Alexei Navalnîi, după arestarea avocaților săi: „Sunt împotriva lui Putin, a luat ilegal puterea, este un conducător ilegitim”

Alexei Navalnîi, după arestarea avocaților săi: „Sunt împotriva lui Putin, a luat ilegal puterea, este un conducător ilegitim”
Consulatul Rusiei din București, pe strada „Aleksei Navalnîi”?!
Publicat: 23/10/2023, 10:20
Actualizat: 23/10/2023, 10:52

După ce trei avocați ai lui Alexei Navalnîi au fost arestați preventiv, disidentul rus spune că sistemului creat de Vladimir Putin îi ”tremură genunchii”.

Numai astfel, mai precizează Alexei Navalnîi – condamnat la 19 ani de închisoare pentru ”activități extremiste” -, pot fi explicate astfel de ”arestări isterice”. Criticul înverșunat al lui Vladimir Putin punctează că scenariul este unul menit a pune ”pumnul în gură” celor care se opun deciziilor luate de la Kremlin, iar a-i acuza pe avoxații săi de ”mesaje extremiste” este, pur și simplu, absurd.

Locuințele celor trei avocați arestați preventiv – Vadim Kobzev, Igor Sergunin și Alexey Liptser – au fost percheziționate (mai multe detalii AICI), iar purtătorul de cuvânt al lui Alexei Navalnîi a declarat că astfel de acțiuni au rolul de a-l lăsa pe disidentul rus fără protecție.

”De aceea se face totul, pentru ca Alexei Navalnîi să rămână fără protecție legală, fără legătură cu lumea exterioară. Astfel, se trimite un semnal altor avocați, acela că este periculos să-l aperi pe el și pe alți deținuți politici”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Alexei Navalny, Kira Yarmysh.

Alexei Navalnîi: ”Trei sute de ședințe de judecată în doar un an”

Regimul lui Putin prezintă o imagine ”de forță” și de ”stabilitate”, însă nu mai are sprijinul oamenilor, o ”fundație solidă” lipsind cu desăvârșire, avertizează Alexei Navalnîi.

Încearcă să proiecteze o imagine de forță și stabilitate, dar este evident pentru toți, inclusiv pentru sine, că îi lipsește o fundație solidă – sprijinul necesar al oamenilor. Acesta este motivul pentru care au loc aceste arestări isterice.

Vreau să-mi exprim imensa mândrie pentru echipa mea de apărare. Apreciez cu adevărat fiecare persoană care a făcut parte din ea, atât în ​​trecut, cât și în prezent. Sunt profesioniști cu adevărat excepționali care mi-au reprezentat cu sârguință interesele în limitele legii și au susținut cele mai înalte standarde de conduită etică pentru avocați.

Au respins cu succes orice acuzație fără temei împotriva mea. În plus, eforturile lor extraordinare de a contesta condițiile mele din închisoare au dus la aproximativ trei sute de ședințe de judecată în doar un an”, precizează Alexei Navalnîi.

”În țara noastră, nicio ideologie anume nu poate fi impusă ca ideologie de stat”

Alexei Navalnîi transmite, încă o dată, că – din punctul său de vedere – Vladimir Putin este un conducător ”ilegitim” care s-a înconjurat de ”escroci”.

Este absolut absurd să-i acuzi (n.red. – pe avocați) că răspândesc «mesaje extremiste». Pentru o perioadă semnificativă, fiecare dintre înregistrările lor a fost documentată temeinic. Orice corespondență dintre mine și ei este atent cenzurată timp de trei zile consecutive. Mai mult, camera în care îmi contactez avocații este sub supraveghere audio și video constantă.

Activitatea mea se bazează pe drepturile mele constituționale ca cetățean rus. În țara noastră, nicio ideologie anume nu poate fi impusă ca ideologie de stat. În plus, fiecare individ are libertatea de a-și exprima în mod deschis convingerile politice.

Eu le exprim pe ale mele. Sunt împotriva lui Vladimir Putin. Cred că a luat ilegal puterea. Eu cred că este un uzurpator și un corupător. El este un conducător ilegitim și un promotor al corupției. Nu consider că întreaga lui echipă este compusă din adevărați oameni de stat, ci mai degrabă din complici ai criminalilor. Sunt escroci și hoți”, încheie Alexei Navalnîi.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

EXCLUSIV | Româno-palestinian din Gaza, acuzat că ar fi „pilonul” Hamas în țara noastră. Cum a scăpat de expulzare

ANALIZĂ | Kremlinul ”umflă” rubla și impune controlul capitalului în Rusia. Alexandra Prokopenko (Carnegie): Totul pentru realegerea lui Putin în 2024

Putin a plecat din China cu mâinile goale, dar PROPAGANDA RUSĂ salută ”triumful asupra Vestului”

ANALIZĂ | Racheta balistică intercontinentală Sarmat, noua JUCĂRIE NUCLEARĂ a lui Putin. Va înlocui Satan, dar testele s-au făcut ”pe repede înainte”

ANALIZĂ | Pierre Vimont (Carnegie), despre conflictul Israel – Hamas și implicațiile sale: ”Momentul de neputință al Europei în Orientul Mijlociu”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului