Gabriela Firea, după ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie: ”Îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!”

Gabriela Firea, după ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie: ”Îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!”
Gabriela Firea
Publicat: 29/11/2022, 12:20

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – a participat la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Din păcate, spune Gabriela Firea, a fost ”uimită”, în sens negativ, de o declarație făcută de ”un coleg parlamentar de la UDMR” pe care a etichetat-o drept ”dureroasă” și ”nefericită”.

”Am participat, în această seară, la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată sărbătorii Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Din păcate, am asistat cu uimire la o declarație a unui coleg parlamentar de la UDMR pe care eu o consider nefericită, chiar dureroasă pentru contextul în care ne aflam.

Nu cred că era locul sau momentul pentru declarații care să dezbine, ci era un moment pentru unire. Tocmai evocarea unui fapt istoric unic pentru țara noastră, Marea Unire, era prilejul care ne adusese pe toți, laolaltă, în Parlamentul României”, a notat Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

România ne este patrie tuturor celor care ne-am născut aici, indiferent de etnie, de limba maternă sau de culoarea pielii. Cu atât mai mult, în aceste zile, trebuie să ne amintim cât de grele au fost încercările prin care au trecut strămoșii noștri pentru a crea o singură patrie. Unirea înseamnă solidaritate, țeluri comune, puterea de trece peste interese personale pentru binele tuturor, pentru întregul popor român

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

”Ei au luptat pentru un singur crez: România!”

Gabriela Firea a reamintit că parlamentarii sau miniștrii României au o responsabilitate uriașă față de cetățeni, iar lupta – așa cum s-a întâmplat și în cazul ”înaintașilor” – trebuie să fie ”pentru un singur crez: România!”

Această ședința mi-a amintit ce multă responsabilitate avem în fața cetățenilor cu toții, parlamentari sau miniștri, și cât de mult trebuie să-i prețuim pe înaintașii noștri pentru tot ce ne-au lăsat. Ei au luptat pentru un singur crez: România!

De 104 ani, România înseamnă casa noastră. Este pământul sfânt pentru care mii de oameni și-au dat viața și pe care noi suntem obligați să-l apărăm în continuare. Patriotismul este despre această legătură puternică între fiecare dintre noi și patria mamă”, a notat Gabriela Firea pe pagina sa de socializare.

”Pentru mine, România înseamnă cea mai frumoasă limbă din lume, tradițiile și obiceiurile de neegalat. Este locul celor mai mari împliniri, dar și al celor mai multe dorințe. Și îi mulțumesc acestei țări iubite, România, pentru toți oamenii săi!

Gabriela Firea


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase