EXCLUSIV | Un cunoscut traficant de droguri din București avea în arest telefon și băuturi fine. Poliția a declanșat o anchetă

EXCLUSIV | Un cunoscut traficant de droguri din București avea în arest telefon și băuturi fine. Poliția a declanșat o anchetă
Gabriel Bera este unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de cocaină din București
Publicat: 01/03/2023, 07:00
Actualizat: 01/03/2023, 11:04

Unul dintre cei mai cunoscuți traficanți de droguri din București a fost prins în arest cu un telefon mobil și cu băuturi fine, pe care le împărțea cu alți interlopi, cazați în aceeași celulă. În urma incidentului, bărbatul a fost mutat la Penitenciarul Rahova, iar pentru cel care l-ar fi denunțat ar fi fost luate măsuri speciale de protecție.  

Liderul interlop Gabriel Bera a fost arestat preventiv după ce, anul trecut, la data de 19 iulie, împreună cu doi complici, a tâlhărit un traficant care venise la Autogara Militari să ridice un colet trimis din Olanda, în care se afla cocaină în valoare de aproximativ 30.000 de euro.

Gabriel Bera, care acționase la pont, a fost atunci încarcerat în arestul Secției 9. Aflat în detenție, bărbatul ar fi folosit un telefon mobil și ar fi avut, la discreție, whisky și bere.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că bărbatul ar fi petrecut o bună bucată de vreme alături de Niță Cami, zis Fane Vancică, arestat, la rândul lui, în septembrie 2022, după ce a fost filmat în timp ce-și bătea amanta cu bestialitate.

La un moment dat, spun sursele citate, o persoană care a dorit să rămână anonimă ar fi făcut un denunț telefonic prin care ar fi menționat că Gabriel Bera are un telefon în cameră.

Conform anchetatorilor, celula ar fi fost percheziționată imediat, iar informația s-ar fi confirmat. În celula lui Bera s-ar fi descoperit un telefon mobil Motorola și există informații că bărbatul ar fi deținut inclusiv băuturi alcoolice.

Polițiștii au declanșat o anchetă pentru a stabili în ce condiții au ajuns obiectele interzise în camera lui Gabriel Bera.

După incident, Bera a fost transferat la Penitenciarul Rahova, unde ar fi fost cazat în aceeași celulă cu temutul lider interlop Ștefan Răducanu, zis Fane Caran, un apropiat de-al său.

Tot la Rahova a fost transferat și fostul lui coleg de celulă, Fane Vancică. Acesta ar fi fost, însă, încarcerat la secția destinată deținuților protejați, după ce ar fi apărut suspiciuni legate de faptul că s-ar fi aflat în spatele denunțului legat de telefonul lui Gabriel Bera.

Interlopul a opus rezistență

Legat de acest incident, Poliția Capitalei a emis un punct de vedere oficial, din care reiese că liderul interlop a opus rezistență și i-a înjurat pe polițiști.  „

La data de 30 octombrie 2022, ora 17.00, Secția 9 Poliție a fost sesizată telefonic, de către o femeie, despre faptul că o persoană privată de liberate, ce s-ar afla într-un centru de reținere și arestare preventivă, folosește un telefon mobil.

În temeiul sesizării, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție au efectuat o verificare în camera respectivă de deținere, context în care bărbatul în cauză, în vârstă de 48 de ani, a refuzat sã colaboreze cu polițiștii care efectuau verificările și a adresat injurii și expresii jignitoare acestora, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea bărbatului.

În momentul efectuării controlului corporal, imediat după imobilizare, asupra acestuia a fost găsit un telefon mobil.

Cercetările sunt efectuate în continuare de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “introducere ilicită de bunuri interzise la deținere”, faptă prevăzută de art. 185, din Legea 254/2013.

De asemenea, precizăm faptul că au fost dispuse verificări interne, cu privire la eveniment”, a anunțat Poliția Capitalei.

Gabriel Bera i-a fugărit pe polițiștii antidrog

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Gabriel Bera este un lider marcant al lumii interlope, specializat în infracțiuni cu violență și trafic de droguri.

Acesta a devenit cunoscut încă de la începutul anilor 2000, când a fost înjunghiat în obraz, în toaleta unui restaurant din Sectorul 6, după un conflict cu temutul Sandu Geamănu.

Ulterior, Bera s-a remarcat ca traficant de droguri, iar pentru o bună bucată de vreme a fost urmărit internațional pentru ultraj, după ce i-a amenințat cu un cuțit pe mai mulți polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate. Aceștia ar fi mers să-i ducă o citație, iar Bera s-a înfuriat în momentul în care a constatat că este prieten cu unul dintre ei.

Acuzat de ultraj, bărbatul s-a ascuns, o perioadă, pe teritoriul Germaniei, însă a fost prins și trimis în România, dar nu înainte să fie bătut cu sălbăticie de polițiștii germani. Ca urmare, spun surse din Poliție, la revenirea în țară, deținutul ar fi avut nevoie de spitalizare.

Aflat în penitenciar, acesta ar fi devenit un apropiat al clanului Caran. După liberare, Bera ar fi menținut legătura cu Caranii, însă numele său nu a mai apărut în niciun dosar asociat traficului de stupefiante, până la data de 19 iulie 2022.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Zanni a vrut să-i ofere primul ajutor Anei Porgras, dar nu a putut-o căra, pentru...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă. Ce se întâmplă cu marele actor în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Informație de ultimă oră despre FLORIN PIERSIC. Anunțul venit direct de la SPITAL
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce sărbătorim de 1 Mai?