grupului de consilieri locali PNL Sector 1, însă realitatea se prezintă cu totul altfel, iar Clotilde Armand pare a fi dezinteresată de acest subiect.

Contactat de Gândul, Dinu Gheorghe a precizat, în exclusivitate, că această lipsă de interes a primarului Clotilde Armand, coroborată cu reducerea pazei în școlile și liceele din Sectorul 1, arată foarte clar că edilul ”girează haosul din școli” și supune elevii unor riscuri evidente. Ar fi trebuit implementat un sistem performant de supraveghere, astfel încât accesul în instituțiile de învățământ să fie bine controlat, dar deocamdată nu s-a întreprins nimic în acest sens.

La cum se comportă, mi se pare că doamna Armand este interesată doar să-și facă imagine pe termen scurt și să-și facă datoria de primar. Aici este problema. Clotilde Armand are grijă să atace tot timpul pe subiecte de moment, totdeauna încearcă să prezinte o realitate care nu este așa cum o prezintă domnia sa. Vrea să arate că se ocupă, că muncește… Din păcate, nu se vede nicăieri vreun rezultat al acestei munci.

Clotilde Armand este primar de aproape 3 ani și, în școli, a redus paza la un sfert. Pe de altă parte, nu a implementat sisteme de supraveghere moderne, respectiv camere de filmat care să vadă perimetral și care să aibă recunoaștere facială pentru cine intră în școală și cu sistem de acces prin user – copii, părinți -, tocmai pentru ca școala respectivă să știe, în orice moment, cine intră în incinta instituției de învățământ. Nu este normal ca în școală să aibă acces oricine.

În acest moment, fiind paza redusă, sunt licee care au două sau chiar trei intrări, însă există numai un agent de pază. Vă dați seama ce riscuri sunt acolo?”, întreabă Dinu Gheorghe.

”Clotilde Armand, fără să vină cu acest sistem modern de supraveghere și reducând paza, a girat haosul din școli și riscurile la care i-a supus și îi supune pe elevi”

Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1

”Putem să-i învățăm pe tineri să identifice situațiile de risc”

Este nevoie urgentă de programe de consiliere și de o intervenție ”precoce” pentru tinerii care, din păcate, au început să consume droguri. Dinu Gheorghe avertizează și că implicarea primarului Clotilde Armand în această problemă este egală cu zero.

Stop consumului de droguri în școli! În acest sens, în calitate de lider al grupului de consilieri locali PNL Sector 1, am făcut o solicitare către Ministerul Afacerilor Interne pentru a susține o campanie de informare în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Sectorul 1.

Prin intermediul programelor de prevenire a consumului de droguri, putem să-i învățăm pe tineri să identifice situațiile de risc, să dezvolte strategii de rezistență la presiunea grupului și să obțină informații veridice despre efectele nocive ale consumului de droguri asupra sănătății lor”, spune consilierul local Dinu Gheorghe.

”Armand NU a făcut niciun efort pentru a asigura o pază mai bună în școli”

Dinu Gheorghe a mai precizat că, în pofida faptului că situația este alarmantă, Clotilde Armand nu a depus eforturi pentru ca instituțiile de învățământ să fie mai bine păzite.

Este nevoie de sisteme de supraveghere performante, dar și de ”acțiuni de conștientizare și informare” – atât pentru elevi, cât și pentru părinți -, dar la nivelul conducerii Primăriei Sectorului 1 nu se iau niciun fel de măsuri, iar Clotilde Armand este ”total dezinteresată” de siguranța elevilor, acuză consilierul local PNL Sector 1.

De asemenea, este important să sprijinim și să promovăm programele de consiliere și intervenție precoce pentru tinerii care au consumat deja droguri. Aștept cu interes răspunsul MAI și să ne apucăm de treabă.

P.S. Ca de obicei, primărița Clotilde Armand este total dezinteresată de siguranța elevilor în școli.

Armand NU a făcut niciun efort pentru a asigura o pază mai bună în școli, sisteme de supraveghere și de acces digitalizate sau acțiuni de conștientizare și informare pentru elevi și părinți, ba mai mult, a blocat cum a putut mai bine”, a mai punctat Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1.


Citește și:

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară, atac la DNA: ”Depun plângere pentru a combate argumentația procurorului. Clotilde Armand a încălcat legea!”

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

PNL Sector 1, despre ”primarul incompatibil” Clotilde Armand: ”Circul și goana după like-uri sunt singurele sale preocupări reale”

EXCLUSIV | Av. Radu Dinulescu demontează încă o ”victorie” anunțată de Nicușor Dan: ”De ce insistă să lucreze în baza unui PUG nelegal?”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu: ”CRIZELE primarului Clotilde Armand demonstrează, încă o dată, că nu înțelege pe ce lume trăiește și blochează tot”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Românul cu una dintre cele mai scumpe mașini. Puțini au auzit de acest milionar
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator