EXCLUSIV | Avocat, după declanșarea urmăririi penale împotriva lui Clotilde Armand: ”Ea și Nicușor Dan au o atitudine mesianică, de mici Stalini”

EXCLUSIV | Avocat, după declanșarea urmăririi penale împotriva lui Clotilde Armand: ”Ea și Nicușor Dan au o atitudine mesianică, de mici Stalini”
Publicat: 29/08/2023, 14:10
Actualizat: 29/08/2023, 14:15

Acuzată de Agenția Națională de Integritate (ANI) de incompatibilitate și conflict de interese după ce s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, aproximativ 3.000 de euro, Clotilde Armand a mers, în această dimineață, la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a fi audiată.

La finalul audierilor, Clotilde Armand – primarul Sectorului 1 – a fost anunțată că împotriva ei s-a declanșat urmărirea penală, procurorii formulând, punctual, mai multe acuzații. (informații detaliate AICI)

  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupție», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151 şi, ca urmare a acestui act, a realizat foloase materiale constând în venituri aferente activităților prestate in calitatea de manager de proiect.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii aprilie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziţiei.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii mai 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispozitie prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iunie 2022, cu suma de 3744 lei, pentru timpul lucrat in luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la indeplinire a prevederilor dispoziției.
  • ”Suspecta a semnat o dispoziție prin care şi-a majorat indemnizația de bază brută aferentă lunii iulie 2022, cu suma de 5.616 lei, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 in cadrul echipei de management a proiectului cod MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, dispunând totodată aducerea la îndeplinire a prevederilor dispoziției. Suspectei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală şi acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

Avocatul Radu Dinulescu: ”Interesul public este apărat de legi, nu de o persoană sau alta”

La solicitarea Gândul, avocatul Radu Dinulescu a declarat, în exclusivitate, că nu este surprins de declanșarea urmăririi penale în cazul lui Clotilde Armand, făcând și o paralelă cu dispozițiile pe care le semnează Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

”Urmărirea penală care a fost declanșată in rem, până acum, a fost declanșată in personam, asta s-a întâmplat. Dar trebuie să contextualizăm puțin… Avem de-a face cu o mentalitate extrem de greșită, specifică oamenilor precum Clotilde Armand sau Nicușor Dan. Sunt identice chestiunile pe care ei le fac.

În fiecare declarație publică, ei spun că reprezintă interesul public. Și Nicușor Dan, când atacă autorizațiile semnate de primarului Sectorului 2, spre exemplu, când atacă propriile acte administrative ale Consiliului General al Municipiului București, spune că apără un interes public.

De fapt, într-un stat democratic, așa cum se pretinde a fi România, interesul public este apărat de legi, nu de o persoană sau alta, pentru că atunci ajungem în dictatură. Având în mintea lor acest mesianism, cum că ei reprezintă interesul public, Clotilde Armand și Nicușor Dan se pun șefi peste structurile subordonate ori consiliilor locale, ori chiar propriilor departamente.

Oamenii ăștia – Clotilde Armand și Nicușor Dan – gândesc exact ca într-o dictatură, ei consideră că sunt mesianici, tătuci, mici Stalini, mici Ceaușești. Asta e gândirea lor, nu respectă legea… Atitudinea administrativă a acestor oameni este de tip mesianic, ai se consideră cei care au grijă de interesul public al tuturor”, explică avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Cum s-a comportat Clotilde Armand, ca să dăm doar un exemplu, cu contractul de salubrizare din Sectorul 1? A considerat că ea știe mult mai bine decât toți cetățenii și decât toți funcționarii publici de acolo, cum e bine să facă. Și a lăsat Sectorul 1 al Capitalei cu munți de gunoaie, timp de un an. Nici acum Sectorul 1 nu a ieșit, încă, la lumină din punct de vedere al salubrității”

Avocatul Radu Dinulescu

”Și fără să-și fi dat vreun salariu era o încălcare a legii”

Avocatul Radu Dinulescu punctează că primarul Sectorului 1 încălca legea și dacă nu își dădea un salariu după ce s-a numit manager al unui proiect cu fonduri europene. De altfel, a continuat acesta, speța ”Clotilde Armand” și speța ”Nicușor Dan” sunt simetrice, în contectul în care primarul general al Capitalei s-a numit, la un moment dat, director general la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement (ALPAB), o instituție publică.

Singura diferență ar fi doar aceea că Nicușor Dan nu a fost chemat, încă, la audieri, consideră avocatul Radu Dinulescu.

Ceea ce se întâmplă, acum, cu Clotilde Armand – declanșarea acestei urmăriri penale, raportul ANI etc. – s-a întâmplat, identic, cu Nicușor Dan, numai că încă nu a fost chemat la audieri. Aceasta este singura diferență.

Nicușor Dan, acum un an și jumătate, a semnat ordonanțări de plată pentru Administrația Străzilor a Municipiului București, și pentru ALPAB. Ne aducem aminte de vestita descindere – așa a numit-o el – la Administrația Lacuri-Parcuri, când s-a pus, el singur, director general, conducător al instituției publice numită ALPAB.

Clotilde Armand a făcut același lucru, dar ce a făcut în plus a fost că s-a și plătit. Și-a dat și salariu. Acel salariu reprezintă un prejudiciu adus bugetului local. Dar vorbim despre o infracțiune în sine, simplul fapt că ea și-a dat o dispoziție de primar, ei înseși, prin care s-a numit manager de proiect, reprezintă o încălcare a legii. Și fără să-și fi dat vreun salariu era o încălcare a legii”, mai precizează avocatul, în exclusivitate pentru Gândul.

”Același lucru, simetric, l-a făcut și Nicușor Dan, spunând că reprezintă interesul public. El știe cel mai bine că toți copacii Bucureștiului nu trebuie toaletați – deși legea prevede toaletare, iar avizul este un act formal al primarului general – și lasă să moară oameni la orice furtună… Acesta este elementul mesianic pe care îl au ei…”

Avocatul Radu Dinulescu

Social-democrații cer USR să respecte principiul ”Fără penali în funcții publice” în cazul lui Clotilde Armand

După ce informația referitoare la urmărirea penală a lui Clotilde Armand a fost făcută publică, reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că solicită Uniunii Salvați România (USR) să aplice și în cazul edilului Sectorului 1 principiul ”Fără penali în funcții publice”.

PSD solicită USR să aplice rapid principiul «Fără penali în funcții publice» în cazul colegei lor de partid Clotilde Armand! Primarul userist este, de astăzi, suspectă în dosarul penal în care este cercetată pentru infracțiunile de conflict de interese și însușirea ilegală de bani din bugetul Primăriei Sectorului 1.

De astăzi, Clotilde Armand a devenit oficial «un penal într-o funcție publică», care conform principiilor invocate până acum cu vehemență de USR, ar fi trebui să fie deja exclusă din partid și cu demisia scrisă din poziția de primar! Atitudinea duplicitară de până acum a conducerii USR, prin care face scut în jurul penalilor din partid, a fost justificată în mod jenant prin faptul nu s-a început oficial urmărirea penală împotriva lor”, au transmis reprezentanții PSD. (comunicatul integral poate fi citit AICI)


Citește și:

Culisele ”revoltei” MILIONARILOR USR! Barna, Năsui și Drulă, ”deranjați” de măsurile de austeritate luate de Guvernul Ciolacu

EXCLUSIV | Scandalul ”Greenfield”, dezamorsat temporar după ce CGMB a votat ”varianta Nicușor Dan”. Care sunt riscurile imediate

Comunitatea ”Greenfield”, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Rea-voință, blochează accesul prin tergiversarea adoptării hotărârii CGMB”

Alexandru Petrescu, despre Clotilde Armand și conducerea ”eșuată” a Sectorului 1: ”Nu contenește să mă surprindă și să mă indigneze deopotrivă”

Viceprimarul Sectorului 1 prezintă lista lungă a proiectelor PNL care zac în sertarul lui Clotilde Armand: ”De ce le blochează, care să fie motivul?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...