EXCLUSIV | DNA anchetează înstrăinarea complexului Astoria Snagov. Corpul de control al ministrului Transporturilor a descoperit nereguli și indicii ale unor infracțiuni (SURSE)

EXCLUSIV | DNA anchetează înstrăinarea complexului Astoria Snagov. Corpul de control al ministrului Transporturilor a descoperit nereguli și indicii ale unor infracțiuni (SURSE)

Complexul Astoria Snagov – fosta bază de agrement a CFR, închisă de mai mulți ani – a fost înstrăinat pentru o sumă cu mult valoarea sa, cu toate că doar terenul ar valora câteva sute de milioane de euro. De această tranzacție care a ridicat numeroase semne de întrebare ar fi beneficiat, potrivit informațiilor apărute în spațiul public, un fost director al Corpului de control al ANAF din perioada în care instituția era condusă de Sorin Blejnar.

După ce în presă au apărut primele dezvăluiri despre înstrăinarea pe o sumă mult mai mică decât valoarea reală a complexului Astoria Snagov, parte din patrimoniul Societății Feroviare de Transport, aflată în faliment, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea că va cere un control pentru a se afla cum au fost vândute clădirile din complex și cum a ajuns să fie dat în folosință firmei care a cumpărat clădirile tot terenul de peste 20 de hectare, cu mare deschidere la lacul Snagov, aflat în patrimoniul CFR SA. Sorin Grindeanu spunea atunci și că persoanele care s-ar face vinovate de o eventuală infracțiune în acest caz vor trebui să plătească.

”Tocmai pentru a nu mai exista îndoieli, anunţ că voi solicita instituţiilor abilitate ale statului să cerceteze situaţia şi să ia măsurile legale care se impun. Poliţia, Parchetul General, DNA… oricare dintre aceste instituţii vor avea sprijinul meu, ca ministru al Transporturilor, pentru aflarea adevărului.

Dacă există vreo infracţiune, cei vinovaţi trebuie să plătească! Indiferent de numele lor şi de perioada în care au fost în funcţie”, a scria Sorin Grindeanu, în luna mai, pe pagina sa de Facebook.

Gândul a aflat, în exclusivitate, ce nereguli au fost găsite în urma verificărilor și cine anchetează acum posibilele fapte de natură penală.

Posibile fapte de corupție în cazul complexului Astoria Snagov

Surse judiciare spun că au fost finalizate verificările privind modul în care a fost efectuată această tranzacție, considerată cel puțin dubioasă.

Concluziile preliminare arată că este vorba despre ”nereguli”, dar și despre ”indicii ale unor infracțiuni” care vor fi anchetate de ofițerii anticorupție. Totodată, a fost sesizată și Direcția Națională Anticorupție (DNA), iar dosarul a fost înregistrat la Secția de combatere a faptelor asimilate infracțiunilor de corupție.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a finalizat verificările privind înstrăinarea complexului Astoria Snagov și a descoperit nereguli, precum și indicii ale unor infracțiuni ce țin de anticorupție.

Din această cauză, recent a fost sesizată și DNA. Dosarul a fost înregistrat la Secția e combatere a faptelor asimilate infracțiunilor de corupție”, au spus, pentru Gândul, surse judiciare.

Complexul Astoria Snagov, adjudecat la 60% din valoarea evaluată

Potrivit dezvăluirilor făcute în luna mai de clubferoviar.ro, complexul Astoria Snagov a fost scos la vânzare după intrarea în faliment a Societății Feroviare de Turism (SFT). În primăvara anului 2021, lichidatorul judiciar a anunțat că va organiza o licitație publică pentru vânzarea clădirilor.

La licitație s-a prezentat doar firma Simart Arhitecture SA, clădirile complexului fiind adjudecate contra unei sume de 5,127 milioane de lei (echivalentul a 1,03 milioane de euro), respectiv 60% din valoarea evaluată.

După aceea, societatea Simart Arhitecture SA a intabulat tot terenul aferent complexului ceferiștilor, suprafața fiind de peste 20 de hectare. Societatea este deținută de Marius Simion Gaga, fost director al Corpului de control al ANAF din vremea când Fiscul era condus de Sorin Blejnar, potrivit clubferoviar.ro.


Citește și: 

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația