8 ȘTIRI DE LA ORA 8. „Certificatul Verde European” primește mai mulți bani de la UE. Se dorește, astfel, deblocarea rapidă și în siguranță a turismului în statele membre

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. „Certificatul Verde European” primește mai mulți bani de la UE. Se dorește, astfel, deblocarea rapidă și în siguranță a turismului în statele membre
Publicat: 11/04/2021, 08:00
Actualizat: 11/04/2021, 08:07

Uniunea Europeană (UE) finanţează suplimentar, cu suma de 121,5 milioane de euro, implementarea certificatelor Covid, pentru a grăbi reluarea călătoriilor sigure în toate cele 27 de state membre.

Președintele Comisiei Europene, Ursulei von de Leyen, a precizat că „Certificatul Verde European” va contribui, astfel, la reluarea călătoriilor sigure în spaţiul comunitar.

Scopul nostru este să fie funcţionale până în această vară. Invit ţările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, a scris Von de Leyen pe Twitter.

Europarlamentarii români, solicitați să voteze împotriva adeverinței electronice verzi

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept (CASD) a solicitat, sâmbătă, tuturor europarlamentarilor români să voteze împotriva adeverinței electronice verzi, deoarece „ar încălca drepturile și libertățile garantate de tratatele UE și de convențiile ratificate de România”.

Prin adeverința verde, cetățenii UE vor fi înregistrați dacă au primit vaccin, au fost testați de COVID sau au fost infectați cu virusul, obiectivul fiind facilitarea exercitării dreptului la liberă circulație în spațiul UE.

Raed Arafat, despre evacuarea de la Spitalul Foișor: „Decizia a fost corectă. Aleg consecințele atacurilor, dar să știu că am salvat vieți”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, medicul Raed Arafat, a venit sâmbătă cu o serie de precizări în legătură cu situația creată la Spitalul Foișor din Capitală vineri seară, unde mai mulți pacienți au fost transferați de urgență din unitatea medicală.

Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, argumentează Raed Arafat.

Vasile Bănescu s-a infectat cu noul coronavirus. Cum se simte purtătorul de cuvânt al Patriarhiei

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a anunțat sâmbătă că a contractat virusul de la un coleg, chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză a serului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a dezvăluit că starea sa este bună, datorită faptului că a apucat să își facă prima doză de vaccin anti-Covid.

Prințul Harry va fi prezent la funeraliile prințului Philip. Palatul Buckingham confirmă că Meghan Markle nu va participa la înmormântare

Ducesa de Sussex, Meghan Markle, nu va participa la înmormântarea prințului Philip, aceasta fiind în prezent însărcinată, dar soțul său – prințul Harry – va participa.

S-a confirmat că înmormântarea ducelui de Edinburgh va avea loc pe 17 aprilie la ora 15:00.

Premierul britanic Boris Johnson nu va participa la înmormântarea Prințului Philip

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, nu va participa la înmormântarea Prințului Philip. Un purtător de cuvânt a declarat că decizia a fost luată din cauza limitei stricte de 30 de participanți care pot lua parte la ceremonia de la Castelul Windsor, din 17 aprilie, în conformitate cu reglementările coronavirusului, relatează publicația britanică The Independent.

Salve de tun, în onoarea prinţului Philip. Acestea au fost trase de pe uscat și de pe mare

41 de salve de tun s-au auzit, sâmbătă la prânz, în oraşe din Marea Britanie, Gibraltar şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, anunţă BBC. Acestea au început să fie trase la ora locală 12.00 (14.00 – ora României), timp de 40 de minute.

Horoscopul zilei de 11 aprilie 2021. „Gemenii” își fac planuri de viitor

Horoscopul zilei de 11 aprilie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Luna intră astăzi în zodia Berbec, acolo unde se pregătește mâine să formeze un remarcabil fenomen de Lună Nouă, pozitiv și benefic tuturor.

Din această poziție, ne face mai curajoși și mai dornici de afirmare, iar astăzi se va afla în conjuncție cu Mercur, planeta comunicării, prin urmare, vom fi mai direcți în exprimare și mai iuți la minte, simțind nevoia de a ne spune punctul de vedere. Aspectul ne ajută foarte mult și în analiza stărilor emoționale.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția