Eduard Hellvig, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova: ”Niciodată nu a fost condusă de un lider atât de bun și hotărât precum Maia Sandu”

Eduard Hellvig, cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova: ”Niciodată nu a fost condusă de un lider atât de bun și hotărât precum Maia Sandu”
Eduard Hellvig, alături de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova
Publicat: 28/08/2023, 09:48
Actualizat: 28/08/2023, 09:49

Eduard Hellvig, care a deținut funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI) timp de 100 de luni și este expert în politici globale, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, sărbătorită în data de 27 august. 

Eduard Hellvig consideră că Republica Moldova nu a fost niciodată ”mai sigură de alegerea ei europeană” și, în același timp, punctează că țara de peste Prut este condusă, astăzi, de un lider ”bun și hotărât”.

”Parcă niciodată Moldova nu a fost mai sigură de alegerea ei europeană. Și parcă niciodată nu a fost condusă de un lider atât de bun și hotărât precum Maia. La mulți ani, Moldova”, a scris Eduard Hellvig pe Twitter.

Maia Sandu: ”Să căutăm, fiecare dintre noi, motive de mândrie față de moldoveni și Moldova”

Pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu – președintele Republicii Moldova – a transmis că Ziua Independenței este ”o sărbătoare care ne unește pe toți și ne umple inimile de mândrie (…). Este ziua în care celebrăm libertatea și demnitatea noastră, o zi în care îi onorăm pe înaintași și împărtășim același sentiment de optimism și speranță față de viitorul țării și al copiilor noștri”.

”În cei 32 de ani, în ciuda greutăților, am rămas uniți pentru a proteja ce avem mai scump – familiile, neamul, libertatea. În fața noastră stă un drum cu provocări, dar vom face toate eforturile ca să devenim o țară puternică. Am ales pacea, am ales calea europeană și un viitor demn pentru generațiile care vin.

În această zi, la 32 de ani de când ne-am câștigat independența, vreau să căutăm, fiecare dintre noi, motive de mândrie față de moldoveni și Moldova. Azi vreau să celebrăm țara noastră și oamenii noștri, pentru că Moldova se vede cel mai bine în ochii lor. Moldova se vede în ochii noștri și crește în mâinile noastre. Să fim mândri de oamenii care cresc Moldova.

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană. Unde pacea și independența țării noastre vor fi protejate, oamenii care muncesc vor avea șansa să trăiască bine, iar Moldova va fi tratată cu respect și apreciere.

Putem reuși doar împreună, așa cum împreună au câștigat independența părinții noștri acum 32 de ani. Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Este nevoie de fiecare om pentru a crește o țară. La mulți ani, Moldova!”, a notat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.


Citește și:

EXCLUSIV | Mama fetei sugrumate de concubin a dormit, fără să știe, cu fiica moartă sub pat. Bărbatul a spus la telefon cum a omorât-o pe Ana Maria

Sora criminalei de la Mangalia, primele reacții după fapta care a îngrozit România: ”Am cunoscut această fată și nu merita așa ceva”

EXCLUSIV| Tatăl lui Vlad Pascu știa că se droghează și are ”episoade psihotice”. Ce le-a spus polițiștilor chemați la casa lor pentru o falsă spargere

EXCLUSIV | Părinții lui Vlad Pascu știau că se droghează de la 13 ani și a avut două dosare la DIICOT, dar au refuzat ajutorul ANA. ”Au ignorat total”

EXCLUSIV | Acuzații grave la Spitalul de Pediatrie Ponderas – Regina Maria: ”Prețuri de America, servicii medicale de lumea a treia!”

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...