George Buhnici nu este singura persoană publică sancționată pentru afirmațiile sexiste / Lista vedetelor „certate” de public pentru declarații controversate

George Buhnici nu este singura persoană publică sancționată pentru afirmațiile sexiste / Lista vedetelor „certate” de public pentru declarații controversate
Foto: Facebook / George Buhnici
Publicat: 21/07/2022, 20:00

George Buhnici nu este singura persoană publică „certată” în social media pentru afirmațiile sexiste. Până nu demult, Ilinca Vandici, vedeta de la Kanal D a fost pe „prima pagină” în mediul online, în urma unor declarații controversate făcute în cadrul unui podcast.

Afirmațiile lui George Buhnici au deschis o adevărată cutie a Pandorei. Toată lumea vorbește, în ultimele zile, de spre „săliță”, „celulită” și „vergeturi” și nu puțini sunt cei care au ajuns să îl poreclească „Bucinici.

De altfel, el este primul vlogger în cazul căruia Consiliului Național al Audiovizualului se va autosesiza și ar putea fi sancționat, în baza noii legi a audiovizualului.

„Pentru că avem o nouă lege şi pentru că George Buhnici este vlogger, mă voi autosesiza în acest caz”, a spus Monica Gubernat pe finalul şedinţei de joi a CNA. Ulterior, ea a precizat că CNA va verifica declarațiile acestuia, reacția dată după incident și va stabili dacă sunt încălcări pe contul lui de vlogger.

Ilinica Vandici, criticată pentru modelul de bărbat promovat

În cadrul podcast-ului lui Damian Drăghici, Ilinca Vandici a spus că și-ar ierta partenerul de viață dacă ar înșela-o. De asemenea, a afirmat că „băbatul nu trebuie să meargă la Mega sau să schimbe scutece”.

Afirmațiile au creat un val de critici din partea internauților care nu au lăsat netaxate ideile promovate de prezentatoarea TV.

I-aș ierta absolut orice! Nu-mi vine să cred că zic asta. Pentru mine, bărbatul trebuie să fie stâlpul. Consider că iubirea noastră, familia noastră, e mai presus decât orice fufă, două, trei, care stă 10-15 minute și apoi pleacă.

Andrei, nu te uita la podcast-ul ăsta, o să crezi că ți-am dat undă liberă! Oricum, fetelor, nu e disponibil, tot la mine se întoarce. Pentru toți banii din lume, nu aș renunța la familia mea”, a spus atunci Ilinca Vandici.

Președintele României a jignit o categorie etnică

Dând timpul înapoi, în 2007, chiar președintele României a fost dur sancționat de societate pentru afirmațiile sale. Traian Băsescu a folosit apelativul „țigancă împuțită” la adresa unei jurnaliste.

Președintele și-a cerut scuze față de comunitatea romă, dar și față de ziaristă pentru limbajul folosit.

Designer vestimentar ajuns ţinta oprobiului public

Astfel de „scandaluri” sunt relativ o noutate pentru România, dar, de-a lungul timpului, au existat persoane publice care au dispărut din social media, ca urmare a afirmațiilor controversate.

În urmă cu patru ani, Miroslava Duma s-a aflat în centrul unui scandal, după ce a distribuit un mesaj al designerului rus Ulyana Sergeenko în care apărea apelativul „niggas”. Între cei care a criticat distribuirea în mediul online a acestui mesaj s-a numărat însăși Naomi Campbell, care a spus nu a înțeles de ce a trebuit ca acest lucru să fie scris și, mai mult de atât, postat.

În urma incidentului, multe persoane publice s-au revoltat și la scurtă vreme, Miroslava Duma a fost dată afară din consiliul de administrație al magazinului online pentru copii The Tot, al cărui cofondator era, scrie Industry-fashion.c0m.

Miroslava Duma / Sursa foto: industry-fashion.com
Miroslava Duma / Sursa foto: industry-fashion.com

Autoarea „Harry Potter”, acuzată de transfobie

În 2020, utilizatorii internetului au acuzat-o pe J.K. Rowling de transfobie după comentariile pe care aceasta le-a făcut pe  Twitter.

Autoarea „Harry Potter” a fost ironică la adresa persoanelor care se descriu drept „oameni care au menstruație”, iar scriitoarea a fost acuzată că nu tolerează comunitatea transgender.

„Respect dreptul fiecărei persoane trans de a trăi în orice mod care să fie autentic și confortabil pentru ea. Aș mărșălui cu tine dacă ai fi discriminat pe motiv că ești trans. În același timp, viața mea a fost modelată prin faptul că sunt femeie. Nu cred că este urât să spun așa”, a spus, ulterior, Rowling.

J.K. Rowling, autoarea cărților Harry Potter / Sursa foto: Profimedia
J.K. Rowling, autoarea cărților Harry Potter / Sursa foto: Profimedia

Kevin Hart nu a mai prezentat Premiile Academiei după ce a făcut glume homofobe

Kevin Hart nu a mai prezentat Premiile Academiei după ce a făcut glume homofobe.

Între 2009 și 2010, Kevin Hart a făcut mai multe glume  pe Twitter și în show-urile sale de stand-up.

De exemplu, într-un tweet, comediantul a spus că ar sparge o casă de păpuși în capul fiului său dacă ar afla că este gay. Într-un show de-ale sale din 2010, „Seriously Funny”, el a reiterat ideea că ar deveni agresiv dacă fiul său ar fi gay.

Kevin Hart / Sursa foto: Wikipedia
Kevin Hart / Sursa foto: Wikipedia

Paris Hilton, taxată pentru ideile sale despre o anumită categorie de persoane

În 2012, în spațiul public a apărut o înregistrare audio făcută într-un taxi, iar protagonista este Paris Hilton. Potrivit datelor de la acea vreme, ea se afla în mașină cu un bărbat gay care îi arăta aplicația de întâlniri gay, Grindr.

În audio, se poate auzi Hilton spunând: „Băieții gay sunt cei mai excitați oameni din lume. Sunt dezgustători. Omule, cei mai mulți dintre ei probabil au SIDA… Aș di atât de speriată dacă aș fi un tip gay. Ai putea să mori de SIDA.”

Mel Gibson a refuzat să își ceară scuze

În timp ce oferea un interviu pentru publicația spaniolă El Pais, Gibson a spus: „Cu privirea asta, cine o să creadă că sunt gay? Nu las loc de un asemenea tip de confuzie. Arăt ca un homosexual? Vorbesc ca ei? Mă mișc ca ei?”.

Multe persoane au criticat apoi gestul lui Gibson, dar actorul a refuzat să-și ceară scuze.

„Îmi voi cere scuze când voi îngheța”, a spus el. „Se pot duce naibii”.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații