EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Un alt episod absolut surprinzător s-a petrecut la Primăria Brașov, acolo unde primarul USR Allen Coliban a decis ca viceprimarul liberal Sebastian Rusu să își desfășoarea activitatea administrativă dintr-un birou situat în Cimitirul Municipal. Tensiunea la vârful primăriei este crescândă, primarul Allen Coliban fiind acuzat că pune interesele și orgoliile personale mai presus de interesele brașovenilor. 

În data de 8 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu a primit, pe adresa de poștă electronică, un mail din partea edilului Brașovului. Succint, era anunțat că biroul său va fi mutat într-o cu totul altă locație, una ”surpriză”.

Astfel, începând de vineri – 10 noiembrie 2023, chiar ziua de naștere a lui Sebastian Rusu – biroul viceprimarului nu va mai fi în sediul Primăriei Brașov, ci la Cimitirul Municipal, aflat în cartierul Bartolomeu, la periferia orașului. (alte informații AICI)

  • La primăria Brașov, ”divorțul politic” dintre USR și PNL este o certitudine.
  • Primarul Allen Coliban (USR) i-a retras atribuțiile viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), ulterior cerând, în ședință de Consiliu Local, și schimbarea acestuia.
  • Primarul Allen Coliban este acuzat că își construiește capital de imagine pe baza unor proiecte pe care, inițial, le blochează doar pentru că aparțin liberalilor și că oferă contracte ”cu dedicație”.
  • Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, edilul Brașovului ”afectează negativ dezvoltarea comunității Brașovului și denotă un management defectuos, lipsit de transparență”. (informații detaliate AICI)

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră din ceea ce s-ar putea numi ”un alt scandal al momentului” la Primăria Brașov, solicitarea controversată a primarului USR Allen Coliban fiind comentată de viceprimarul Sebastian Rusu.

”Primarul Coliban și-a arătat, din nou, imaturitatea și nivelul de jos unde administrația USR a împins municipiul Brașov

Contactat de Gândul, viceprimarul liberal al Brașovului nu și-a ascuns dezamăgirea față de o astfel de ”inițiativă” a primarului Coliban, dar a atras atenția și asupra semnelor de întregare pe care le ridică ”notificare-provocare” transmisă prin e-mail.

Sebastian Rusu este convins că mutarea biroului său la sediul Cimitirului Municipal nu este decât o reacție la declarațiile publice pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, declarații în care a semnalat neregulile de la Primăria Brașov.

Practic, printr-un astfel gest – un ”circ ieftin” pentru care viceprimarul le cere scuze brașovenilor -, primarul USR al Brașovului și-a demonstrat ”imaturitatea”, spune Sebastian Rusu, completând că ”Allen Coliban ridică din nou semne serioase de întrebare cu privire la respectarea principiilor democratice și a echilibrului puterii în administrația publică locală”.

În primul rând, aș vrea să îmi cer eu scuze brașovenilor pentru că sunt nevoiți să asiste la un asemenea circ ieftin. În mod clar, această situație afectează în primul rând cetățenii din Brașov. Ei și-au ales primarul cu speranța că va servi comunitatea și va aduce beneficii reale, și nu pentru a-și satisface orgoliile personale sau pentru a se răzbuna asupra criticilor.

Recent, primarul Coliban a emis o notificare surprinzătoare și profund preocupantă, prin care dorește mutarea biroului meu la sediul Cimitirului Municipal, fără niciun temei legal. Această decizie este, în mod evident, o reacție la declarațiile publice pe care le-am făcut, de-a lungul timpului și mai ales în ultima vreme, cu privire la neregulile din cadrul primăriei municipiului Brașov.

Astfel, în zi de mare sărbătoare creștină pentru români, de Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavril, primarul Coliban și-a arătat din nou imaturitatea și nivelul de jos unde administrația USR a împins municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Brașovului, în exclusivitate pentru Gândul.

„Deloc surprinzător, având în vedere nivelul de maturitate de care a dat dovadă pe întreg parcursul mandatului, eliberarea biroului meu a fost cerută de către domnul Coliban fix pentru data de 10 noiembrie, respectiv ziua mea de naștere: un cadou frumos, din partea domnului primar”

Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului

”Un abuz flagrant de putere și un atac direct bazat pe orgolii personale”

Dincolo de ridicolul situației generate de edilul urbei de sub Tâmpa, viceprimarul Brașovului cataloghează acțiunea primarului USR Allen Coliban drept un ”abuz flagrant de putere” care ”deschide calea către practici autoritare și totalitare”.

Consider că această acțiune reprezintă un abuz flagrant de putere și un atac direct bazat pe orgolii personale, nimic altceva decât o continuare a răzbunării primarului Coliban față de mine.

Restrângerea accesului unui viceprimar la propriul birou în cadrul primăriei, sub pretextul unor critici, deschide calea către practici autoritare și totalitare, în care dorința unui singur individ devine criteriul de administrare a resurselor publice.

Astfel de practici nu numai că denaturează scopul administrației publice, dar și subminează încrederea cetățenilor în instituțiile care ar trebui să îi reprezinte și să le slujească interesele.

Este regretabil că un primar ales în funcție și-a folosit puterea pentru a-și servi propriile interese și orgolii personale”, a încheiat viceprimarul Sebastian Rusu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, după reducerea bugetului pentru consolidare antiseismică: ”Administrația Nicușor Dan, monument de INCOMPETENȚĂ și nepăsare”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
Îl recunoști?! Cine este cerșetorul din imagine, de fapt? Cândva, era un artist îndrăgit de...
FOTO. Claudia, cea mai sexy arbitră din lume! Cum arată tânăra
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
Scandal uriaș la vârful lumii interlope din București. Soția unui mafiot celebru, filmată pe ascuns...
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Horoscop săptămânal 15-21 aprilie 2024 Balanţă. Noi oportunități de colaborare și negocieri avantajoase
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Tragedie la Institutul de Urgență “C.C Iliescu”. Un medic și-ar fi pus capăt zilelor în...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Circulaţia rutieră se închide sâmbătă noaptea pe Autostrada A0
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
INTERDICȚIE pentru proprietarii de apartamente din România. Se aplică de luna viitoare
Schimbări fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi direct vizați
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Cercetătorii au descoperit cum să extragă „energie albastră” din valuri