EXCLUSIV | Cum se răzbunau liderii clanului Caran pe rivalii din lumea interlopă. Procurorii DIICOT au obținut imagini și mărturii tulburătoare

Publicat: 04/12/2023, 09:00

Procurorii DIICOT care au condus acțiunea de anihilare a clanului Caranilor au consemnat în referatul cu propunere de arestare faptul că liderii grupării obișnuiau să se răzbune exemplar pe rivalii lor. Aceste răzbunări se concretizau în bătăi crunte și umilințe publice, iar victimele erau atacate inclusiv în penitenciare. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Cu toate că, în ultimii ani, Caranii reușiseră să adune în jurul lor atât personaje din lumea mondenă, cât și din mediul politic, cum ar fi Ciprian Ciceu, fost candidat la Primăria Sectorului 1, aceștia au reușit să-și construiască faima prin brutalitate.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, violențele au fost comise de alții în numele lor, Costel, Aurel, Emil și Ștefan Răducan erau considerați oameni deosebit de periculoși, dispuși să-și asume orice fel de infracțiune.

În acest sens, liderii grupării s-ar fi folosit, printre alții, de unii dintre membrii numerosului clan al Duduienilor, dar și de persoane influente din vechea grupare a Sportivilor. În acest sens, există stenograme în care sunt pronunțate numele de Caleea (n.r. membru al clanului Duduianu) și Mircea Nebunu (n.r. fost lider al grupării Sportivilor).

Costel Caran a fost interceptat, la începutul anului 2021, în timp ce-i povestea unuia dintre apropiații săi că ar fi avut un conflict cu membrii clanului rival Scutaru și că ar fi intervenit pentru el Mircea Nebunu cu oamenii săi.

„Am fost în belea aseară, i-a alergat Mircea Nebunu pe ăia, pe Scutaru, pă toți”, a spus Costel Caran, care a explicat faptul că incidentul ar fi avut loc în zona Sălăjan, din Sectorul 3, însă nu s-ar fi reușit prinderea acestora.

Rivalii nu-și găseau scăparea de „brațul lung” al Caranilor nici măcar la penitenciar. Un caz cunoscut este cel al lui Alexandru Constantin Neculae, zis Piticu Spadasinu, un infractor notoriu care și-a petrecut aproape toată viața la penitenciar.

Acest Piticu a devenit cunoscut publicului cu ani în urmă, după ce s-a filmat în celulă cu telefonul mobil și s-a lăudat că este un fel de „rege al pușcăriilor”, context în care l-ar fi amenințat cu briceagul inclusiv pe Sile Cămătaru.

Rivalii erau atacați inclusiv în penitenciare

Din referatul procurorilor reiese că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, acesta era liber și a mers în Belgia alături de Nicușor Voicu, zis Stan Caran și o anume Denisa, despre care există indicii că s-ar fi prostituat pentru ei.

În străinătate, cei doi indivizi s-ar fi certat, iar Stan Caran ar fi fost nevoit să revină în țară. Bărbatul ar fi plănuit, însă, să se răzbune exemplar pe fostul său tovarăș, mai ales că acesta ajunsese din nou la penitenciar. În consecință, în timp ce era încarcerat la Rahova, Piticu a fost bătut și obligat să se bage sub pat.

Totodată, procurorii au mai arătat că membri ai clanului Caran ar fi comandat atacuri împotriva interlopilor Costin Cornel Scutaru și Florin Toader sau Florin al lui Cârligeanu, ambii încarcerați la Rahova.

Procurorii DIICOT au descins, în 23 noiembrie, la 84 de adrese din București, Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, la membri ai clanului Caran, într-un dosar care vizează infracțiuni de camătă, șantaj, tentativă de omor, dar și despre tranzacții ilegale în America de circa 15 milioane de dolari, în complicitate cu celebrul Florian Tudor, zis Rechinu. În urma audierilor Costel, Aurel și Emil Caran au fost arestați preventiv alături de oamenii lor de bază.

CITIȚI ȘI:

Cum își învăța Costel Caran fiul de 16 ani să devină lider mafiot. „Stai că trag!” – STENOGRAME

Șeful Caranilor, legături strânse cu finul lui Rechinu, liderul unei grupări care clona carduri. Cum au pus la cale o lovitură de 1 milion de dolari

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?