EXCLUSIV | Nicușor Dan, desființat după ce a spus că Bucureștiul e în direcția bună! Radu Dinulescu: „Și ciorile au 2 – 0 în meciul cu primarul”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, desființat după ce a spus că Bucureștiul e în direcția bună! Radu Dinulescu: „Și ciorile au 2 – 0 în meciul cu primarul”
Publicat: 03/11/2023, 08:00

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, specializat în Drept Administrativ și Drept Urbanistic, a reacționat după ce Nicușor Dan a precizat pe pagina sa de Facebook că „Bucureștiul merge în direcția bună”. Potrivit avocatului, Capitala nu merge deloc în direcția bună, aducând mai multe argumente în acest sens.

Edilul general al Capitalei a scris, joi, pe pagina sa de Facebook că Bucureștiul merge în direcția bună, citând în același timp o așa-zisă analiză care vrea să demonstreze această teorie.

„O analiză foarte pertinentă și bine documentată, bazată pe cifre, date oficiale extrase inclusiv din raportul agenției Fitch care a stabilit profilul de risc al Bucureștiului cu patru trepte peste ratingul național demonstrează încă o dată că orașul merge în direcția bună”, a scris pe Facebook Nicușor Dan.

Avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei, îl contrazice pe Nicușor Dan, cu argumente clare, și spune că, din contră, Bucureștiul nu merge în direcția cea bună.

„Dacă mergem într-o direcție bună, nu poate să spună agenția financiară Fitch, sau altă agenție. Nicio agenție nu spune dacă mergem într-o direcție bună, spune gradul de încredere pe zona de împrumut. Adică spun dacă o țară sau un oraș sunt la un rating bun pentru a fi împrumutate”, susține Radu Dinulescu.

Avocatul menționează, punct cu punct, care sunt marile probleme ale Bucureștiului, din cauza cărora acest oraș nu se îndreaptă în direcția cea bună.

„Să enumerăm: în primul rând, Bucureștiul nu mai are parcuri care să fie îngrijite, care să aibă verdeață, alei asfaltate, bănci, și tot ce ar fi civilizat pentru o capitală europeană. Este o mizerie. Iar în prezent asistăm la bătălia lui Nicușor Dan cu ciorile din Cișmigiu, bătălie câștigată, evident, și în repriza întâi și în repriza a doua, de ciori, care au 2 – 0”, explică Radu Dinulescu.

Radu Dinulescu: „Avem niște săpături pe care nu le-am mai avut de pe vremea Centrului Civic al lui Ceaușescu”

Avocatul, specializat în Drept Administrativ și Urbanistic, mai aduce în discuție și traficul infernal sau marile gropi din București.

„Avem niște săpături, niște găuri în oraș, pe care nu le-am mai avut de pe vremea Centrului Civic al lui Ceaușescu. Avem aceste găuri imense la care nu lucrează nimeni, vedem cu toții asta prin oraș. Avem un trafic care ne omoară zi de zi, și din punct de vedere al timpului petrecut în trafic, și din punct de vedere al poluării, în condițiile în care Nicușor Dan a promis semaforizare inteligentă, computerizată. Au trecut trei ani de mandat, a promis pasaje nenumărate, a promis locuri de parcare, a luat niște cutii de vopsea și a luat taxă pe locuri deja existente, nu a creat niciun loc în plus. Tot odată, nu a creat un metru pătrat de spațiu verde”, explică Radu Dinulescu.

Avocatul vorbește și despre investiții blocate, despre bani pierduți și despre datorii imense la ELCEN.

„A blocat toate investițiile din oraș, indiferent dacă este vorba de investiții în producție, în comerț, sau în zona rezidențială sau pentru clădiri de birouri. A blocat și emiterea de autorizații în lipsa PUZ-urilor și a atacat toate autorizațiile care s-au dat la un sector. De exemplu, 450 de autorizații emise de Sectorul 2, Municipiul București. Cu ocazia acestui blocaj au dispărut așa: 2,3 miliarde de euro la bugetul de stat în fiecare an aduși de Municipiul București din suma de 36% contribuție la PIB. Peste 100 de mii de locuri de muncă pierdute, mii de firme aflate în insolvență, aproape de închidere, și o datorie imensă la ELCEN”, explică Radu Dinulescu.

De asemenea, potrivit avocatului, banii din PNRR pentru dezvoltarea Sectorului 2, de aproape 1,7 miliarde de euro, sunt aproape pierduți, după acțiunile de suspendare a PUZ-ului Sector 2. Este vorba de bani pentru foarte multe investiții, precum modernizarea unor mari spitale din București.

CITEȘTE ȘI:

Bucureștiul sub Nicușor Dan: cifre dramatice, Capitala – o povară în PIB-ul României

EXCLUSIV | RAPORT: Amenda de 35 mil. € dată de Nicușor Dan proprietarilor zonei retrocedate din Parcul IOR e degeaba. Argumentele legale

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Un semn de circulație cu mari probleme. Mulți șoferi au bătăi de cap
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji