EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Un alt episod absolut surprinzător s-a petrecut la Primăria Brașov, acolo unde primarul USR Allen Coliban a decis ca viceprimarul liberal Sebastian Rusu să își desfășoarea activitatea administrativă dintr-un birou situat în Cimitirul Municipal. Tensiunea la vârful primăriei este crescândă, primarul Allen Coliban fiind acuzat că pune interesele și orgoliile personale mai presus de interesele brașovenilor. 

În data de 8 noiembrie, viceprimarul Sebastian Rusu a primit, pe adresa de poștă electronică, un mail din partea edilului Brașovului. Succint, era anunțat că biroul său va fi mutat într-o cu totul altă locație, una ”surpriză”.

Astfel, începând de vineri – 10 noiembrie 2023, chiar ziua de naștere a lui Sebastian Rusu – biroul viceprimarului nu va mai fi în sediul Primăriei Brașov, ci la Cimitirul Municipal, aflat în cartierul Bartolomeu, la periferia orașului. (alte informații AICI)

  • La primăria Brașov, ”divorțul politic” dintre USR și PNL este o certitudine.
  • Primarul Allen Coliban (USR) i-a retras atribuțiile viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), ulterior cerând, în ședință de Consiliu Local, și schimbarea acestuia.
  • Primarul Allen Coliban este acuzat că își construiește capital de imagine pe baza unor proiecte pe care, inițial, le blochează doar pentru că aparțin liberalilor și că oferă contracte ”cu dedicație”.
  • Potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, edilul Brașovului ”afectează negativ dezvoltarea comunității Brașovului și denotă un management defectuos, lipsit de transparență”. (informații detaliate AICI)

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații de ultimă oră din ceea ce s-ar putea numi ”un alt scandal al momentului” la Primăria Brașov, solicitarea controversată a primarului USR Allen Coliban fiind comentată de viceprimarul Sebastian Rusu.

”Primarul Coliban și-a arătat, din nou, imaturitatea și nivelul de jos unde administrația USR a împins municipiul Brașov

Contactat de Gândul, viceprimarul liberal al Brașovului nu și-a ascuns dezamăgirea față de o astfel de ”inițiativă” a primarului Coliban, dar a atras atenția și asupra semnelor de întregare pe care le ridică ”notificare-provocare” transmisă prin e-mail.

Sebastian Rusu este convins că mutarea biroului său la sediul Cimitirului Municipal nu este decât o reacție la declarațiile publice pe care le-a făcut, de-a lungul timpului, declarații în care a semnalat neregulile de la Primăria Brașov.

Practic, printr-un astfel gest – un ”circ ieftin” pentru care viceprimarul le cere scuze brașovenilor -, primarul USR al Brașovului și-a demonstrat ”imaturitatea”, spune Sebastian Rusu, completând că ”Allen Coliban ridică din nou semne serioase de întrebare cu privire la respectarea principiilor democratice și a echilibrului puterii în administrația publică locală”.

În primul rând, aș vrea să îmi cer eu scuze brașovenilor pentru că sunt nevoiți să asiste la un asemenea circ ieftin. În mod clar, această situație afectează în primul rând cetățenii din Brașov. Ei și-au ales primarul cu speranța că va servi comunitatea și va aduce beneficii reale, și nu pentru a-și satisface orgoliile personale sau pentru a se răzbuna asupra criticilor.

Recent, primarul Coliban a emis o notificare surprinzătoare și profund preocupantă, prin care dorește mutarea biroului meu la sediul Cimitirului Municipal, fără niciun temei legal. Această decizie este, în mod evident, o reacție la declarațiile publice pe care le-am făcut, de-a lungul timpului și mai ales în ultima vreme, cu privire la neregulile din cadrul primăriei municipiului Brașov.

Astfel, în zi de mare sărbătoare creștină pentru români, de Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavril, primarul Coliban și-a arătat din nou imaturitatea și nivelul de jos unde administrația USR a împins municipiul Brașov”, a declarat viceprimarul Brașovului, în exclusivitate pentru Gândul.

„Deloc surprinzător, având în vedere nivelul de maturitate de care a dat dovadă pe întreg parcursul mandatului, eliberarea biroului meu a fost cerută de către domnul Coliban fix pentru data de 10 noiembrie, respectiv ziua mea de naștere: un cadou frumos, din partea domnului primar”

Sebastian Rusu, viceprimarul Brașovului

”Un abuz flagrant de putere și un atac direct bazat pe orgolii personale”

Dincolo de ridicolul situației generate de edilul urbei de sub Tâmpa, viceprimarul Brașovului cataloghează acțiunea primarului USR Allen Coliban drept un ”abuz flagrant de putere” care ”deschide calea către practici autoritare și totalitare”.

Consider că această acțiune reprezintă un abuz flagrant de putere și un atac direct bazat pe orgolii personale, nimic altceva decât o continuare a răzbunării primarului Coliban față de mine.

Restrângerea accesului unui viceprimar la propriul birou în cadrul primăriei, sub pretextul unor critici, deschide calea către practici autoritare și totalitare, în care dorința unui singur individ devine criteriul de administrare a resurselor publice.

Astfel de practici nu numai că denaturează scopul administrației publice, dar și subminează încrederea cetățenilor în instituțiile care ar trebui să îi reprezinte și să le slujească interesele.

Este regretabil că un primar ales în funcție și-a folosit puterea pentru a-și servi propriile interese și orgolii personale”, a încheiat viceprimarul Sebastian Rusu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Gelu Voican Voiculescu, după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: ”O acțiune absurdă, o revoluție nu poate fi judecată”

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, după reducerea bugetului pentru consolidare antiseismică: ”Administrația Nicușor Dan, monument de INCOMPETENȚĂ și nepăsare”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...