EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Clotilde Armand, după evenimentul Romanian Design Week: ”Neglijență în serviciu” (DOCUMENT)

EXCLUSIV | Denunț la Parchet împotriva lui Clotilde Armand, după evenimentul Romanian Design Week: ”Neglijență în serviciu” (DOCUMENT)
Publicat: 13/06/2023, 12:12
Actualizat: 13/06/2023, 13:33

Urbanistul Alexandru Pânișoară a depus un denunț la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva primarului Clotilde Armand, după desfășurarea evenimentului ”Romanian Design Week” în Piața Amzei din Capitală.

Clotilde Armand este acuzată de Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), de ”neglijență în serviciu”, în denunțul din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

Contactat de Gândul, urbanistul Alexandru Pânișoară a explicat de ce a făcut acest denunț, considerând că primarul Sectorului 1 a pus în pericol viața celor care au participat la acest eveniment desfășurat în perioada 12 – 28 mai 2023.

Practic, Clotilde Armand a autorizat desfășurarea acestui eveniment într-un imobil care nu avea autorizație de siguranță la incendiu. Suplimentar, mai erau și alte nereguli. Toate acestea fuseseră constatate de ISU Ilfov, în urma controlului pe care l-a efectuat, în locația respectivă, în urma unei sesizări făcute de consilierul local PNL Dan Podaru.

Ne aflăm exact în aceeași situație ca la Colectiv, doar că – din fericire – nu s-a întâmplat nicio tragedie. Avem un spațiu în care se desfășoară un eveniment public care nu corespunde din punct de vedere al siguranței la incendiu, dar Clotilde Armand, în calitate de primar, a avizat desfășurarea evenimentului, deși nu erau îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

Am făcut un denunț împotriva lui Clotilde Armand, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind vorba despre neglijență în serviciu. Dar este posibil ca procurorul să încadreze această speță și la abuz în serviciu și să introducă și alte persoane, respectiv cei care fac parte din aparatul de specialitate și aveau obligația legală să verifice dacă sunt îndeplinite toate prevederile legii.

Pe lângă faptul că nu se preocupă de calitatea vieții locuitorilor din Sectorul 1, Clotilde Armand pune în pericol și alte persoane, autorizând evenimente cu destinație generală, la care participă oameni din toată țara și din străinătate. Le-a pus viața în pericol”, a declarat urbanistul Alexandru Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.

Extras din denunțul depus de urbanistul Alexandru Pânișoară împotriva lui Clotilde Armand

Evenimentul ”Romanian Design Week 2023” nu corespundea din punct de vedere al siguranței pentru situații de urgență

În urma sesizării formulate de consilierul local al Sectorului 1 din grupului PNL Dan Podaru, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, s-a constatat că spațiul în care era autorizat de primarul Sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, evenimentul intitulat ”Romanian Design Week 2023” nu corespundea din punct de vedere al siguranței pentru situații de urgență, fiind luate măsurile legale, a transmis ISU.

”De asemenea, conform Adresei ISU «Dealul Spirii» București-Ilfov, spațiul din imobilul situat în municipiul București, sector 1, str. Piața Amezei nr. 13, în care se desfășura evenimentul autorizat de Primarul Sectorului 1, numita Clotilde Marie Brigitte Armand, nu era autorizat din punct de vedere al securității la incendiu.

Față de acestea, Primarul Sectorului 1, numita Clotilde Marie Brigitte Armand, a săvârșit infracțiunea de neglijență în serviciu prevăzută de art. 298 Cod penal, autorizând un eveniment public într-un spațiu neautorizat din punct de vedere al securității la incendiu, punând viața și integritatea organizatorilor și persoanelor participante în pericol”, se precizează în denunțul depus de urbanistul Alexandru Pânișoară împotriva lui Clotilde Armand.

Extras din denunțul depus de urbanistul Alexandru Pânișoară împotriva lui Clotilde Armand

”Îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și vătămarea interesului legitim al organizatorilor și participanților”

În denunțul din care Gândul prezintă extrase, în exclusivitate, urbanistul Alexandru Pânișoară mai precizează că primarul Sectorului 1 a avizat și autorizat desfășurarea acestui eveniment fără să țină cont că nu îndeplinea ”cerințele obligatorii privind securitatea la incendiu, existând astfel o legătură de cauzalitate mediată între îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și vătămarea interesului legitim al organizatorilor și participanților”, fiind încălcate, astfel, prevederile Codului administrativ.

”În consecință, numita Clotilde Marie Brigitte Armand a avizat și autorizat desfășurarea evenimentului public «Romanian Design Week 2023» într-un spațiu care nu îndeplinea cerințele obligatorii privind securitatea la incendiu, existând astfel o legătură de cauzalitate mediată între îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și vătămarea interesului legitim al organizatorilor și participanților persoane fizice și juridice și ale Primăriei Sector 1 București, ca instituție abilitată să asigure siguranța și securitatea persoanelor, să asigure îndeplinirea obligațiilor legale și a disciplinei serviciilor publice, adaptabilității, legalității și satisfacerii interesului public, astfel cum acestea sunt prevăzute la art. 6 și următoarele din Codul administrativ”, se mai arată în denunțul depus de urbanistul Alexandru Pânișoară la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Extras din denunțul depus de urbanistul Alexandru Pânișoară împotriva lui Clotilde Armand

CITEȘT ȘI:

EXCLUSIV | Anularea PUZ Sector 2, comentată de un cunoscut urbanist: ”Nicușor Dan nu are o componentă constructivă, distruge și blochează”

EXCLUSIV | Doi foști parteneri de afaceri se luptă pentru 30.000 €: ”Am crezut în el, nu m-am gândit că poate fi un țepar!”/ ”Am avut o înțelegere…”

EXCLUSIV | Plângere penală la DNA pe numele lui Nicușor Dan. Edilul Capitalei, acuzat de abuz în serviciu și trafic de influență

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Ai legătura, cu un festival nu se face primăvară!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO