Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat câte felii de cozonac putem să mâncăm într-o zi de Paște, de fapt. La o astfel de sărbătoare, există posibilitatea să se producă diverse combinații sau excese alimentare.
De la o generație la alta s-au transmis rețete tradiționale de cozonaci gustoși și aromați. Atăt în perioada Paștelui, cât și în perioada sărbătorilor de iarnă, cozonacul poate fi considerat una dintre „vedetele” culinare de sezon. Este un produs dulce, preparat și comercializat în diverse forme și cu multe arome. Totuși, câte felii de cozonac putem să mâncăm într-o zi de Paște, de fapt? Despre acest aspect a făcut o precizări medicul Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a precizat că o felie de cozonac este suficientă. O sută de grame de cozonac are în jur de 350 – 400 de calorii.
Dr. nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum trebuie consumat cozonacul de Paște
„Spre deosebire de pâine care are în medie 230 cal/100 g, cozonacul ajunge la 350-400 cal. E mai degrabă un produs de panificație decât unul de cofetărie. (…) Atenție la umplutură! Dacă folosim prea multă nucă, cacao și zahăr, putem dubla valoarea calorică a cozonacului. Nu e de mirare că panettone, cozonacul italian care înseamnă o cocă pufoasă cu stafide are sub 300 cal/100 g”, preciza Mihaela Bilic, arată Stirileprotv.ro.
Câte zile poate fi ținută carnea de miel în frigider, fără se se strice. Cât rezistă, dacă e gătită
Cum prepari ouă ROZ umplute pentru masa de Paște. Rețeta devenită virală pe internet
Sursă foto: Facebook Mihaela Bilic