Clotilde Armand, acuzată că face doar ”jocuri de imagine”: ”E moț la microfon, transmite de pe scenă circul ieftin de la Primăria Sectorului 1”

Clotilde Armand, acuzată că face doar ”jocuri de imagine”: ”E moț la microfon, transmite de pe scenă circul ieftin de la Primăria Sectorului 1”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1

Clotilde Armand a declarat, imediat după preluarea mandatului de primar al Sectorului 1, că lucrurile se vor schimba radical, că va lupta împotriva ”mafiei”, îndreptând un deget acuzator către fosta administrație, și că această luptă va fi continuă.

Adversarii politici ai lui Clotilde Armand au susținut, însă, de-a lungul timpului, că Sectorul 1 al Capitalei a trecut din criză în criză tocmai pentru că edilul ține mai mult la propria imagine decât la starea de bine a locuitorilor din sector.

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei și, acum, vicepreședinte al Partidului Social Democrat (PSD) Sector 1, este unul dintre cei care au tras nenumărate semnale de alarmă din care reiese că drumul de la vorbe la fapte este mult mai lung decât poate părea la o primă vedere.

În Sectorul 1, administrat de Clotilde Armand, sunt imobile care se degradează constant, un exemplu fiind întregul tronson vechi al Căii Griviței, iar Alexandru Petrescu este de părere că edilul ”simulează interesul și implicarea pentru revitalizarea zonei”.

Despre starea deplorabilă în care se găsește tronsonul vechi al Căii Griviței, cuprins între Calea Victoriei și Gara de Nord, am tot scris. Case negustorești superbe, palate ce amintesc de vremuri în care această arteră era cu adevărat «bulevardul Gării» ce prelungea zona comercială a Pieței Matache până spre centrul orașului, sunt acum într-un stadiu avansat de degradare sau abandonate.

Ce face primarul Sectorului 1 în această situație? Cu insolența-i caracteristică, edilul Armand simulează interesul și implicarea pentru revitalizarea zonei, prin asocierea cu un eveniment privat, un festival de teatru independent, ce se petrece anual, chiar pe acest tronson nefericit al Căii Griviței.

În această arie urbană, urmează să se construiască și un teatru, o inițiativă privată lăudabilă, pentru care administrația locală n-are niciun merit”, notează Alexandru Petrescu în mediul online.

”Doamna Armand, funcția de primar al Sectorului 1 înseamnă să faceți mult mai multe pentru comunitățile locale”

În aceeași postare, fostul ministru al Economiei o acuză pe Clotilde Armand că are intervenții constante în spațiul public, cu toate că implicarea sa în anumite activități sau evenimente tinde spre zero.

Alexandru Petrescu avertizează că ne aflăm deja în fața unei situații permanentizate, iar Clotilde Armand nu face altceva decât să apară ”moț la microfon”, în vreme ce ar trebui să facă mult mai mult pentru comunitatea locală.

Așa cum ne-a obișnuit (vezi și cazul recent al evenimentului Design Week din Piața Amzei), doamna Armand se «alătură» – doar în poze și pe scenă – demersurilor private care sunt organizate în Sectorul 1, nu pentru a le sprijini și/sau complementariza, ci pentru unicul scop de a-și promova imaginea.

Este revoltător s-o vedem pe doamna Armand moț la microfon, dând interviuri televiziunilor, la fiecare deschidere/închidere de astfel de eveniment, de parcă ar fi avut vreo implicare în organizarea acestora.

Doamna Armand, funcția de primar al Sectorului 1 înseamnă să faceți mult mai multe pentru comunitățile locale, nu doar jocuri de imagine! De ce nu ne arătați ce plan concret aveți pentru revitalizarea tronsonului vechi al Căii Griviței? Restaurarea clădirilor, extinderea spațiilor de activare pietonală și conectarea la alte zone prin trasee turistice/culturale. Iată doar câteva idei pe care orice cetățean interesat de soarta orașului le poate avansa. Nu și doamna Armand”, conchide Alexandru Petrescu.

”Acum, când festivalul de teatru tocmai s-a încheiat, primarul Clotilde Armand ne transmite zilnic de pe scenă circul ieftin de la Primăria Sectorului 1, tradus pentru cetățeni în incompetență la superlativ – specialitatea actualei administrații. Clotilde, ai legătura!”

Alexandru Petrescu

Citește și:

EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Damian Matei, ”omul lui Nicușor Dan” la PMB: ”Uzurparea funcției, fals intelectual, uz de fals” (DOCUMENT)

EXCLUSIV | CAB admite recursul ADU în dosarul privind anularea Planului Urbanistic General. Cauza, trimisă spre rejudecare: ”SUFERĂ un oraș întreg”

Dinu Gheorghe, consilier local PNL: ”Dezamăgitoarea Clotilde Armand pune în PERICOL siguranța copiilor din sector, ce plan distructiv mai are?”

Președintele ADU sesizează Garda Națională de Mediu: ”Clotilde Armand și funcționarii conduși de ea nu cunosc legea!”

EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Clotilde Armand, după evenimentul Romanian Design Week: ”Neglijență în serviciu” (DOCUMENT)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Eliza Natanticu, la un pas de moarte după ce a luat o bacterie din spital:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Carl Benz, inventatorul primului automobil modern. „Primul meu client a fost nebun. Al doilea voia...