Donald Trump anunță că va fi ”ARESTAT” săptămâna următoare și îndeamnă la demonstrații: ”Luați înapoi națiunea!”

Donald Trump anunță că va fi ”ARESTAT” săptămâna următoare și îndeamnă la demonstrații: ”Luați înapoi națiunea!”
FOTO: PROFIMEDIA
Publicat: 18/03/2023, 16:43
Actualizat: 18/03/2023, 16:56

Fostul președinte SUA Donald Trump a făcut un anunț surprinzător, scriind pe rețeaua sa socială – Truth Social – că urmează a fi ”arestat” în cursul săptămânii următoare, mai exact marți, 21 martie.

Mai mult, Donald Trump le cere simpatizanților săi să iasă în stradă și să demonstreze împotriva unei eventuale arestări. Fostul președinte american poate fi inculpat într-un dosar în care este acuzat că a încercat să ”cumpere” tăcerea unei actrițe din filme pentru adulți cu care ar fi avut o relație.

Potrivit Le Figaro, Donal Trump a făcut referire la o ”scurgere de informații” de la parchetului statului New York, apoi a transmis un mesaj ferm din care reiese că este vizat de o ”arestare”.

”… fostul președinte al Statelor Unite ale Americii va fi arestat marți, săptămâna viitoare. Demonstrați, luați înapoi națiunea!”, a scris Donald Trump.

Procurorii new-yorkezi au audiat-o săptămâna trecută pe fosta vedetă de filme pentru adulţi, în cadrul investigațiilor care vor face ”lumină” în acest caz – (mai multe informații AICI) -, în timp ce purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a declarat că totul face parte dintr-un ”joc politic” în care democrații apasă ”butonul nuclear”.

”Democrații apasă «butonul nuclear» și atacă un președinte din cauza unui șantajist dezamăgit. Acest lucru se întâmplă deoarece președintele Trump este lider în sondaje cu o marjă mare atât împotriva democraților, cât și a republicanilor și nu a existat niciodată ceva atât de flagrant în istoria politică americană”

Steven Cheung, purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump

O arestare a unui fost președinte american ar fi o premieră

Dincolo de toate supozițiile și ipotezele, o arestare a unui fost președinte american ar fi o premieră. Ancheta este condusă de procurorul districtual Alvin Bragg, un magistrat democrat. Vineri, 17 martie, unul dintre avocații lui Donald Trump – Joseph Tacopina – a declarat presei că clientul său se va prezenta (”va merge”) în fața justiției din New York dacă ar fi acuzat.

De altfel, fostul președinte republican american Donald Trump, care dorește să candideze la președinția SUA în 2024, a fost vizat de mai multe anchete, însă nu a fost niciodată acuzat.  Acum, Trump se află în fața unui scenariu nedorit, iar ancheta s-ar putea încheia cu o punere sub acuzare. Presupusa plată pentru ”cumpărarea tăcerii” ar fi fost efectuată în 2016, actrița vizată fiind vedeta porno Stephanie ”Stormy” Clifford.

Săptămâna trecută, fostul avocat personal al lui Donald Trump – și acum unul dintre cei mai mari dușmani ai săi, Michael Cohen – a depus mărturie de cel puțin două ori în fața marelui juriu în această anchetă legată de un acord de confidențialitate care o implică pe Stephanie ”Stormy” Clifford.

Investigațiile procurorilor din New York sunt centrate pe plata către actriță a 130.000 de dolari – prin intermediul lui Michael Cohen, condamnat deja în acest caz -, sumă care ar fi dus la ”tăcerea” acesteia în legătură cu relația avută cu Donald Trump.


Citește și:

ANALIZĂ | Profesorul James Horncastle, bătălia pentru Bahmut și DORINȚA ASCUNSĂ a lui Vladimir Putin: ”O aventură prost planificată”

SUA se opun apelurilor lansate de China pentru încetarea focului în Ucraina: ”Ar servi doar la «ratificarea» cuceririlor teritoriale ale Rusiei” 

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

EXCLUSIV | Lăudatele toalete publice promise de Clotilde Armand nu au fost deschise nici până azi. Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1: ”Haos și dezastru administrativ, formă fără fond, pălăvrăgeală”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
'O sfidează pe soția lui Florin Piersic!' Scandal cu femeia nelipsită de lângă marele actor,...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
O româncă se plânge că "francezii sunt o naţie de nesuferiţi". Tânăra povesteşte cât de...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A fost găsită o nouă proprietate a luminii