Andrew Tate a dat vina pe victimele pe care le obliga să facă videochat: „Femeile se folosesc de sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbații. Sunt femei geloase care nu au știut decât să îmi ceară bani de cumpărături”

Andrew Tate a dat vina pe victimele pe care le obliga să facă videochat: „Femeile se folosesc de sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbații. Sunt femei geloase care nu au știut decât să îmi ceară bani de cumpărături”
Publicat: 20/01/2023, 18:58

Andrew Tate a făcut afirmații misogine la adresa victimelor, așa cum reiese din documentul pe care procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au prezentat judecătorilor pentru a-și susține propunerea de prelungire a măsurii arestului preventiv.

Fenomenul traficului de persoane este un fapt banal și obișnuit pentru inculpații din dosarul fraților Tate, susțin oamenii legii în Referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, vineri, ca măsura arestului preventiv care a fost luată împotriva fraților Andrew și Tristan Tate să fie prelungită cu încă 30 de zile. De altfel, aceeași decizie a fost luată și în cazul fostei polițiste și a celeilalte femei arestate în dosarul milionarilor.

„Aceștia nu au dat declarații sau au continuat să dea vina pe victime, cum este și situația inculpatului Tate III Emory Andrew care a susținut în continuare că «Femeile înțeleg să folosească sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbații și si consider că aceste declarații împotriva mea sunt date de aceste declarații împotriva mea sunt date de aceste femei care sunt geloase, care nu au știut altceva decât să îmi ceară bani pentru a merge la cumpărături»”, se arată în referatul DIICOT. Potrivit oamenilor legii, atitudinea a apărut în contextul în care toate persoanele vătămate din dosar i-au cerut acestui inculpat atenție și afecțiune, solicitare care evident a fost condiționată de el de realizarea de către victime a unor activități care să-i aducă venituri, aceasta fiind și situația fratelui său, Tristan Tate.

„Nu este mai puțin adevărat că activitățile desfășurate de acești doi inculpați nu se puteau realiza fără implicarea esențială a inculpatelor Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra Luana (fostă polițistă) care au acționat ca adevărați gardieni ai intereselor inculpaților Tristan Tate și Tate III Emory Andrew și au exercitat la rândul lor acte de violență asupra victimelor, completând mecanismul de distrugere a victimelor”, se arată în referatul citat.

Procurorii susțin că din materialul probator administrat în cauză rezultă probe certe că inculpații Tate III Emory Andrew, Tate Tristan, Naghel Georgiana Manuela și Radu Alexandra au exploatat sexual victimele prin obligarea la realizarea unor munci, după de inițial le-au recrutat prin inducere în eroare și ulterior, în perioada adăpostirii victimelor, prin constrângerea permanentă fizică și psihică.

Conform referatului, banii obținuți prin exploatarea victimelor au fost folosiți de inculpați pentru a se întreține, pentru investiții în proprietăți și alte bunuri, ei neavând altă sursă de venit licit, ci preferând acest mod de viață, în afara legii.

Printre argumentatele privind necesitatea prelungirii arestului preventiv al inculpaților, procurorii spun că trebuie dat victimelor traficate sentimentul de securitate, pentru a permite obținerea unor mărturii corespunzătoare realității, fiind scoase în evidențo traumele suferite, comportamentul brutal al traficanților și lipsa de empatie a acestora.

Gândul a prezentat și alte extrase din Referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, conform cărora procurorii DIICOT spunând că Andrew și Tristan Tate „pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Traseul dosarului

Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți, pe 29 decembrie, de procurorii DIICOT. Împreună cu ei au „căzut” și două tinere românce. Cei patru sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol. Tribunalul București a decis vineri, 30 decembrie, ca toți patru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile.

La vila din Pipera a fraților Andrew și Tristan Tate, unde era amenajat și studioul de videochat, erau exploatate sexual mai multe tinere, prin intimidare, supraveghere și control permanent, potrivit probelor din dosar. În afara acestei vile, în curtea căreia frații Tate își țineau și mașinile de lux, procurorii DIICOT au dat de urma a zece imobile pe care britanicii le dețin în România. După ce le-au ridicat bolizii de sute de mii de euro, procurorii antimafia le-au sechestrat și toate vilele, care ar valora milioane de euro, au spus, în exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare.

În săptămâna care a trecut de la reținerea și arestarea lui Andrew și Tristan Tate, precum și a celor două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București, procurorii DIICOT au centralizat rezultatele celor cinci percheziții pe care le-au făcut în 29 decembrie 2022, ultima zi în care cei doi britanici au mai fost în libertate.

Din imobilele percheziționate atunci au fost ridicate mai multe probe, inclusiv calculatoarele folosite în activitatea de videochat, laptopuri cu baze de date și sume de bani. Expertiza informatică va aduce în anchetă noi probe pentru susținerea acuzațiilor de trafic de persoane, au precizat sursele judiciare.

În dosarul de la DIICOT există, în prezent, două plângeri prealabile ale tinerelor care se declară victimele lui Andrew și Tristan Tate. Cele două le-au spus anchetatorilor că se constituie și părți civile în dosar, pentru a primi daune morale și materiale, dacă instanța îi va găsi vinovați pe frații Tate.

Citiți mai multe:

UPDATE: VIDEO | EXCLUSIV. Frații Andrew și Tristan Tate rămân în arest. Curtea de Apel București a respins contestațiile la arestarea preventivă. Avocat: „Sunt foarte dezamăgit. Măsura mi se pare excesivă”

EXCLUSIV | Cum erau amenințate de către frații Tate fetele exploatate la studioul de videochat din Tunari. „Este ultimul avertisment”

UPDATE | EXCLUSIV | Primul șef din Poliție sancționat disciplinar, după deschiderea dosarului fraților Andrew și Tristan Tate. Anchetă făcută în mare taină la IPJ Ilfov/ Sancțiunea a fost ulterior anulată

Elon Musk dezminte: „Nu am fost la petrecerea de Halloween din România”. Ce a spus miliardarul american despre Andrew Tate

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, vizitați în arest, în toiul nopții, de un personaj misterios! Discuția s-a întins până după ora 01:30

EXCLUSIV | Primele imagini cu Andrew Tate și fosta polițistă, încătușați în dubă, după arestare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Urdăreanu, regele cavourilor de lux. Mormântul lui are patru etaje și cartel de acces
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...