Alexei Navalnîi a bifat 220 de zile la IZOLARE: ”Nu mi-au dat dreptul la vizită, nu m-au lăsat să-mi sun soția, au spus că sfidez instanța”

Alexei Navalnîi a bifat 220 de zile la IZOLARE: ”Nu mi-au dat dreptul la vizită, nu m-au lăsat să-mi sun soția, au spus că sfidez instanța”
Publicat: 12/09/2023, 12:35
Actualizat: 12/09/2023, 15:39

Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost trimis, pentru a nouăsprezecea oară, la izolare, bifând nu mai puțin de 220 de zile de regim ”special” pentru atitudinea ostentativă pe care o are în penitenciarul de maximă siguranță IK-6 Melekhovo sau în fața instanțelor de judecată, acolo unde este acuzat, permanent, că ”disprețuiește” instanța.

Alexei Navalnîi – condamnat la încă 19 ani de închisoare pentru așa-zise ”activități extremiste” – spune că s-a ”bucurat prea devreme”, gândindu-se că va avea parte, totuși, de un regim de detenție în care să-și poată vedea familia sau măcar să vorbească la telefon cu soția sa, însă este pedepsit constant de conducerea penitenciarului.

De fapt, insistă Navalnîi, totul își are rădăcinile în întregul sistem penitenciar din Rusia, un sistem care nu face altceva decât să se șteargă pe picioare, ca pe un preș, cu destine și conștiințe.

Sistemul nostru penitenciar este cel care se șterge pe picioare cu tot. Am decis (n.red. – autoritățile) că nu veți avea nicio vizită, nici apeluri, nici programe (n.red. – la care să participe).

M-au trimis înapoi, în celula de izolare, pentru a 19-a oară. Acum, înregistrez 220 de zile de izolare de când am fost trimis după gratii.

Nu fac altceva decât să mă gândesc că nu mi-au dat dreptul la vizite, nu m-au lăsat să îmi sun soția… Dar tot trebuie să mă prezint pentru sifidarea instanței”, a transmis Alexei Navalnîi pe contul său de Instagram, administrat de familie și avocați.

Navalnîi, după moartea lui Prigojin: ” Acestea sunt ingredientele folosite la crearea preparatului numit «război civil»”

Alexei Navalnîi a transmis din penitenciar că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin au fost transformați în ”eroi ruși” și ”martiri”, în ”legende” care îi vor transforma, în timp, în ”personaje interesante”.

Pe de altă parte, a conchis Navalnîi, Vladimir Putin ”și-a trădat ofițerii loiali”, iar toate ingredientele folosite duc cu ideea către un ”preparat” numit ”război civil”. Putin ”a creat o bandă”, acuză Alexei Navalnîi, tot liderul de la Kremlin a înarmat-o, a desființat-o, apoi i-a ucis liderii.

”Astfel, Prigojin și Utkin s-au transformat în ochii multora dintre acești tipi cărora le place să se îmbrace într-o ținută de camuflaj, chiar dacă este deplasată, în martiri. În «legendele» acestui război. În ochii istoricilor, de altfel, vor fi legende și cele mai interesante personaje. Filmele, cărțile și teoriile conspirației despre cum au supraviețuit și se luptă în junglele din Congo vor fi și ele acolo.

Ideea nu este că, pentru unii dintre cei mai agresivi susținători ai războiului cu Ucraina, istoria acestui război este acum saga modului în care Putin și-a trădat și ucis ofițerii loiali. Este că acestea sunt ingredientele folosite la crearea preparatului numit «război civil».

A creat o bandă. A înarmat gașca. A desființat gașca. A ucis liderii. Metafora «păianjeni într-un borcan» este adesea aplicată celor care stau la Kremlin. Cu toate acestea, o altă metaforă – «maimuță cu grenadă» – este mai potrivită”, a încheiat disidentul rus Alexei Navalnîi. (alte informații AICI)

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Curtea Supremă a Rusiei respinge recursul jurnalistului Ivan Safronov, judecat pentru ”TRĂDARE”: ”22 de ani într-o închisoare din Siberia”

Alexei Navalnîi, DECLARAȚIE finală în fața instanței: ”În jurul lui Putin zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid război al secolului 21”

Presupusul criminal al activistului Oleg Horjan, ”identificat” de Tiraspol, nu are statut de suspect la Chișinău: ”Sunt în Europa de două luni!”

60.000 $ cash, hărți militare și o beție cruntă. Omul dorit de Putin la comanda Wagner a ”cucerit” un spital: ”Nu a putut spune cum îl cheamă!”

ANALIZĂ | Consultantul politic Joshua R. Kroeker: ”Putin nu mai poate proiecta imaginea unui bărbat macho care guvernează cu o mână de fier”

ANALIZĂ | Sinologul Mihail Korostikov: ”Devine Rusia lui Putin, cu adevărat, marioneta și vasalul Chinei?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?