8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Vlad Voiculescu, după publicarea noilor criterii de carantinare a localităților: „Bucureștiul nu se carantinează de Paști”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Vlad Voiculescu, după publicarea noilor criterii de carantinare a localităților: „Bucureștiul nu se carantinează de Paști”
Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății. Sursă foto: MEDIAFAX/FOTO
Publicat: 14/04/2021, 07:48
Actualizat: 14/04/2021, 09:42

Vlad Voiculescu a anunțat că Bucureștiul nu va intra în carantină de Paști, iar noile criterii de carantinare a localităților clarifică și actualizează criteriile care pot duce la o recomandare de carantinare. Declarațiile „în miez de noapte” ale ministrului Sănătății vin în contextul în care secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat, marți seară, că noul ordin privind instituirea carantinei este „mai obiectiv” și pe noua grilă Capitala „ar trebui să intre în carantină”.

S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI.

Se defineşte de asemenea carantinarea zonală. Ca şi până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, şi nu automat. Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Bâlbe pe marginea noului ordin privind carantinarea

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a spus, marți seara, că noul ordin privind instituirea carantinei este „mai obiectiv”. Pe noua grilă, Capitala ar trebui să intre în carantină, dar Moldovan spune că același punctaj s-ar fi obținut și pe vechea grilă.

Pe de altă parte, prefectul Capitalei Alin Stoica a spus că a aflat de ordinul privind noile criterii de carantinare din Monitorul Oficial. „Decizia de carantinare a Capitalei este luată de DSU, în baza unor factori mai complecşi. Din punctul nostru de vedere nu se impun alte măsuri în Bucureşti”, a spus prefectul.

„Este un ordin firesc, pentru că reglementarea anterioară, ordinul anterior, avea câțiva indicatori foarte vagi – calitatea îngrijirilor medicale, reziliența pacienților, criterii total aleatorii care a făcut posibilă situația de la Timișoara. Modificările stabilesc indicatori foarte clari. Acest ordin a fost publicat azi (marți – n.r.), probabil va fi detaliat mâine (miercuri – n.r.). Prin acest ordin va fi foarte simplu, pe criterii obiective, cantitative, să-ți dai seama dacă o localitate sau alta e în risc de a se lua o măsură de restricție sau alta. E un ordin tehnic, necesar”, a declarat Dan Barna.

Nivelul de testare COVID, principalul factor

Ordinul publicat miercuri în Monitorul Oficial prevede noi criterii pentru carantinarea localităților: nivelul de testare COVID devine principalul factor, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Surse Digi24 precizează că modul în care a fost adoptat ordinul ar putea „arunca în aer” coaliția de guvernământ, deoarece premierul Florin Cîțu nu ar fi știut că va fi publicat astăzi.

Dacia devine o divizie de sine stătătoare în cadrul Grupului Renault

Pentru prima dată de când Gru­pul Renault a preluat marca Dacia, sub conducerea lui Luca de Meo, brandul va avea propriul consiliu de administraţie, alături de Lada, în condiţiile în care sinergiile dintre cele două mărci vor creşte în următorii ani, scrie Ziarul Financiar.

Șoșoacă, după scandalul din Parlament: „Îmi iau permis port-armă. O să cer și pază non-stop”

Senatoarea Diana Șoșoacă nu se dezminte, după ce a încercat să forțeze intrarea la ședința Comisiei Juridice! Aceasta a anunțat că își va lua permis de port-armă și va cere pază non-stop, deoarece ar fi fost agresată.

Ce ar putea păți părinții care refuză vaccinarea copiilor. Nelu Tătaru, afirmație-șoc: „Ar urma să…” (VIDEO)

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a făcut o afirmație șocantă despre vaccinarea copiilor: părinții ar putea fi decăzuți din drepturi, dacă refuză imunizarea acestora.

Horoscopul zilei de 14 aprilie 2021. Venus, planeta iubirii, intră în zodia Taur

Horoscopul zilei de 14 aprilie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Kelemen Hunor: „Într-o pandemie nu faci subiecte politice din viața oamenilor”

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a criticat marți faptul că unele persoane au transformat, în pandemie, viețile oamenilor în subiect de „atacuri politice”.

Bogdan Toader, fost președinte al CJ Prahova: „TIR-ul de la Victor Babeș nu a funcționat corespunzător nici la Spitalul din Ploiești”

Bogdan Toader, fost președinte al Consiliului Județean Prahova, a afirmat marți seară, la Realitatea Plus, că TIR-ul de terapie intensivă din cauza căruia au murit trei oameni la ”Victor Babeș”, a fost adus de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și nu funcționa corespunzător nici la utilizarea anterioară.

Titi Aur, alături de medicul care l-a tratat de COVID-19: „Doi învingători”

Pilotul de raliuri Titi Aur a fost diagnosticat cu o formă severă de COVID-19 și a fost tratat la spitalul din Bârlad, orașul său natal. Expertul în condus defensiv a primit timp de 6 zile oxigen iar luni, 12 aprilie, a fost externat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?