Eugen Tomac, revoltat după ce un avion civil a fost deturnat de regimul Lukașenko: „Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure!”

Eugen Tomac, revoltat după ce un avion civil a fost deturnat de regimul Lukașenko: „Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure!”
Eugen Tomac, revoltat după ce un avion civil a fost deturnat de regimul Lukașenko: „Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure!”
Publicat: 24/05/2021, 15:34

Acțiunile represive ale regimului Lukașenko din Belarus, îndreptate împotriva opoziției, au luat forme inacceptabile în secolul 21, spune europarlamentarul Eugen Tomac.

„Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”, solicită europarlamentarul Eugen Tomac.

„Absolut revoltător ceea ce se întâmplă în Belarus! Acțiunile represive ale regimului Lukashenko îndreptate împotriva opoziției iau forme inacceptabile într-un sistem internațional bazat pe norme. Ceea ce s-a petrecut astăzi este, în fapt, o acțiune prin care s-a folosit dezinformarea la nivel de stat pentru a organiza acțiuni cu iz terorist de către regimul ilegitim de la Minsk”, transmite Eugen Tomac.

Eugen Tomac cere măsuri împotriva lui Lukașenko

Eurodeputatul cere sancționarea de urgență a regimului totalitar Lukașenko.

„Să forțezi aterizarea unei curse aeriene internaționale între două state membre UE constituie o amenințare la adresa securității aviației civile. Nu putem accepta asemenea incidente să se petreacă nicăieri în lume. Sancțiuni, sancțiuni cât mai dure împotriva acestui regim care practică pirateria aeriană”, cochide Tomac.

Aeronava a fost deturnată pentru arestarea unui opozant

O aeronavă Ryanair care zbura din Grecia spre Lituania a fost deturnată duminică după amiaza în capitala Belarusului, Minsk. Decizia de aterizare a fost luată sub pretextul unei amenințări cu bombă.

Adevăratul motiv al lui Lukașenko ar fi fost însă reținerea unui activist al opoziției din Belarus, Roman Protasevici, care a fost „ridicat” după aterizarea avionului la Minsk.

Toți pasagerii aeronavei au fost verificați după aterizare și avionul a decolat ulterior spre Vilnius.

Iubita jurnalistului Roman Protasevici, reținută la Minsk

Partenera jurnalistului de opoziție Roman Protasevici, originar din Belarus, a fost arestată alături de iubitul ei după ce avionul în care se aflau a fost forțat să aterizeze în Misk. Universitatea la care tânăra este studentă este cea care a făcut publică această informație, potrivit barrons.com. Sofia Sapega este studentă la Drept la Universitatea Europeană de Științe Umane (EHU), care a fost fondată la Minsk în 1992, dar a fost forțată de autoritățile bieloruse să se mute în 2004 în Lituania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase