Dosarul 10 august. Tribunalul București dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei

Redactor:
Mihai Georgescu
Dosarul 10 august. Tribunalul București dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei
Dosarul 10 august. Tribunalul București dezbate cererea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei

Tribunalul București va dezbate, vineri, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Pe 16 octombrie, TB a amânat pentru data de 27 noiembrie dezbaterea solicitării, scrie HotNews.ro. Fostul procuror-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parțial, pe 4 august, soluția de clasare a dosarului „10 august” și a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foștilor șefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, dar solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instanțe.

CAB, sesizată de DIICOT, a decis pe 10 august că nu are competența materială de a soluționa cererea procurorilor și a trimis dosarul la TB.

Dosarul nu a ajuns însă direct la TB, fiind trimis la Instanța supremă, pentru soluționarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoș, privind sesizarea CCR, care a fost respinsă de magistrați.

Cercetați pentru abuz în serviciu

Dacă decizia DIICOT va fi confirmată de un judecător, procurorii vor redeschide urmărirea penală faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim-adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române, şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Ei vor fi cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Dosarul se va redeschide însă și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual și uz de fals.

Probele strânse de Parchetul Militar nu au fost readministrate

Astfel, în ordonanța de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explică faptul că procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzațiile la adresa șefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul „10 august” și nici nu a reaudiat suspecții, victimele și martorii. Hosu arăta că șefii Jandarmeriei nu au dorit să dea declarații când au fost chemați la Parchetul Militar, dar ei trebuiau citați la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

Nicio persoană vătămată și niciun martor din dosarul protestelor din 10 august 2018 nu au fost citați la DIICOT, cu excepția unor oficial – Carmen Dan, Speranța Cliseru, Aurelian Bădulescu și Alin Ionel Mastan.

Giorgiana Hosu spune totodată că nu au fost readministrate probele strânse de PM și nu au fost solicitate mai multe probe de natură tehnică, în condițiile în care o parte din înregistrările video din dosar nu au putut fi accesate, transmite sursa citată.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
CTP a izbucnit nervos în direct la TV. Ce l-a dezamăgit nespus de mult, a...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide