EXCLUSIV | Godei și consiliera Gabrielei Firea, afaceri din 2015! Au vândut carne în complexul deținut de capul familiei Hanifi, ”Omul lui Pandele”

EXCLUSIV | Godei și consiliera Gabrielei Firea, afaceri din 2015! Au vândut carne în complexul deținut de capul familiei Hanifi, ”Omul lui Pandele”
Publicat: 14/07/2023, 15:48
Actualizat: 14/07/2023, 16:01

Ștefan Godei, arestat preventiv pentru 30 de zile în urma anchetei Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) care a dezvăluit atrocitățile din ”azilele groazei”, s-a aflat în anturajul Gabrielei Firea de cel puțin 8 ani, cu toate că fostul ministru al Familiei a încercat să de disocieze de acesta după izbucnirea scandalului.

În același timp, Godei a avut și o relație de afaceri, din 2015, cu Ligia Gheorghe (fostă Enache), consiliera Gabrielei Firea – vicepreședinte al Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz în perioada 2020 – martie 2023 -, al cărei nume apare menționat, în calitate de martor, în dosarul întocmit de procurorii DIICOT. Aceasta și-a cerut, de altfel suspendarea din funcția de consilier al ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în urma scandalului ”azilele groazei” (mai multe detalii AICI).  

În tot acest scenariu este vehiculat și numele lui Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari, dar este prezentă și celebra familie de investitori Hanifi, proprietara unuia dintre primele parcuri en-gros din România – Smart Expo Flora din Voluntari.

Orașul Voluntari – condus în calitate de primar de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea – s-a transformat în epicentrul unui scandal uriaș după ce au ieșit la iveală umilințele și torturile la care erau supuși beneficiarii unor așa-zise ”centre de îngrijire” pentru bătrâni și persoane cu dizabilități.

Ștefan Godei și Ligia Gheorghe, o afacere care a ajuns ”pe butuci”

Gândul a prezentat, în exclusivitate, nu numai extrase din referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT, dar și ”frăția de netăgăduit” pe care Gabriela Firea a avut-o, de-a lungul timpului, cu Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, pionul principal al unei rețele infracționale cu foarte multe ramificații pe care au destructurat-o anchetatorii. (informații detaliate AICI)

  • Ștefan Godei nu i-a fost doar șofer Gabrielei Firea, ci și consultant politic sau agent de PR responsabil cu transmiterea mesajelor publice ale șefei sale.
  • Ștefan Godei s-a aflat permanent în preajma Gabrielei Firea, chiar și în timpul ședințelor de Consiliu General, atunci când aceasta era primar general al Capitalei.
  • Ștefan Godei a fost angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, dar a fost folosit ca șofer, de aceasta, și la Ministerul Familiei.

Pe de altă parte, în această schemă a apărut și numele Ligiei Gheorghe (fostă Enache), consiliera și prietena Gabrielei Firea, martor în dosarul ”Azilele grozei”, întocmit de DIICOT.

Relația dintre Ligia Gheorghe și Ștefan Godei este una cu totul specială, potrivit surselor Gânduldetalii AICI -, iar aceștia au fost nedespărțiți de Gabriela Firea în ultimii 8 ani.

Între Ștefan Godei și Ligia Gheorghe (fostă Enache) a apărut chiar și o legătură de afaceri, în anul 2015, atunci când cei doi au înființat o o firmă care avea ca obiect de activitate ”comerțul cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne, în magazine specializate” – PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL.

Sursa – termene.ro

Ștefan Godei și Ligia Gheorghe (fostă Enache) au fost asociați în această afacere, ”omul buna la toate” al Gabrielei Firea deținând 30%, iar consiliera acesteia 70 %. Ștefan Godei, potrivit termene.ro, era și administrator al firmei PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL.

Sursa – termene.ro

Afacerea demarată de Ștefan Godei și Ligia Gheorghe (fostă Enache) a ajuns, în câțiva ani, ”pe butuci”, iar cifrele sunt elocvente în acest sens.

Sursa – termene.ro

După cum se poate observa din graficul de mai sus, firma PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL a declarat o pierdere de 7.148 lei în anul fiscal 2015, 6.884 lei în 2016 și 5 lei în 2017. În anul fiscal 2018, firma era pe zero.

Pentru anii fiscali 2021 și 2022 nu au mai fost depuse datele financiare, potrvit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

În ceea ce privește conexiunile cu alte firme, Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, apărea în calitate de asociat la alte două firme – CIPAD PRODEXEIMCO SRL și INTELLIGENCE BUSINESS SRL – și în calitate de administreator la alte două firme: Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA și Societatea Națională Plafar SA.

Ștefan Godei, la rândul său, era asociat și administrator unic la CREATIV HOME CONCEPT SRL, cu sediul în Voluntari – obiect principal de activitate ”activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure”.

Sursa – termene.ro

PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL, punct de lucru în complexul lui Mohamed Hanifi, ”omul lui Pandele”

Ștefan Godei și Ligia Gheorghe (fostă Enache) și-au deschis un punct de lucru în complexul Smart Expo Flora din Voluntari, în Pavilionul de Frig.

Complexul Smart Expo Flora din Voluntari – 97.500 mp de teren, din care 53.000  construiți -, unul dintre primele parcuri en-gros din România, deschis în 2002, este deținut de familia de investitori sirieni Hanifi, fiind principala afacere a acestora.

Potrivit surselor Gândul, în Voluntari ”nu mișcă nimic fără să știe primarul Pandele”, iar unul dintre afaceriștii care este considerat ”omul lui Pandele” ar fi chiar capul familiei Hanifi, cel care deține complexul Smart Expo Flora, acolo unde firma deținută de Ștefan Godei și Ligia Gheorghe (fostă Enache) a avut deschis un punct de lucru.

Familia Hanifi și legătura cu Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari

Familia Hanifi are în proprietate și complexul comercial en-gros Chirigii din Sectorul 5.

  • Totodată, investitorii sirieni dețin și terenul fostei fabrici de bere ”Fulgerul” din centrul orașului Bragadiru, unde acum funcționează piața agroalimentară Bragadiru și unde, în luna aprilie a anului 2019, a fost inaugurat primul hipermarket Kaufland din județul Ilfov.
  • Oamenii de afaceri mai dețin un teren, la câteva sute de metri distanță de en-gros-ul Smart Expo Flora din Voluntari, prin intermediul firmei Activ Imobiliare, împărțită egal între Abdulrahman Hanifi și Bogdan Pandele, fiul primarului Florentin Pandele.

Familia Hanifi vrea să demareze și construcția unui ansamblu rezidențial cu 700 de apartamente în locul halelor degradate care au aparținut fostului Centru de Exploatare a Lemnului din cartierul bucureștean Colentina, potrivit profit.ro.

Ștefan Godei și Ligia Gheorghe au început afacerea, după cum se poate constata, într-o zonă în care se simțeau în largul lor, având în vedere ”relațiile” de care beneficiau.

Ligia Gheorghe a fost consilier al senatorului Gabriela Firea – 2012-2016 – și consilier personal al Primarului General Gabriela Firea – iunie 2016 – octombrie 2020), iar Ștefan Godei era, după cum Gândul a arătat, ”omul bun la toate” din anturajul Gabrielei Firea.

Terenul de 2,5 hectare, pe care familia Hanifi urmează să construiască respectivul ansamblu rezidențial, a fost cumpărat în anul 2004 de M.K. Rom Factor.

M.K. Rom Factor era deținută de Fatima Hanifi și Zheng Xing. Acesta din urmă a fost declarat indezirabil și a fost expulzat din România, în anul 2012, ”pe considerente de siguranță națională”, fiind suspectat de ”spionaj și infracțiuni ecoomice”.

Potrivit termene.ro, M.K. Rom Factor are, acum, un asociat – Zakaria Hanifi – și doi acționari, două societăți comerciale, SYMA COMMERCIAL PARK, deținută tot de familia Hanifi și SOCET SA.

Administratorul M.K. Rom Factor este Zakaria Hanifi.

Sursa – termene.ro

Firma Syma Commercial Park, deținută tot de familia Hanifi, a fost și în acționariatul agenției imobiliare Activ Imobiliare SRL, cu 50% din părțile sociale, restul fiind deținut de Bogdan Pandele, fiul primarului din Voluntari.

Una dintre firmele lui Bogdan Pandele, ”conectată” la afacerile familiei Hanifi

Bogdan Pandele, fiul lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, se află în centrul unei adevărate rețele de firme, iar una dintre acestea, ACTIV IMOBILIARE SRL, este ”conectată” la afacerile familiei Hanifi.

Sursa – termene.ro

Bogdan Pandele este asociat în această afacere – fiecare cu zâte 50% – cu Abdulrahman Hanifi. Firma ACTIVE IMOBILIARE SRL – cu sediu în Voluntari – are ca obiect de activitate ”închirierea și subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.

Sursa – termene.ro

Frăția de netăgăduit dintre Gabriela Firea și Ștefan Godei

Gândul a prezentat fotografii care arată, practic, frăția de netăgăduit dintre Gabriela Firea și Ștefan Godei, suspect în scandalul ”azilelor groazei”, pionul principal din această rețea infracțională destructurată de DIICOT.

În anul 2019, Ștefan Godei s-a metamorfozat dintr-un simplu șofer într-un membru de bază al echipei Gabrielei Firea, punând la punct o ședință foto pentru actualul ministru al Familiei. (mai multe informații AICI)

Ștefan Godei era extrem de apropiat de Gabriela Firea și, mai ales, era  – în funcție de nevoile Gabrielei Firea – fie șofer, fie comunicator, fie consultant politic cu atribuții de PR, fie omul care intervenea chiar și în problemele casnice, în treburile uzuale ale familiei Gabrielei Firea.

Paradoxal, Gabriela Firea a declarat – după declanșarea scandalului ”azilele groazei” – că nu îl știa sau îl știa vag pe Ștefan Godei, ceea ce ridică un mare semn de întrebare.

”Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 -17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul etc”a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă. (alte detalii AICI)


Citește și:

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple