Cum explică Florin Călinescu plecarea de la Pro TV: „Vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există” (VIDEO)

Cum explică Florin Călinescu plecarea de la Pro TV: „Vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există” (VIDEO)
Florin Călinescu, pe vremea când era jurat în show-ul „Românii au talent” (FOTO - Captură video: Pro TV)
Publicat: 21/07/2021, 00:30
Actualizat: 21/07/2021, 00:36

Florin Călinescu a explicat marți seară, la Alephn News, motivul despărțirii de Pro TV. „Acum este un brand de telecomandă care merge din inerție”, și-a motivat actorul decizia.

„Nu mai este valabil sloganul ProTV de acum 20 de ani, «Te uiți și câștigi». Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu (Adrian Sârbu, creatorul PRO TV-n.r.) a realizat, pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație”, a precizat Călinescu.

Reprezentanții Pro TV au reacționat, luni, după ce Florin Călinescu a anunțat – cu o zi înainte – că părăsește postul care l-a consacrat. Doar că răspunsul lor a fost la fel de ambiguu precum cel al actorului.

„Nu putem comenta cu privire la postarea făcută de domnul Florin Călinescu, pe pagina lui personală de Facebook. Ca în fiecare an, este perioada negocierilor pentru membrii juriului «Românii au talent». Odată ce acestea se vor încheia, publicul emisiunii se va bucura de începerea filmărilor pentru un nou sezon al celui mai iubit show de entertainment din România”, au transmis reprezentanții postului din bulevardul din Pache Protopopescu, luni, în exclusivitate pentru Click.ro.

Replica actorului a venit acum, spunând că „fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună”.

„Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată. Banii, pentru mine, din meseria asta au fost o consecință atunci când Adrian Sârbu a venit cu ideea construirii acestei televiziuni. Am zis că e tralala și cu asta basta. Mi-a zis să vin dimineața la 07:00, că îmi pune un microfon în față și o lumină și mi-a zis să fac ceea ce știu eu cel mai bine, adică să vorbesc. Părea o aventură atunci, cred că ține de orice se face la un moment dat și se poate construi sau se poate altera”, a afirmat Florin Călinescu.

Actorul a mai spus că nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. „Știi și câștigi”.

„Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a declarat acesta.

Călinescu a declarat că nu a obosit „de atâta ProTV”, pentru că atunci când se duce la muncă nu se uită la siglă.

„Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a adăugat Florin Călinescu.

El a reamintit că nu e la prima despărțire de Pro TV și a dat de înțeles că nu mai există nicio cale de întoarcere și nici un motiv întemeiat de răzgândire.

„Dacă am plecat atunci când era bunul meu prieten Adrian Sârbu, vă dați seama că acum nu mai există niciun considerent de natura celor de atunci: prietenie de o viață, muncă făcută împreună. Tot ce am făcut atunci și acum am făcut-o pentru public”, a spus Florin Călinescu.

Actorul a confirmat că, după plecarea din postul care l-a consacrat, se gândește deja la un alt proiect, de fapt la o revenire…

„Chiar și mie mi se pare că atunci politica era într-o perioadă romantică, azi ar trebui tratată cu prioritate într-un talk show politic de satiră și mă bate gândul să fac acest lucru. Dacă mai fac această meserie, ar trebui să mă întorc la ceea ce m-a consacrat cu adevărat, satira politică”, a spus Florin Călinescu.

Florin Călinescu a făcut un anunț neașteptat și șocant, pentru fanii săi, duminică, mai ales că nu a oferit prea multe detalii.

„Cu oarecare părere de rău, vă anunț ca renunț la colaboarea cu actualul management al PRO TV. Deci, și la «Românii au talent». Detalii, mai încolo”, a fost mesajul enigamtic al actorului, publicat pe Facebook.

A mai fost jurat și la emisiunea „Uite cine dansează”, în 2017. În octombrie 2015, Florin Călinescu îi lua locul, la masa juriului, lui Constantin Cotimanis, care și el a părăsit Pro TV pentru a merge la Prima TV, relansat recent.

CITEȘTE ȘI:


Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
FOTO EXCLUSIV. Ea este moștenitoarea „imperiului” pe care îl construiește Răzvan Burleanu! Primele imagini
Corina Creţu: În România, salariul minim ar fi aproximativ 3.500 lei dacă s-ar aplica indicatorul...
ROMÂNII care stau la bloc își încarcă mașinile ELECTRICE în acest mod bizar
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
EXCLUSIV | El este presupusul amant al Irinei! Cu el l-a 'tradus' pe Dragne
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
O firmă din Constanța APROVIZIONEAZĂ BANCA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI cu BRÂNZĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...