EXCLUSIV. George Buhnici, sancționat de CNCD pentru declarațiile referitoare la femei. Ce amendă a primit

EXCLUSIV. George Buhnici, sancționat de CNCD pentru declarațiile referitoare la femei. Ce amendă a primit
Publicat: 31/08/2022, 12:12
Actualizat: 31/08/2022, 13:27

Vloggerul George Buhnici a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 20.000 de lei după afirmațiile sale referitoare la femei.

Prima audiere stabilită de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul lui George Buhnici a avut loc pe 27 iulie. Fostul prezentator PRO TV nu s-a prezentat la audiere.

Aplicarea acestei amenzi a fost decisă de către membrii CNCD cu unanimitate de voturi, informează instituția printr-un comunicat.

Așa cum era de așteptat, CNCD s-a sesizat în cazul Buhnici și a decis să ia măsuri urgente. Vloggerul George Buhnici a generat un scandal-monstru, după ce a criticat dur „femeile cu vergeturi” de pe plajă și a lăudat-o pe Lorena, soția sa, deoarece are un corp de „minoră”.

„Se va analiza limita libertății de exprimare în raport cu dreptul la demnitate al femeilor și în general al oamenilor din perspectiva aspectului fizic. O astfel de analiză durează 90 de zile în principiu, dar când e vorba mesaje publice, ne străduim să dăm o soluție cât mai repede”, a transmis la vreme Csaba Asztalos, președintele CNCD.

Cristian Jura, membru în Consiliul Director al CNCD, a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL, că amenda a fost decisă ca urmare a impactului negativ al declarațiilor lui Buhnici asupra demnității femeilor.

Totodată, acesta spune că instituția a ținut cont de faptul că vloggerul și-a cerut scuze pentru declarații.

„Azi ne-am pronunțat asupra cazului Buhnici, asupra declarațiilor făcute în cadrul unor emisiuni. Având în vedere impactul negativ deosebit de mare asupra dreptului la demnitate al femeilor, am stabilit o amendă de 20.000 de lei. Precizez că la aceast cuantum am ajuns după ce am luat în considerare faptul că domnul Buhnici a cerut scuze public pentru declarațiile sale, în mare parte ambigue. Doar că aceste scuze publice au venit la o perioadă foarte lungă de la declarațiile inițiale. Amenda maximă care ar putut fi aplicată în acest caz este de 100.000 de lei”, a declarat Cristian Jura.

„Mai dați pe la sală, fetelor! Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră”

George Buhnici a făcut declarațiile șocante în cadrul emisiunii Xtra Night Show, în timp ce se afla la festivalul Neversea. Mai mult, acesta nu și-a cerut scuze imediat după afirmații, ci a spus doar că „nu poate opri trollii”.

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am.

Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat Buhnici.

„Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”, a mai spus Buhnici, la momentul respectiv.

Știre în curs de actualizare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase