Frații GODEI, anchetați în cazul „azilelor groazei”, la un pas să scape de arestul preventiv. Tribunalul București îi lasă în arest la domiciliu

Frații GODEI, anchetați în cazul „azilelor groazei”, la un pas să scape de arestul preventiv. Tribunalul București îi lasă în arest la domiciliu
Publicat: 25/08/2023, 17:12
Actualizat: 25/08/2023, 17:58

Tribunalul București a decis, vineri, ca Ștefan și Daniel Godei să fie plasați  în arest la domiciliu. Instanța a respins propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a arestării preventive, dar decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

”Respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive dispuse fata de inculpații Godei Ștefan-Cristian, Godei Daniel și Ticu Andrei-Răzvan și dispune pentru acești inculpați înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a încheierii”, potrivit decizie Tribunalului București.

Prin aceeași decizie, instanța a admis propunerea procurorilor de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru Ioana-Andreea Caraulașu, Cristina Tudorancea, Claudia Costescu și Gheorghița Trifu.

Frații Ștefan și Daniel Godei și Andrei Ticu vor rămâne în arest preventiv până când Curtea de Apel București va decide definitiv dacă mențin sau nu decizia Tribunalului de a-i plasa în arest la domiciliu.

Ștefan Godei conduce ONG-ul care gestiona azilele groazei din Voluntari, respectiv Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz. Despre Godei s-a vehiculat că ar fi un apropiat al Gabrielei Firea, ba chiar că ar fi fost șoferul acesteia. Până acum, Gabi Firea a negat că ar fi știut ceva despre azilele din Voluntari unde bătrânii erau înfometați și ținuți în condiții inumane.

Procurorii DIICOT au interceptat mai multe discuții telefonice în dosarul “lagărelor” din Ilfov. Parte dintre acestea, dar și declarațiile martorilor, surprind regimul de înfometare la care au fost supuse victimele de către șefii Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz.

„Membrii grupării cu rol de execuție sunt implicați în infracțiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziționată din fondurile centrelor dar și din hrana adusă de aparținătorii beneficiarilor. De altfel, aceștia sunt implicați și în furtul articolelor de îmbrăcăminte și a medicamentelor aduse acestora de către familii”, se arată în referatul DIICOT.

Tot din referatul procurorilor, se mai arată că Ștefan Godei a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi cu răni pe corp și ținuți într-o mizerie inimaginabilă.

Reamintim că Ștefan Godei a fost angajat în Primăria Capitalei în 2016, de la debutul primului mandat al Gabrielei Firea la PMB și a lucrat acolo timp de aproape cinci ani.

În total, în cei aproape cinci ani de serviciu, Ștefan Godei a încasat de la municipalitate 141.805 lei, scrie Buletin de București, care, alături de Centrul de Investigații Media, a dezvăluit ororile din cele trei azile din Voluntari și Afumați. Cele două azile din Voluntari aparțineau Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, conduse de Ștefan Godei și care a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Documentul care detonează dosarul lui Godei! Avocatul ”azilelor groazei” se contrazice cu DIICOT și INML (DECLARAȚII ÎN PREMIERĂ)

VIDEO | Gabriela Firea: „Godei nu a fost șoferul meu, finul sau nepotul soțului. Era un apropiat al Ligiei, în sensul că se ajutau reciproc în diferite activități”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...