Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră. Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT

Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră. Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT
Sursa foto: captură video - TargovisteNews.ro
Publicat: 08/08/2022, 11:43
Actualizat: 08/08/2022, 16:38

Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră, arată raportul din ancheta morții tinerei, citat de avocatul Adrian Cuculis.

„Șoferul din Târgoviște care a ucis fata de 13 ani și în urma căreia familia a pornit un real război de stradă cu poliția conducea cu 125 Km/H în localitate, înainte de ajunge la trecerea de pietoni unde a lovit-o și ucis-o pe fetiță”, a transmis avocatul.

În prezent, bărbatul este arestat la domiciliu.

„El cere strămutarea cauzei la un alt parchet, cerere ce urmează a fi soluționată de către Parchetul ICCJ. Familia a ridicat pretenții financiare la peste un milion de euro”, a conchis Cuculis.

Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră / Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT
Avocat: Șoferul care a ucis-o pe Gabriela, fata de 13 ani din Târgoviște, pe o trecere de pietoni, circula cu 125 km/oră / Familia victimei cere despăgubiri de 1 milion de euro- DOCUMENT

Mama şi bunica fetei de 13 ani, reţinute pentru ultraj

Mama şi bunica fetei de 13 ani, ucisă de un șofer pe o trecere de pietoni din Târgovişte, în urmă cu o lună, au fost reţinute pentru ultraj, vineri, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că în acelaşi dosar au mai fost reţinuţi, tot pentru ultraj, şi alți membri ai familiei, fiind vorba de trei bărbaţi.

Faptele care au stat la baza acuzațiilor de ultraj

În ziua înmormântării fetei, participanţii la cortegiul funerar s-au luat la bătaie cu poliţiştii prezenţi la faţa locului, cauza fiind traseul pe care cortegiul trebuia să îl urmeze. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

PCA Ploieşti a preluat ancheta în acest caz şi toate dosarele deschise pe această speţă, respectiv pe cel privind accidentul în sine, cât şi dosarul de ultraj şi pe cel de purtare abuzivă.

„Având în vedere manifestările desfăşurate în contextul cortegiului funerar, organizat pentru victima unui accident rutier, produs la data de 7 iulie a.c., în municipiul Târgovişte şi soldat cu decesul unei minore, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa este abilitat să comunice următoarele: în acest context, având în vedere numărul mare de participanţi, precum şi nemulţumirea acestora referitoare la refuzul de a aproba schimbarea traseului cortegiului funerar, forţele de ordine au intervenit, moment în care persoanele participante s-au manifestat agresiv şi ar fi lovit cu pumnii şi picioarele cinci poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa”, precizau, la acel moment, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmboviţa.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţa că a trimis o echipă de anchetă la Târgovişte, după ce participanţii la o înmormântare au agresat cinci poliţişti.

„Imaginile nu arată deloc bine. În consecinţă, am trimis o echipă mixtă atât de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cât şi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (…) să realizeze o anchetă. Sunt acolo de ieri, i-am rugat să verifice cum au planificat această acţiune, cum au organizat şi cum au condus misiunea de ieri. Imediat cum vom avea rezultatul anchetei, vom lua măsuri, dacă se vor impune, (…) şi le cer şi colegilor mei ca din lecţiile învăţate să transmitem ca pe viitor să nu se mai întâmple”, a spus, atunci, ministrul Bode.

El a precizat că a decis trimiterea unei echipe de anchetă, deoarece situaţia „a arătat rău” şi urmează să se stabilească dacă a fost subdimensionată echipa de menţinere a ordinii publice de acolo.

Şoferul care a produs accidentul este arestat la domiciliu, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Vă recomandăm și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult